Skocz do zawartości
kamilo23

Cinebench 2003 : Dyskusja: !

Rekomendowane odpowiedzi

jak tylko skoncze testy to zamieszcze jakies zdjecia :P

A temp to przy 2830Mhz Woda ma 28-29C a CPU kolo 47C przy Full Stres

w idlle mam 27-28C na CPU i to wszystko na F2s, F2g, Cooltek extreme dual(2x120Amber) i narazie coolriver. Od piatku zaczynam testy Hydora l20 i jakies smiesznej pompeczki :P (taki bonus do zestawienia :) )

Nawiasem mowiac to Coolriver spisuje sie swietnie i jest jak dla mnie calkowicie nieslyszalny (hdd sa glosniejsze)

Edytowane przez Drejfus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głownie procek:) Duzo daje dual core poniewaz program jest optymalizowany do pracy w srodowisku wieloprocessorowym. pamieci tez maja pewnie znaczenie ale juz minejsze. Duzo daje tez system 64bit bo jest wesja programu 64bitowa która czerpie duzy zysk z 64bit:) jak sie miescisz w 60s to nie jest zle wcele jak na SC:) Duzo daje tez system 64bit bo jest wesja programu 64bitowa która czerpie duzy zysk z 64bit:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie na wersji 64bit mam ponizej minuty, wiec nie jest tak fajnie. procek/ram na maxa moim zdaniem(chyba, ze wc zaloze). proc(jak w sigu) nie idzie 2,7ghz, a w pelni stabilnie pracuje tylko 2,6ghz- tragiczna sztuka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, czy już ktoś wspomniał o tym (nie znalazlem wzmianki w temacie), ale pojawił się CINEBENCH 9.5. Jak można sie było spodziewać, uzyskane wyniki nie są już porównywalne ze starszymi wersjami...

Dołączona grafika

Edytowane przez bachus_anonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, czy już ktoś wspomniał o tym (nie znalazlem wzmianki w temacie), ale pojawił się CINEBENCH 9.5. Jak można sie było spodziewać, uzyskane wyniki nie są już porównywalne ze starszymi wersjami...

Tylko że tej wersji nikt nie używa bo ma kilka bugów :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że tej wersji nikt nie używa bo ma kilka bugów :wink:

Masz może jakiś link do konkretniejszych informacji nt. tych bledów? Wiem, że nie mam pojecia jak zmusic CINEBENCH 9.5 do pokazania czasu w oknie Console... Cos poza tym? Edytowane przez bachus_anonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema chlopaki:P

wlasnie zrobilem forumowy rekordzik na 805:)

Dołączona grafika

procek pośmigałby wyzej ale napiecia za bardzo mu skaczą, i albo zwiecha albo restart przy wyzszym vcore (z biosu 1.6V)

na lepszej mobo i wodzie z lodem 4.3 jest w zasiegu ręki:P

pozdro

ps. pamiatki u mnie to 2x256 kingstona 533 oraz 2x512 goodram 667:P

Edytowane przez genghiskhan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema chlopaki:P

wlasnie zrobilem forumowy rekordzik na 805:)

Dołączona grafika

procek pośmigałby wyzej ale napiecia za bardzo mu skaczą, i albo zwiecha albo restart przy wyzszym vcore (z biosu 1.6V)

na lepszej mobo i wodzie z lodem 4.3 jest w zasiegu ręki:P

pozdro

ps. pamiatki u mnie to 2x256 kingstona 533 oraz 2x512 goodram 667:P

i tak oto procek za 500zl dostal sie do czuba tabeli bijac sporo drozsze modele :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hipo:

Ja nie raz na lodzie kręciłem i jakoś moja rodzinka na głodówkę nie narzekała ;) Tylko jakieś mięso ucierpiało :D

Biedne mieso :lol: ale gengish ladnie sobie poradzil :) chociaz dobry egzemplarz procka tez mial wplyw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać tomall0 stara się Dołączona grafika

:D

Jak się zabierzecie za swoje X2 to chyba będzie rzeź niewiniątek :lol2:

Do dzieła B)

@hary86

Nie jest aż tak tragicznie pobaw sięjeszcze troche :wink:

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, jakby byla zima to bym sie pobawil bo pewnie bym do tego bencha pociagnol ze 3,15-3,2ghz, a tak to max 3 bedzie, no i w takim upale memki nie poleca wiecej niz 270...

Ale to nie znaczy ze sie nie bede bawil, bo tamten wynik jest wynikiem z pierwszej pruby.

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje nowe wyniczki:)

niestety z tego wszystkiego na jednym zapomnialem odpalic zakladki z pamieciami w cine, a pozniej nie udalo sie wyniku powtorzyc bo temp sie podniosla i nie zdazylem screena zapisac:D

tu linki:

4.3GHz

Dołączona grafika

i 4.28GHz

Dołączona grafika

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...