Skocz do zawartości
grafi219

Problem Z Gigacube Extreme 9550 128 Bit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z karta Radeon GigaCube Extreme 9550 prubowalem podkrecac pamiec i rdzen..... Nie wiem dlaczego na normalnych ustawieniach mam rdzen 400 pamiec 250 .... (gdzie z tego co wiem powinno byc wiecej :|) po podkrecenie w radlinke-rze na 450 - 290 stery sie restartuja karta nie odpowiada (stery ATI najnowsze ) czy ustawienia standardowe tej karty nie powinny byc wieksze i jak mozna jeszcze ja podkrecic .... Pozdrawiam

Edytowane przez grafi219

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe kolejny niedoinformowany ;)

Wszystko jest wporządeczku, dont worry. Twoja grafika ma taktowania

rdzeń 400

pamięć 250 rzeczywiste - ddr | (500) efektywne

A co do resetowania sterow i nieodpowiedzi karty...dając pamięci 290 uzyskujesz 580 mhz (efektywnego) a to juz mało nie jest. Mimo to karta powinna to wytrzymać :blink:

Ale tutaj zaraz Panowie od Ati wkroczą ;)

A topic o radkach 9550 jest......

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa jest racej prosta, zainstaluj omegi, czyli alternatywne stery, bo one pozwalaja krecic 9550, oryginalki nei daja takiej mozliwosci

co do 5800 mhz to karta musi to wytrzymac moje 4 ns kosci na zwyklym 9550 chodza szybciej :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do 5800 mhz to karta musi to wytrzymac moje 4 ns kosci na zwyklym 9550 chodza szybciej  :blink:

:blink: sprzedaj mi twojego 9550 :D:D:D z 5800mhz to i 0,20ns by nie wytrzymaly a zasilanie bys musial z sieci trakcyjnej chyba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ;) hihi taki zarcik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi