Monster Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Witam. Kiedy próbuję uruchomić CINBENCH'a wyskakuje mi taki błąd: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...c37e9dd8ef.html Nie wiem co jest nie tak. Czekam na odp. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Na screenie mogłeś pokazać raport błędów. Przyczyną może być zbyt duże podkręcenie procesora/pamięci. Może być też źle zainstalowany program lub system operacyjny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Hmm nie wiem czy 9.5 honorujecie: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Piękne zegary. Gratulacje! Niestety do rankingu 9.5 nie jest brany pod uwagę ze względu na znaczne różnice w stosunku do cinebench 2003. Domniemam, że nie będzie to dużą przeszkodą - link jest wcześniej w topicu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 A faktycznie, zagwozdki skąd pobrać wersję 2003 nie miałem: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Gratulacje Mistrzu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 A faktycznie, zagwozdki skąd pobrać wersję 2003 nie miałem: http://img57.imageshack.us/img57/625/cinebench2003cw4.th.png Przy tych zegarach mógłbyś zejść jednak trochę niżej ;) jakieś 0.4s. Zresztą postawiłbyś 64bit OS... Ale i tak gratki, bo 1st jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) O ile dobrze pamiętam, swego czasu uruchomiłem wersję 9.5 na bardziej sensownej płycie w kontekście pamięci/CPU jaką jest Blitz Formula. I przy ustawieniach 500x10 1:1 4-4-4-4-2T-alphy auto, wynik wynosił 8s. Więc moim zdaniem ten bench coś kiepsko skaluje się z CPU/MEM, a dobrze sam nie wiem z czym... :) Przy okazji zrobione, więc od mistrzów tutaj mnie nie wyzywać :banana: Edytowane 29 Września 2007 przez pmp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Nie bądź taki skromny :unsure: Jesteś w zasięgu :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Przy tych zegarach mógłbyś zejść jednak trochę niżej ;) jakieś 0.4s. Zresztą postawiłbyś 64bit OS...Przeprowadziłem więc atak na urwanie 0.1s, wystarczyło parę MHz i CR1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ładnie. 32bit?,osobiście jeszcze nigdy w życiu nie zapuściłem CINEbencha :D Jak to się ma do stabilności proc\mem?Coś a'la Aquamark? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Tak, 32bit. Ma się to tak mniej więcej jak wPrime - ZTCP na lekko zoptymalizowanym OS potrafi ciutkę szybciej liczyć. Jezeli coś jest niestabilne, to się wyłącza albo wywala błąd. 2003 jak widać nie potrzebuje wielu sekund, więc nawet mocno wątpliwie stabilne 4 jaja 2003 moga policzyć. Dlatego wyzwaniem już jakimś jest wersja R10 bo to więcej niż 9 sekund :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 No to mamy nowego prowadzącego :mrgreen: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 na 64 bit było by jeszcze lepiej, może spróbujesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 czas odkurzyc watek z cinebenchem, tym razem w wydaniu z yorkfieldem na byle wc. obie wersje. w obydwu przypadkach takty na poziomie ~4630mhz nie poprawialy czasu niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nie jest źle :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mało postów w temacie. Tutaj 9,8 s. Kamilo proszę o update rankingu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zrobione :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 swietny czas Atomel. wykminiles jakiegos "tfika" czy jak? :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 swietny czas Atomel. wykminiles jakiegos "tfika" czy jak? :). tfika zwanego 64bit :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 toc i ja 64bit uzywalem, ale pamietam ze bylo duzo gorzej, nawet z yorkiem. vista bleee? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 toc i ja 64bit uzywalem, ale pamietam ze bylo duzo gorzej, nawet z yorkiem. vista bleee? :] Pytanie czy masz Cinebencha 64bit, bo jak na systemie 64bit odpalisz program w wersji 32bitowej to nic to nie pomoże :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 No czas porównać wyniki na i7. Pierwszy wynik z marszu 7,3 s To dla tych co uważają że Q9xxx wystarczy do grafiki i nie ma co się bawić z i7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 W końcu coś ruszyło po rocznej przerwie. :P No to do dzieła. :blurp: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Cinebench 2003 juz się kończy. Może warto już skoncentrować sie na R10? Tutaj wynik i7 =39s to jest blisko 30% lepiej od poprzedniej generacji quadów Intela. Edytowane 15 Lutego 2009 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) I7 wymiata tego nie da sie ukryc ;) wrzucilbys cos do hwbota a nie meczyl cinebench :D masz odpowiedni sprzet i jeszcze triple channel :) Edytowane 15 Lutego 2009 przez 71proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 jak i7, to i cine ode mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 fajna płytka sobih ;) eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) Jak widać zwyczaje z PCLaba już wchodzą w krew u Yoto ;-)... Koniec dyskusji na temat płyty, ważne że dla mnie jest OK. Dawać Cine. Edytowane 17 Lutego 2009 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie ma pośpiechu. Na razie jeszcze nic nie pobiłeś. Ścigamy się w 2003 a nie w 9.5. A dla R10 nie ma jeszcze rankingu. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...