Skocz do zawartości
gal

X850xt Pe + Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm nie wiem za bardzo co się dzieje, ale podczas gry w jakąkolwiek grę moja grafika rozgrzewa się do około 63 st.C hmm nie wiem za bardzo czy to jest normalne czy nie. Nie spotkałem się wcześniej z takimi temperaturami graf. czy to jest normalne??

Słyszałem też, że złącza PCI-E grzeją się dośc dobrze.

X850XT PE jest potworem odnośnie mocy ale czy powinien się tak grzac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niby po co ma takie chłodzenie?W dzisiejszych procesorach graficznych takie temperatury są jak najbardziej normalne.Sa m jestem ciekaw.

P.S.Pochwal się sprzętem ^_^

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale ponad 60 stopni to chyba za dużo, powietrze które wylatuje spod grafiki jest ochydnie gorace......

Sprzęt stosunkowo nowy....

AMD 64 3200+

GA-K8NF-9

160 SATA

ATI X850XT Platinum Edition

DVDRW

CDRW

Flatron 700P

Mysz i klawiatura Logitech`a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tej grafy wyciagnieto juz 99% mocy, ktora dalo sie wydobyc, to obecnie najmocniejsza grafa na rynku, oczywiscie mowie o pojedynczym sprzecie, grafa sie grzeje bo jest ostro podrasowana, a to niestety obfituje o wysoka teperatujrke, przykrec wiec grzejnik i w chlodne dni odpal hl2 :) ale nie patrz na rachunek, bo zrzednie Ci mina, ta grafa razem z tym procem potrafia nagrzeszyc :wink: w dodatku ta turbina na radku, gdyby zalozyc do niej rure mozna by odkurzyc pokuj :wink: , glosno to to pracuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to chodzi ze to jest prawie nieslyszalne...

jedyne co sie odzywa to jest BIOS bo ma ustawione darcie sie w granicach 60-90 stopni....

a caly komp jest naprawde cichy ... ale to chyba zaluga chlopakow ktorzy skladali mi kompa. by the way. thx guys!!!!

poza tym czujniki sa wszedzie gdzie sie da, kolnierze odprowadzajace ciplo itp.... sprzet zlozony rewelacyjnie....

czyli co.. wychodzi na to ze tak ma sie grzac po prostu tak??

aha i jak mozecie to zajrzyjcie jeszcze na ten temat bo nie moge sobie poradzic..:)

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=121238

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jedna rzecz, przerobiłem 4 karty i na wszystkich to samo.

Po uruchomieniu komp. suszarka, za chwile spokój, błoga cisza. I jest tak faktycznie tak długo aż karta się nie zagrzeje. Jak już jest rozpalona, to wiatraczek na chwile włącza się w tryb suszarki, wyłącza, i po chwili znowu i tak w kółeczko :) Też tak macie ?

Przy szukaniu artefaktów atitoolem temp. core'a dochodzi do 96/66 ;) sporo, przy automatycznej regulacji wiatraczka.

Wkurzyłem się i ustawiłem na 25% atitoolem na cały czas, i jest OK, 72/49

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo fakt faktem tez bym pewnie nie zauwazyl ale bios mi sie wydziera ze mu jest za goraco odnosnie temperatury... no ale wkoncu czujnik temperatury do czegos sluzy;)

No ale jak mowicie ze 62st jest ok to dobrze:)

bios jeszcze tylko uspie zeby mnie nie denerwowal jak gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi