atomel Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Narazie niech bedzie tak na szybkiego...Gratulacje! Liczy się wynik po lewej. Jakie masz temperatury na tej wodzie? Może jakieś fotki układu zapodasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) jak tylko skoncze testy to zamieszcze jakies zdjecia :P A temp to przy 2830Mhz Woda ma 28-29C a CPU kolo 47C przy Full Stres w idlle mam 27-28C na CPU i to wszystko na F2s, F2g, Cooltek extreme dual(2x120Amber) i narazie coolriver. Od piatku zaczynam testy Hydora l20 i jakies smiesznej pompeczki :P (taki bonus do zestawienia :) ) Nawiasem mowiac to Coolriver spisuje sie swietnie i jest jak dla mnie calkowicie nieslyszalny (hdd sa glosniejsze) Edytowane 30 Marca 2006 przez Drejfus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Gratulacje wyniku :) ciagle czekamy na czarnego konia wyścigu ;) ( ciekawe co zulusman pokaże) który będzie raczej nie do pobicia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 No chłopaki do dzieła bo mamy remis :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1glet Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 :blink: ostro! ja sie ledwo w minucie mieszcze :? ale oczywiscie czekam na wiecej z waszej strony :D btw co ma wiekszy wplyw na wynik? pamieci, czy sam procek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Głownie procek:) Duzo daje dual core poniewaz program jest optymalizowany do pracy w srodowisku wieloprocessorowym. pamieci tez maja pewnie znaczenie ale juz minejsze. Duzo daje tez system 64bit bo jest wesja programu 64bitowa która czerpie duzy zysk z 64bit:) jak sie miescisz w 60s to nie jest zle wcele jak na SC:) Duzo daje tez system 64bit bo jest wesja programu 64bitowa która czerpie duzy zysk z 64bit:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1glet Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 wlasnie na wersji 64bit mam ponizej minuty, wiec nie jest tak fajnie. procek/ram na maxa moim zdaniem(chyba, ze wc zaloze). proc(jak w sigu) nie idzie 2,7ghz, a w pelni stabilnie pracuje tylko 2,6ghz- tragiczna sztuka :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) pamieci maja znikome znaczenie dowod 2,66@3,7 2x512 230 2-3-3-5 - 43,1s 2,66@3,7 2x256 230 2,5-4-4-6 - 43,1s Edytowane 31 Marca 2006 przez atek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1glet Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 bardziej wiarygodnie by wygladalo gdybys oba testy robil na tych samych pamieciach tylko na innych timingach, no ale tak tez nie jest zle... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie jestem pewien, czy już ktoś wspomniał o tym (nie znalazlem wzmianki w temacie), ale pojawił się CINEBENCH 9.5. Jak można sie było spodziewać, uzyskane wyniki nie są już porównywalne ze starszymi wersjami... Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie jestem pewien, czy już ktoś wspomniał o tym (nie znalazlem wzmianki w temacie), ale pojawił się CINEBENCH 9.5. Jak można sie było spodziewać, uzyskane wyniki nie są już porównywalne ze starszymi wersjami... Tylko że tej wersji nikt nie używa bo ma kilka bugów :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Tylko że tej wersji nikt nie używa bo ma kilka bugów :wink:Masz może jakiś link do konkretniejszych informacji nt. tych bledów? Wiem, że nie mam pojecia jak zmusic CINEBENCH 9.5 do pokazania czasu w oknie Console... Cos poza tym? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja na wersji 9.5 miałem gorsze wyniki niż na 2003. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja na wersji 9.5 miałem gorsze wyniki niż na 2003. To z przyczyn oczywistych nikt tego używać nie będzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) siema chlopaki:P wlasnie zrobilem forumowy rekordzik na 805:) procek pośmigałby wyzej ale napiecia za bardzo mu skaczą, i albo zwiecha albo restart przy wyzszym vcore (z biosu 1.6V) na lepszej mobo i wodzie z lodem 4.3 jest w zasiegu ręki:P pozdro ps. pamiatki u mnie to 2x256 kingstona 533 oraz 2x512 goodram 667:P Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez genghiskhan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Nie ma sie czym zachwycać, wymęczyłeś :lol: rodzina bez jedzenia bo cała lodówka lód do kompa produkuje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @Hipo: Ja nie raz na lodzie kręciłem i jakoś moja rodzinka na głodówkę nie narzekała ;) Tylko jakieś mięso ucierpiało :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 siema chlopaki:P wlasnie zrobilem forumowy rekordzik na 805:) procek pośmigałby wyzej ale napiecia za bardzo mu skaczą, i albo zwiecha albo restart przy wyzszym vcore (z biosu 1.6V) na lepszej mobo i wodzie z lodem 4.3 jest w zasiegu ręki:P pozdro ps. pamiatki u mnie to 2x256 kingstona 533 oraz 2x512 goodram 667:P i tak oto procek za 500zl dostal sie do czuba tabeli bijac sporo drozsze modele :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @Hipo: Ja nie raz na lodzie kręciłem i jakoś moja rodzinka na głodówkę nie narzekała ;) Tylko jakieś mięso ucierpiało :D Biedne mieso :lol: ale gengish ladnie sobie poradzil :) chociaz dobry egzemplarz procka tez mial wplyw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 jeszcze ja do tego rankingu sie przylacze ale jak tylko dorwe windowsa 64 bit bo na 32 bitach wynik tragiczny 37 sec :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Lepiej sobie zerknijcie i bierzcie się do roboty lenie :wink: TU KLIKAĆ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No dooobra... to ja tyż cinebencha odpale :D Tak od niechcenia se dzis zrobilem, oczywiscie jak sie domyslacie to nie jest koniec ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Widać tomall0 stara się :D Jak się zabierzecie za swoje X2 to chyba będzie rzeź niewiniątek :lol2: Do dzieła B) @hary86 Nie jest aż tak tragicznie pobaw sięjeszcze troche :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez kamilo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Hehe, jakby byla zima to bym sie pobawil bo pewnie bym do tego bencha pociagnol ze 3,15-3,2ghz, a tak to max 3 bedzie, no i w takim upale memki nie poleca wiecej niz 270... Ale to nie znaczy ze sie nie bede bawil, bo tamten wynik jest wynikiem z pierwszej pruby. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No z rana lekki chłodek był, aż szkoda było nie wykorzystać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Teraz to mam współlokatora i niezbyt moge se tak wystawiac kompa przez okno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 moje nowe wyniczki:) niestety z tego wszystkiego na jednym zapomnialem odpalic zakladki z pamieciami w cine, a pozniej nie udalo sie wyniku powtorzyc bo temp sie podniosla i nie zdazylem screena zapisac:D tu linki: 4.3GHz i 4.28GHz pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 chyba kogos strzele miedzy oczy :P czemu mi sie trafila taka cienka sztuka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 niemiec zapodaj screene jakies, moze cos wycisniesz jednak;] ja powiem tyle moge jeszcze zbic temp lodem i zapodac ta paste na bazie metalu:P te 4.3 to tylko dzieki temu ze przesmarowalem procka dzisiaj juz porządnie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 u mnie przedewszystkim jest za cieplo, bez zmiany chlodzenia nic nie zrobie. na 3,6g na 32bit OS mialem 44sek. scr w temacie z rankingiem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...