Weelkoo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Kosiarz... tylko u mnie płyta Inteal, pamiątki conajmniej do bani i chyba CPU się przegrzewa bo na BOX wentylku leci :P Wyrwę TT Silent Tower na weekend to obadam - a o porządne wyniki będe walczył dopiero na MoBo Abita i jakimś porządnym chłodzeniu i z P4 3,46 GHz bo ten 3,73 GHz to ch#&nia straszna :) Dla ciekawości może mi ktoś podac wyniki np. CPU Score z 3DM03, 3DM05 na waszych procach (najlepiej P4) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Kosiarz popieram !!! Ja swojego procka kupiłem 15 miechów temu za 1300zł , a ten gostek ma proca który teraz kosztuje ~4000zł i ledwo co mnie wyprzedza :D:D A i jeszcze dodam że chodze na boxie :D:D który wysiada powyżej Vcore 1.6V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Spawacz... to ciekawe - zapodaj jakieś testy real life to zobaczymy czy "ledwo" wyprzedza :P Pozatym i tak Intel jest o dupę rozbić bo AMD z A64 kopie mu dupsko :P A proca mam za free :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) A tak z biegu, memki tylko na dzielniku 180, bo jakoś tak dziś mi się spodobało :D -> http://crosis.neostrada.pl/cpu/cine68,4.jpg 385 pkt -> 68,4s Athlon64 3000+ @ 304*9 G.Skill 2*512 273 2,5-3-3-7 Edytowane 26 Marca 2005 przez Cro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) UPDATE - nowy wynik po wywaleniu kilkuy procesów - m.in. monitoringu temperatury - 60,7 s :P Dziś lub jutro wsadzę MoBo MSI na 925XE i zobaczę jak wyniki na niej no i może mi ię uda zamontować Gallatina 3,46 GHz :) A tu szkrin z nowym wynikiem 60,7 sek Edytowane 26 Marca 2005 przez Weelkoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 kurcze musze zejsc <50 Michal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 kurcze musze zejsc <50 Michal 1352328[/snapback] Heh no no no :P...uciekaj Nam jeszcze :P... Ciekawe czy ktos zdola Cie dogonic na 1 procesorze :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 A to mój skromny wyniczek Sprzęt jak z podpisu. Postaram się zaniedługo zapodać coś lepszego :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hMMMM - ostatni mój wynik, więcej chyba nie zdołam wycisnąć z tego 3,73 GHz: 56,0 sek Platforma niemalże identyczna, jedynie zmieniona płyta na MSI 925XE Neo2 i chłodzenie. Niestety dalej na tych shitowatych pamięcicxh jadę i musiałem je ustawić na 3/4 FSB. Proc taktowany zegarem 4,46 GHz - bez zmiany napięcia :D (tzn. jakakolwiek zmiana napięcia w BIOS nie ma najmniejszego wpływu na napięcie podawane przez płytę, a szkoda :( ) O dalszą poprawę wyniku będe walczył z prockiem 3,46 GHz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 @ Weelkoo, sprzedajesz tego procka co masz teraz ? Za jaką cenę jeśli tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 @Devilek nie, to nie jest wogóle mój procek :) To jest ES więc to dużo powino tłumaczyć :) Mój będzie P4 EE 3,46 GHz tymczasowo - dziś go sprawdzę, mam nadzieję, że do 4 GHz pociągnie a jądro Gallatin jest zdecydowanie lepszą konstrukcją niż Prescott 2M :P IMHO kupno takego proca to totalna głupota, ale mnie to taniej wyjdzie, niż zakup A64 2800+ na s.754, w innym wypadku nawet bym się nie zastanawiał i brał A64 3000+ na 939 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 to zalatw mi tesz takiego procka w cenie 2800+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja też się na to piszę :D:D Hmm seria EE do gier by się przydała :D:D:D jeszcze w takiej cenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Kolejny wynik do bazy :) Tym razem na Pentium 4 EE 3,46 GHz po lekkim OC do poziomu ~3,74 GHz więc taktowanie zbliżone do P4 EE 3,73 GHz na Prescott 2M a wynik jakże inny :P Niestety znów siedzę na płycie Intela więc ostre OC odpada, ale za to jak dorwę ABIT'a AA8XE 3-rd Eye i pamięci Corsair to powinienem znów powalczyć o rekord (który jest możliwy na tym procku :) ) Reszta konfigu identyczna jak poprzednio: P4 EE 3,46@3,74 GHz MoBo Intel D925XECV2 2x 512 MB DDR2 533 MHz Micron (4-4-4-12) wynik: 58,4 sek szkrin :) Edytowane 29 Marca 2005 przez Weelkoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 No niestety ... dwuprocesorowe płyty ... mają max 150 ... wole nie kusic mojego raid`a do rozjechania na amen . Michal 1344986[/snapback] kiedyś ktoś tu opisywał sposób na uzyskanie FSB 166 Mhz, a o ile sięnie mylę to max. co uzyskano z chipsetu AMD 760-762MPX to chyba 183 Mhz .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) http://www.tsoushi.republika.pl/cine.jpg nowy - 61,4 Edytowane 30 Marca 2005 przez Tsoushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 moj skromny wynik :D ale bedzie lepiej B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) A to mój Updatnięty wyniczek, procek niestety niestabilny w Prime (słaba zasiłka) ale test przeszedł :lol: Zrobiłem screena i Blue Screen i reset. Będzie mniej jak będzie lepsza zasiłka = wyższe FSB :wink: POzdro Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez freelancer7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dodam tylko ze pamieci to stare dobre TwinMOS'y 333MHz ktore najprawdopodobniej pojda tez na tym taktowaniu na CL2 ale to bede musial sprawdzic wieczorem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 suchyy ale daj multi cpu render!! bo przeciez masz ht a to ci polepszy wynik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) suchyy ale daj multi cpu render!! bo przeciez masz ht a to ci polepszy wynik:) 1370253[/snapback] Ale dalem ciala :> Tak to jest jak sie ma intela od kilku dni :P Dalem MULTI, wylaczylem zbedne programy i jest 69.1 sek :D Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez SuChyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 venice i zadna pentawka nie pomoze :P http://www.powerbyamd.neostrada.pl/komp/sc...y/CINEMA639.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 @PBA - jakoś Ci trochę brakuje do moich wyników :D I to mówię ja - fan AMD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Szkoda, ze sie nie zglosilem do Was jak pod koniec zeszlego semestru renderowalismy grupowy filmik w cinemie.. kilka osob z pierwszych miejsc i pewnie by sie zrobilo w 1 dzien :) a tak to zajelo ok 4-5 dni (4-5 kompow - lacznie ponad 10GHz mocy AMD :]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 @PBA - jakoś Ci trochę brakuje do moich wyników :D I to mówię ja - fan AMD :) 1372334[/snapback] szpanujesz bo masz taką pentawke i porównujemy czasy benchamrku ktory ma ptymalizacje pod HT ciekawe jak byś spiewał w 3dm czy innych aplikacjach :wink: gdy overclockerzy wezmą sie na dobre za krecenie venice to zadnen zegar i nawet EEEEE edicion nie pomoze B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 no i co z tego jak A64 jest szybsze tylko w timedemach i benchmarkach!! a na tym sie ani nie gra ani nie pracuje!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 no i co z tego jak A64 jest szybsze tylko w timedemach i benchmarkach!! a na tym sie ani nie gra ani nie pracuje!! 1374147[/snapback] To nie temat do klutni :)... Kazdy wie swoje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 ciekawe jak byś spiewał w 3dm :wink: gdy overclockerzy wezmą sie na dobre za krecenie venice to zadnen zegar i nawet EEEEE edicion nie pomoze B) 1373201[/snapback] Gdybym miał tylko po to kompa kupować to nigdy bym tego nie zrobił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 @POWERED BY AMD: tiiiaaaa, to podaj wynik CPU Score w 3DM03 albo 3DM05 ?? :P Zresztą ja i tak wolałbym AMD'ka bo jest znacznie tańszy ale irytują mnie ludzie, którzy to nie piszą jacy są i jakiego to sprzętu nie mają - a jak ktoś ma lepszy wynik to odrazu lecą - bo sprzęt za drogi, bo test do bani, bo tamto, bo siamto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...