GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 niech no tylko win 64bit kvanfield zainstaluje to zmiote tu pare osob z tymi amdekami;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@riel Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Proc bardzo fajny tylko swoją drogą co to za pomysł wkładać X2 do Asroka…Wiem,wiem.Przyjdzie czas na lepszą płytkę ale dopiero jak zmienię grafę na PCI-E. Po modzie zaatakuję 2900 (może się uda). Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 może ktoś wie czemu w konsoli nie wyświetla mi dokładnego czasu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 bo jestes lama?? :> zobacz na jakiej wersji my robimy wyniki a na jakiej Ty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nikt tutaj nie pisze o sciemnianiu czy o cos tam :) chodzi tylko o poprawnosc w metodzie benchmarkowania (czyt. dobra wersja programu). przyklad :cinbench na fx60@2,9G 9.5 (32/64bit) 27/24 2003 (32/64bit) 34,3/26,5 pomijajac fakt, ze wersja 9.5 podaje tylko pelne sekundy, rozbieznosc wynikow pomiedzy wersjami jest tak spora, ze nie mozna ich "mieszac" :oops: Wstyd sie przyznać ale jest tak jak piszesz. Używałem wersji 9.5 i dlatego było 27sek. Poprawny wynik 34sek. Ale i tak zrobię test na 64bit xp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 może ktoś wie czemu w konsoli nie wyświetla mi dokładnego czasu ? ... W skrócie wersja ma być 2003 a nie 9.5 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) bo jestes lama?? :> zobacz na jakiej wersji my robimy wyniki a na jakiej Ty?? to powiedz mi o wielki Guru dlaczego w rankingu nie ma nawet słowa o tym jaka musi być wersja programu, ani żadnego linku do ściągnięcia co gorsza nie ma nawet schematu wysyłania wyników To najgorszy ranking ze wszystkich przyklejonych na PurePC może ktoś by sie szarpnął i napisał w końcu rzetelne info na pierwszej stronie !! Choćby dla potomnych Edytowane 23 Maja 2006 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 to powiedz mi o wielki Guru dlaczego w rankingu nie ma nawet słowa o tym jaka musi być wersja programu, ani żadnego linku do ściągnięcia co gorsza nie ma nawet schematu wysyłania wyników To najgorszy ranking ze wszystkich przyklejonych na PurePC może ktoś by sie szarpnął i napisał w końcu rzetelne info na pierwszej stronie !! Choćby dla potomnych Pierwsza strona na samej górze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) co gorsza nie ma nawet schematu wysyłania wyników To najgorszy ranking ze wszystkich przyklejonych na PurePC może ktoś by sie szarpnął i napisał w końcu rzetelne info na pierwszej stronie !! Choćby dla potomnych Chyba dobrze nie poczytałeś tej pierwszej strony bo jest wyraźnie napisane o schemacie wysyłania czyli na prv do autora z załączonymi informacjami w postaci np screena z CPU-Z. Ale co do wersji programu tam nie ma ale za to co chwile o tym ktoś gada w topiku więc wystarczy być w temacie na bierząco. No i zawsze można podejżeć screeny innych i pooglądać sobie je dokładnie... :-) EDIT @kszonek i inni :-) Jeśli ramy nic nie dają to jak zinterpretujecie wynik mój i Zulusmana? Ja: procek 2.65GHz, 2MBcashu, ramy 1T i 2GB na 3-4-4-8 - wynik 34.7s Zulusman: procek 2.6GHz, 1MBcashu, ramy 2T i 1GB na 1.5-2-2-? - wynik 29.3s 4sek to dużo różnicy, chyba że xp64 tyle kopa daje, ale link nie działa i nie widze szczegółów. No i ew mogłoby być zaznaczone w rankingu kto jaki OS używa. Coś przeoczyłem? Bo zastanawia mnie wyraźnie słabsza wydajność na tle innych... :? Edytowane 23 Maja 2006 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Pierwsza strona na samej górze...albo ja jestem ślepy albo ty ... Witam Może pochwalicie się swoimi rekordami w tym benchmarku. Proszę podawać wynik dla "CPU Benchmark". Napiszcie też na jakiej platformie to osiągneliście. Wyniki podajcie mi na Priv nie w topiku Ważne: - dodatkowe informacje potrzebne do listy to: procek, chipset, czestotliwosc procka i FSB , płyta główna oraz czestotliwość i timingi pamięci - wszystkie te informacje latwo pokazać w CPU-Z. Ja je potem tu zamieszcze :wink: Drugi topic do komentowania ...Ale co do wersji programu tam nie ma ale za to co chwile o tym ktoś gada w topiku więc wystarczy być w temacie na bierząco. No i zawsze można podejżeć screeny innych i pooglądać sobie je dokładnie... :-) no właśnie- a czy tak trudno jest napisać jedno zdanie i ew. link w pierwszym poście ? Edytowane 23 Maja 2006 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Mówie o tym topicu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Rafa -> x64bit daje duzego kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) no właśnie- a czy tak trudno jest napisać jedno zdanie i ew. link w pierwszym poście ? hm a widzisz nazwe tematu ? chyba mowi za siebie ze to "Cinebench 2003" :] Edytowane 23 Maja 2006 przez gollumek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @kszonek i inni :-) Ja: procek 2.65GHz, 2MBcashu, ramy 1T i 2GB na 3-4-4-8 - wynik 34.7s Zulusman: procek 2.6GHz, 1MBcashu, ramy 2T i 1GB na 1.5-2-2-? - wynik 29.3s oj na pewno x64 daje wiekszego kopoaniz ramki. na moim Venice @ okolo 3 ghz byla jakos 0.1 sekundy miedzy 2-2-2-5 280 mhz a 2-2-2-5 200 mhz. chyba 278 --> 207, no ale w kazdym razie roznica spora w takatach, ale nie wielka w rezulatacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) niech no tylko win 64bit kvanfield zainstaluje to zmiote tu pare osob z tymi amdekami;] Winda to już jutro będzie, a wyniczki w weekend powinny się pojawić i powinniśmy wskoczyć troszkę wyżej :D EDIT: Oto co zapowiadałem. Wyniki w Cinebench naszego OC Squadu :D Cinebench 2003 64 bit PD 930@5066 MHz 25.6 sec x CPU Cinebench 2003 64 bit PD 930@5087 MHz 42.6 sec Single CPU Cinebench 2003 32 bit PD 930@5067 MHz 31.5 sec x CPU Edytowane 27 Maja 2006 przez KvaNfield Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Tak jak było do przewidzenia AMD dostał po garach :ploom: :blurp: :zonk: :banana: :gitarzysta: :legal: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@riel Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Co tu dużo gadać PKP (pięknie ku.... pięknie). Teraz trzeba poczekać na X2 z zegarem @3000 i powinno być +-25,2. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 I trzeba zaznaczyć że to nie ostatnie nasze słowo (proc się jeszcze nie skończył) :D Więc powinniśmy zejść jeszcze trochę :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Co tu dużo gadać PKP (pięknie ku.... pięknie). Teraz trzeba poczekać na X2 z zegarem @3000 i powinno być +-25,2. Pozdrawiam. ano :D mamy na forum 2szt FX60 więc może co pokażą .... bo jak na razie cisza :lol2: Edytowane 28 Maja 2006 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 albo ja jestem ślepy albo ty ... no właśnie- a czy tak trudno jest napisać jedno zdanie i ew. link w pierwszym poście ? a topic sie nazywa Cinebench 2003 czy Cinebench 9.5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 a topic sie nazywa Cinebench 2003 czy Cinebench 9.5? A czy to jest podchwytliwe pytanie ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Cinebench 9.5 ;) :P (cicho bo sie wyda na czym benciach!emy ;) ) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ale panowie na forum jest 920/930 ktora zrobila spi16 w 9,xx wiec 5300 na budziku 24 w cb2003 64 ma zapewne wiec fx maja co gonic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 System XP32 - syf malaria, CPU Cel D tak sobie lekko podniesiony... mobo jak w sigu więc straszna jakby nie patrzeć ... jak przyjdzie ta msi to popróbuję dopaść ostatniego miejsca w tabeli ... ale takiego normalnego tymczasem >>KLIK<< to sie nazywa porażka panowie :D a i tak jestem pod wrażeniem bo na AC leci i ledwo 53 stopnie załapał ... zreszta .. i tak nie moge przestawiać vcore ani innych takich więc czemu by niby miał mieć więcej :P RE5PECT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 skoncz juz z tym respect... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 skoncz juz z tym respect... R!5p3cT źą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) ale panowie na forum jest 920/930 ktora zrobila spi16 w 9,xx wiec 5300 na budziku 24 w cb2003 64 ma zapewne wiec fx maja co gonic :D Co z tego że proc jest skoro właściciel nie ma Cine :P Edytowane 29 Maja 2006 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Co z tego że proc jest skoro właściciel nie ma Cine :P Poczekajcie jeszcze troche jak wpadna te FX co są na forum. To intel będzie jeszcze płakał B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Poczekajcie jeszcze troche jak wpadna te FX co są na forum. To intel będzie jeszcze płakał B)A potem OC Squad wrzuci 930 na LN2 i znów FX zajmą miejsca od 2 w dół :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 wydeje mi sie, ze jakby FXy mialy cos do pokazania to juz by to zrobily a nie pozwolily sie klepac prockom po 800pln [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...