yotomeczek Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 wiesz Yoto .. nie mozna zabronic uzywac 64bit .. to tak jakby zabronic HT ;] 1643188[/snapback] no dla mnie to aż ta oczywiste nie jest - tak jakwe wspomnianym super PI są parhe ... ale zabronione ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 no dla mnie to aż ta oczywiste nie jest - tak jakwe wspomnianym super PI są parhe ... ale zabronione ... 1643385[/snapback] tyle ze to nie jest jakas optymalizacja .. tylko program stworzony przez twórców cinemy tak by wykorzystywac calego procka .. a nie dlawic go na 32bitach .. jak widac dziala .. wiec nia gadac tylko instalwac x64 i testowac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jak dal mnie może być i Cinebench 64bit ale wypadało by to zaznaczyć w rankingu bo rozbieżności w wynikach są ogromne i wolniejszy proc testowany w Cinebench 64bit będzie miał lepszy czas od znacznie szybszego proca testowanego w Cinebench 32bit mowa oczywiście o naszych kochanych A64 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 A czy czasami na obrazie nie widać jak to jest wersja cinebench :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Zależy, np. mój screen był nie źle wycięty bo wtedy bawiliśmy się tylko w wersji 32bit i nie widziałem sensu dawać całego zrzutu 1280x1024 wiec był tylko wycinek z czasem i 2 okna CPU-Z. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Pozatym dobrze, zeby bylo to widac na wierzchu. Nikomu sie przeciez nie bedzie chcialo klikac tyle w screeny, zeby zobaczyc wersje benchmarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jak dal mnie może być i Cinebench 64bit ale wypadało by to zaznaczyć w rankingu bo rozbieżności w wynikach są ogromne i wolniejszy proc testowany w Cinebench 64bit będzie miał lepszy czas od znacznie szybszego proca testowanego w Cinebench 32bit mowa oczywiście o naszych kochanych A64 ;) 1643504[/snapback] i tylko tyle :D nie mam nic przeciwko wersji 64 bitowej - ale jedna lista wyników dla obu wersji to paranoja ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Najlepiej to w ogóle aby były osobne tabelki dla 32bit i 64bit ale samo info w rankingu w użytej wersji też może być ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) A Ja miałem taki przypadek przed chwilą. Wykręciłem procka na na 2925Mhz ale już jest niestabilny i zapuściłem Cinebencha. Za pierwszym azem program sie wyłączył ale za drugim zrobiło sie takie cuś :razz: Edytowane 13 Września 2005 przez JPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 @JPL Popraw linka bo nie działa jak powinien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Najlepiej to w ogóle aby były osobne tabelki dla 32bit i 64bit ale samo info w rankingu w użytej wersji też może być ;) 1644243[/snapback] Naklpeiej osobne tabelki. Bo zle to wyglada jak "takie same (powiedzmy)" proce wykrecone na inne czestotliwosci sa w odwrotnej niz logicznie myslac kolejnosci. Mi naprzykłąd cinebench 64 nie chodzi i za xxx nie wiem dlaczego. System niby normalnie zainstalowany (jaka wersja nie powiem bo nie wolno ale i tak wszyscy sie domyslaja - mam nadzieje), a cine sie krzaczy podczas właczania, wychodzi raport ze cinema4d tralala i send/don't send. Robiłem reinstalke i nic. Czy ktos mi moze powiedziec co jest nie tak?! :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 W zwiazku z tym, że padł mi dysk to troche moga się opóźniać wyniki. Jak tylko moja kochana mam kupi dysk to wtedy będą akutualizowane wyniki na bieżąco. zyczcie mi szczęścia w bo na razie to się nie zapowiada zęby mistara kupiła dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) http://michal1000.republika.pl/best.JPG No nareszcie mi sie udało :-) 49.9 Edytowane 17 Października 2005 przez Vegan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 1705457[/snapback] A nie łaska dać screena z cpu-z z procem i pamieciami :? Wynik good i walcz dalej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 1705457[/snapback] no wlsnie :P daj okienka cpu-zbo to sienie liczy :P alezespobil swoj poprzedni wynik :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 To teraz sobie waz poustaiam w tym rankingu :) zaraz wracam z fotka ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 nowy wynik;) 68,3 awans o 6miejsc:D ftp://ftp.republika.pl/images/cine2.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 OTO moj nowy wynik Awansik na pierwsze miejsce.... :D X64 naturalnie.... W opisie maszyny panuje jeszcze stary wpis z Venice. Napiecie na tak naprawde jest 1.55 - nie wiem dlaczego cpu-z pokazuje 1.52 ;) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Gratulacje. Ale wiesz na jakego screena czekam dalej :D PS. To jest na 4x256 2T?? Edytowane 22 Października 2005 przez culmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ta jest :) to odpowiedz na oba pytania ;) testuje juz 2610....po kroczku moze dojde do tego...tylko ze wtedy bed emogl leciec tylko 2x256 , bo jedna para nie wytrzyma tak wysokiego fsb(270) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ta jest :) to odpowiedz na oba pytania ;) testuje juz 2610....po kroczku moze dojde do tego...tylko ze wtedy bed emogl leciec tylko 2x256 , bo jedna para nie wytrzyma tak wysokiego fsb(270) 1712217[/snapback] Ładnie Daj jakieś 2,7GHz - ten benchmark nie wymaga dużej stabilności :D Tak przy okazji - Prosze o wycofanie mojego wyniku z rankingu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Dzis z rana probowalem pokonac Hipa w koncu :D - zaprzeglem moje "pierwsze" FC (R290+ R600a) na mojego 1700+@Duron i jazda : Niestety nie udalo sie - 77.6@ 2807 mhz - moze dlatego ze mam tylko 256 MB :cry: . Jak zawsze NF7 i BH-6 1x256 mb . Trzeba poczekac na kaskade :D . Ta druga temp. na CHY to temp. radiatorow na mosfetach bez nawiewu :lol: ..mozna jajka smialo smazyc :lol: . Potem dalem nawiew to do 40*C spadlo :D . http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=46959 Starczy ...na kaskadzie mam nadzieje dokrece :lol: pozdro piotres Edytowane 31 Października 2005 przez piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) OTO moj nowy wynik Awansik na pierwsze miejsce.... :D X64 naturalnie.... Hejka jeżeli nie było nic lepszego w międzyczasie to od dzisiaj rekord wynosi 28,1 http://atomel.augustow.org//Athlon%2064%20...inebench_28.JPG Edytowane 27 Listopada 2005 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Very nice :] widać wreszcie do czego X2 sie szczególnie nadaje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 eh, niedlugo bedzie potrzebny mod do setnych bo wyniki nie beda miarodajne ;) pikny wyniczek atomel ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) eh, niedlugo bedzie potrzebny mod do setnych bo wyniki nie beda miarodajne ;) pikny wyniczek atomel ;)Dzięki, dzięki :)). Martwię się tylko czy rekord zaistnieje jeszcze na liście zanim go ktoś przebije. Ja jestem pod wrażeniem tego co robi Piotres na swoim Duronie. To ścisła czołówka światowa w swojej kategorii. Natomiast rekord w wykręceniu X2 4400+ to ponad 3,2GHz więc ciekawe jaki wynik byłby w cinebanch takiego proca? Ja mam procka szybszego o 100 MHz od Zulusmana i ponad sekundę przewagi, to tamtem procek powinien osiągnąć pewnie 20s lub mniej? Czy są gdzieś statystyki światowe cinebench? Edytowane 30 Listopada 2005 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 raczej nie, a pobic to ja zobacze za pare dni bo bede mial okazje pobawic sie x2 4400.... ;) skzoda ze winda 32bit, ale jak ładnie sie pokreci to sie załatwi 64bit winde i..... no wlasnie ale malo prawdopodobne. Procek jest z 0534 MPM (3 literowa seria, sam patrzyłem.... <_< ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) raczej nie, a pobic to ja zobacze za pare dni bo bede mial okazje pobawic sie x2 4400.... ;) skzoda ze winda 32bit, ale jak ładnie sie pokreci to sie załatwi 64bit winde i..... no wlasnie ale malo prawdopodobne. Procek jest z 0534 MPM (3 literowa seria, sam patrzyłem.... <_< ) Chłopcy już czekają na nowe wypasione procki, którymi będą bili rekordy :)) Postanowiłem nieco utrudnić im zadanie. Nowy wynik to 27,4s przy 2783 MHz http://atomel.augustow.org//Athlon%2064%20...ebench_27_4.JPG Kamilo - może byś tak zrobił update rankingu? Żyjesz? Edytowane 30 Listopada 2005 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No wyniczek piękny :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ale dojeb..waliłeś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...