Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mam 286 i pentawke 75mhz w domku wiec..... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Moj wynik zrobiony na DFI LanParty Ultra-D nF4 Opteron 165 pod WinXP x64 992CB :) Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Jimmy007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Bardzo fajny wynik no i masz 2 pozycje :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 cienki wynik :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Bardzo fajny wynik no i masz 2 pozycje :mrgreen: Dzięki :) Niestety między mna a pierwszym jest przepaść nie do pobicia... przynajmniej na moim chłodzeniu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dzięki :) Niestety między mna a pierwszym jest przepaść nie do pobicia... przynajmniej na moim chłodzeniu :( Gdybys mieszkal blizej to ta roznice by sie zniwelowalo. Ja niestety ale nie dam rady sie wbic na 1 miesjce. Polskie boxy X2 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ta roznice by sie zniwelowalo. Nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa... zmienie chłodzenie to zobaczymy :) BTW, myślę że powinno się rozgraniczyc podkategorie na ilośc rdzeni. Trudno rywalizowac jednemu jajku z dwoma :) Wyszedł tez juz Cinebench 9.5 w wersjach 32 i 64bit, wyniki są inne (gorzsze) niz w CB2003. U mnie np. wersja 32 bit daje lepszy czas niz 64bit (pod Win x64) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dlatego uzywamy wersji 2003 a nie 9.5 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Niestety między mna a pierwszym jest przepaść nie do pobicia... przynajmniej na moim chłodzeniu :( Jaka tam przepaść? O przepaści to można powiedzieć przy wyniku 100 sekund. Nie dołuj proszę innych uczestników rankingu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Przepaść to dopiero będzie jak OC Squad opublikuje wyniki spod LN2 ;) bo narazie cisza jest ze względu na majacy powstać dla PurePC artykuł na ten temat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) O przepaści to można powiedzieć przy wyniku 100 sekund. Nie dołuj proszę innych uczestników rankingu. Dobra :) nie jest przepaść ale wyrwa nie do przeskoczenia (przynajmniej na razie ) :mur: :lol2: :zonk: Edytowane 3 Lipca 2006 przez Jimmy007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Jaknajbardziej do przeskoczenia. Pierwszy test FX60 25,9s Edytowane 5 Lipca 2006 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Jak najbardziej do przeskoczenia. Pierwszy test FX60 25,9s [i mg]http://atomel.augustow.org//FX60%20Cinebench%2025,9.JPG[/img] taki proc na AC... uhhhhhhh, ale wynik fajny i 3l0 :lol: przydalo by sie kilka(set?) mhz wiecej [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 tyż 25,9s ino w 32 bitach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 He He He :) YOto, masz 64Bit, coby dac na poklad ? Powinno byc zdziebko lepiej mimo wszystko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Pierwszy test FX60 Nie szkoda Ci było kasy na taki drogi proc? Chyba że służbowy :) Wynik zaje.... :banana: , mogłbyś zrobic ten sam test ale na pamieci ustawionej tak jak u mnie, tzn 3-4-3-6 najlepiej na 260MHz i oczywiście przy swoim takcie proca i potem to samo dla pamieci ustawionej jak u Ciebie - czyli 2-3-2-5 ale na moich MHz - 2867. Ciekaw jestem jak pamięc wpływa na wydajnośc tego testu. Moje gskille nie idą na innych timingach (poza def 3-4-4-8) więc nie moge sprawdzić. taki proc na AC... uhhhhhhh, ale wynik fajny i 3l0 :lol: przydalo by sie kilka(set?) mhz wiecej [; Jaki proc :) przecież zrobił OC "tylko" o 400MHz. Opterony 165 chodzą na AC przetaktowane o 1000MHz i więcej i nikt nie robi z tego sensacji :rolleyes: Tylko 7 dni byłem pierwszy w rankingu K8 :( :( :( chyba pora na zmiane chłodzenia ....... Edytowane 7 Lipca 2006 przez Jimmy007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Jaki proc :)jakt jaki? :lol: FX - bo opterony maja mega CB i tez nikt nie robi z tego sensacji.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 @Jimmy007 Za parę dni zrobię WC rev. 1 :lol: to zrobię testy o które pytasz. Nie będzie problemów z zegarem > 3GHz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Proc na WC Zegar oczywiście 3301MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Wynik zaje.... :banana: , mogłbyś zrobic ten sam test ale na pamieci ustawionej tak jak u mnie, tzn 3-4-3-6 najlepiej na 260MHz i oczywiście przy swoim takcie proca i potem to samo dla pamieci ustawionej jak u Ciebie - czyli 2-3-2-5 ale na moich MHz - 2867. Ciekaw jestem jak pamięc wpływa na wydajnośc tego testu. Nie wpływa, przynajmniej gdy ścigałem się na winchesterze nie wpływała :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Nie wpływa,Jesli masz racje to ciekawe co wpływa na to ze na opteronie z 2x1MB kaszy, przy tym samym takcie co kolega tomall0, miałem gorszy wynik? On ma 2x 512KB kaszy, ale pamiec na 2-2-2-5 @ 236MHz a ja pamieć 3-4-3-6@260MHz ???? Musi cos spowalniać mojego kompa, albo tomall0 coś ma ustawione, może grafa inna? ale gfx nie owinien wpływać na czas renderowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Jesli masz racje to ciekawe co wpływa na to ze na opteronie z 2x1MB kaszy, przy tym samym takcie co kolega tomall0, miałem gorszy wynik? On ma 2x 512KB kaszy, ale pamiec na 2-2-2-5 @ 236MHz a ja pamieć 3-4-3-6@260MHz ???? Musi cos spowalniać mojego kompa, albo tomall0 coś ma ustawione, może grafa inna? ale gfx nie owinien wpływać na czas renderowania. pewnie masz nieoptymalizowany system i dlatego wolniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) pewnie masz nieoptymalizowany system i dlatego wolniej. Nie wiem :) :( jak zacząłem mieszać w Services to mi sie win posypał i trzeba było na nowo go instalować... :mur: Ten x64 jest "troche" inny niż 32 bit Edytowane 10 Lipca 2006 przez Jimmy007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Nie wiem :) :( jak zacząłem mieszać w Services to mi sie win posypał i trzeba było na nowo go instalować... :mur: Ten x64 jest "troche" inny niż 32 bit jest troche inny ale optymalizuje sie tak samo. Jezeli jest czysty - swierzo instalowany, a nie uzywany na codzien to chyba cos innego jest powodem, ale nie mam pojęcia co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Jesli masz racje to ciekawe co wpływa na to ze na opteronie z 2x1MB kaszy, przy tym samym takcie co kolega tomall0, miałem gorszy wynik? On ma 2x 512KB kaszy, ale pamiec na 2-2-2-5 @ 236MHz a ja pamieć 3-4-3-6@260MHz ???? Musi cos spowalniać mojego kompa, albo tomall0 coś ma ustawione, może grafa inna? ale gfx nie owinien wpływać na czas renderowania. U mnie sys nie optymalizowany, świerza instalka xp64, tylko usługi w menedżerze powyłączane i priorytet na high, Edytowane 11 Lipca 2006 przez tomall0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 usługi w menedżerze powyłączane i priorytet na high, i to jest powod :) :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Pierwsze zabawy z wodą. wynik 25,6s przy 3003Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Ładny wyniczek, tylko czemu memki tak cieńko ? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Pierwsze zabawy z wodą. wynik 25,6s przy 3003Mhz. ladnie, ale powalcz z tym, bo tu masz wynik na 32bit OS :D http://img214.imageshack.us/img214/1329/ci...330024s91we.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Na razie remis :D :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...