Skocz do zawartości
kamilo23

Cinebench 2003 : Dyskusja: !

Rekomendowane odpowiedzi

no dla mnie to aż ta oczywiste nie jest - tak jakwe wspomnianym super PI są parhe ... ale zabronione ...

1643385[/snapback]

tyle ze to nie jest jakas optymalizacja .. tylko program stworzony przez twórców cinemy tak by wykorzystywac calego procka .. a nie dlawic go na 32bitach .. jak widac dziala .. wiec nia gadac tylko instalwac x64 i testowac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dal mnie może być i Cinebench 64bit ale wypadało by to zaznaczyć w rankingu bo rozbieżności w wynikach są ogromne i wolniejszy proc testowany w Cinebench 64bit będzie miał lepszy czas od znacznie szybszego proca testowanego w Cinebench 32bit mowa oczywiście o naszych kochanych A64 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dal mnie może być i Cinebench 64bit ale wypadało by to zaznaczyć w rankingu bo rozbieżności w wynikach są ogromne i wolniejszy proc testowany w Cinebench 64bit będzie miał lepszy czas od znacznie szybszego proca testowanego w Cinebench 32bit  mowa oczywiście o naszych kochanych A64 ;)

1643504[/snapback]

i tylko tyle :D

nie mam nic przeciwko wersji 64 bitowej - ale jedna lista wyników dla obu wersji to paranoja ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ja miałem taki przypadek przed chwilą. Wykręciłem procka na na 2925Mhz ale już jest niestabilny i zapuściłem Cinebencha. Za pierwszym azem program sie wyłączył ale za drugim zrobiło sie takie cuś :razz:

Dołączona grafika

Edytowane przez JPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to w ogóle aby były osobne tabelki dla 32bit i 64bit ale samo info w rankingu w użytej wersji też może być ;)

1644243[/snapback]

Naklpeiej osobne tabelki. Bo zle to wyglada jak "takie same (powiedzmy)" proce wykrecone na inne czestotliwosci sa w odwrotnej niz logicznie myslac kolejnosci.

Mi naprzykłąd cinebench 64 nie chodzi i za xxx nie wiem dlaczego. System niby normalnie zainstalowany (jaka wersja nie powiem bo nie wolno ale i tak wszyscy sie domyslaja - mam nadzieje), a cine sie krzaczy podczas właczania, wychodzi raport ze cinema4d tralala i send/don't send. Robiłem reinstalke i nic. Czy ktos mi moze powiedziec co jest nie tak?! :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z tym, że padł mi dysk to troche moga się opóźniać wyniki. Jak tylko moja kochana mam kupi dysk to wtedy będą akutualizowane wyniki na bieżąco.

zyczcie mi szczęścia w bo na razie to się nie zapowiada zęby mistara kupiła dysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta jest :)

to odpowiedz na oba pytania ;)

testuje juz 2610....po kroczku moze dojde do tego...tylko ze wtedy bed emogl leciec tylko 2x256 , bo jedna para nie wytrzyma tak wysokiego fsb(270)

1712217[/snapback]

Ładnie

Daj jakieś 2,7GHz - ten benchmark nie wymaga dużej stabilności :D

Tak przy okazji - Prosze o wycofanie mojego wyniku z rankingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis z rana probowalem pokonac Hipa w koncu :D - zaprzeglem moje "pierwsze" FC (R290+ R600a) na mojego 1700+@Duron i jazda :

Niestety nie udalo sie - 77.6@ 2807 mhz - moze dlatego ze mam tylko 256 MB :cry: .

Jak zawsze NF7 i BH-6 1x256 mb .

Trzeba poczekac na kaskade :D .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ta druga temp. na CHY to temp. radiatorow na mosfetach bez nawiewu :lol: ..mozna jajka smialo smazyc :lol: . Potem dalem nawiew to do 40*C spadlo :D .

Dołączona grafika

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=46959

Starczy ...na kaskadzie mam nadzieje dokrece :lol:

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OTO moj nowy wynik

Awansik na pierwsze miejsce.... :D

X64 naturalnie....

Hejka jeżeli nie było nic lepszego w międzyczasie to od dzisiaj rekord wynosi 28,1

http://atomel.augustow.org//Athlon%2064%20...inebench_28.JPG

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh, niedlugo bedzie potrzebny mod do setnych bo wyniki nie beda miarodajne ;) pikny wyniczek atomel ;)

Dzięki, dzięki :)). Martwię się tylko czy rekord zaistnieje jeszcze na liście zanim go ktoś przebije.

Ja jestem pod wrażeniem tego co robi Piotres na swoim Duronie. To ścisła czołówka światowa w swojej kategorii.

Natomiast rekord w wykręceniu X2 4400+ to ponad 3,2GHz więc ciekawe jaki wynik byłby w cinebanch takiego proca? Ja mam procka szybszego o 100 MHz od Zulusmana i ponad sekundę przewagi, to tamtem procek powinien osiągnąć pewnie 20s lub mniej? Czy są gdzieś statystyki światowe cinebench?

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie, a pobic to ja zobacze za pare dni bo bede mial okazje pobawic sie x2 4400.... ;) skzoda ze winda 32bit, ale jak ładnie sie pokreci to sie załatwi 64bit winde i..... no wlasnie ale malo prawdopodobne. Procek jest z 0534 MPM (3 literowa seria, sam patrzyłem.... <_< )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie, a pobic to ja zobacze za pare dni bo bede mial okazje pobawic sie x2 4400.... ;) skzoda ze winda 32bit, ale jak ładnie sie pokreci to sie załatwi 64bit winde i..... no wlasnie ale malo prawdopodobne. Procek jest z 0534 MPM (3 literowa seria, sam patrzyłem.... <_< )

Chłopcy już czekają na nowe wypasione procki, którymi będą bili rekordy :))

Postanowiłem nieco utrudnić im zadanie.

Nowy wynik to 27,4s przy 2783 MHz

http://atomel.augustow.org//Athlon%2064%20...ebench_27_4.JPG

Kamilo - może byś tak zrobił update rankingu? Żyjesz?

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...