Skocz do zawartości
Mr.Ghost

Czym Chłodzić Geforce 6800gt Leadtek A400gt

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Zwracam się z pomocą do wszytskich którzy mogą udzielić mi jakiejkolwiek porady dotyczącej chłodzenia mojej nowej karty graficznej GeForce 6800GT Leadtek A400GT. Generalnie karta chodzi spoko, ale przy dłuższym graniu np. w Far Cry'a na full opcjach procesor karty podchodzi pod 70 st. i zacyna się 3 - 5 a nawet 10 sekundowe zawieszanie gry. Czym mógłbym najskuteczniej schłodzić kartę tak, żeby temperatura nie przekraczała powiedzmy 50 st. a przy tym aby komp cicho pracował. Chodzi mi o konkretne modele chłodzenia (pomijając chłodzenie cieczą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! Zwracam się z pomocą do wszytskich którzy mogą udzielić mi jakiejkolwiek porady dotyczącej chłodzenia mojej nowej karty graficznej GeForce 6800GT Leadtek A400GT. Generalnie karta chodzi spoko, ale przy dłuższym graniu np. w Far Cry'a na full opcjach procesor karty podchodzi pod 70 st. i zacyna się 3 - 5 a nawet 10 sekundowe zawieszanie gry. Czym mógłbym najskuteczniej schłodzić kartę tak, żeby temperatura nie przekraczała powiedzmy 50 st. a przy tym aby komp cicho pracował. Chodzi mi o konkretne modele chłodzenia (pomijając chłodzenie cieczą)

1325067[/snapback]

Zalman bodajże VF 700 CU (napewno ma oznaczenie 700 CU ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne, mam ta sama karte i podczas katowania karty kilku godzinnym graniem temperatura max to 59-60*C , hm moim zdaniem masz bardzo wysoka tem. w budzie, ja ma 2 wiatraczki w budzie i jest naprawde chlodno w srodku, zastanow sie nad takim rozwiazaniem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne, mam ta sama karte i podczas katowania karty kilku godzinnym graniem temperatura max to 59-60*C , hm moim zdaniem masz bardzo wysoka tem. w budzie, ja ma 2 wiatraczki w budzie i jest naprawde chlodno w srodku, zastanow sie nad takim rozwiazaniem  :D

1325972[/snapback]

...a u mnie przy grach temperatura w ciągu (góra) 15 minut skacze do 70*C. Mam co prawda procesor Intel Pentium 3.2 GHz z dużym wentylatorem miedzianym z Pantagramu który znajduje się bardzo blisko karty, ale żeby to miało ąz tak duży wpływ? Może karta jest walnięta? Ivan a gdzie masz założone te wentyle? Z przodu i z tyłu obudowy? A wogóle czy można regulować szybkość wentyla na karcie, czy jest ona stała - ustalona przez producenta? Edytowane przez Mr.Ghost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam cos takiego:

Przód: 80x80 ARCTIC COOLING FAN PRO 2L TC

Tył: 92x92 Y.S. Tech 92mm Ultra Silent

na procku Pentagram QVC 120+

temperatura w budzie spadla o 10*C , a co do karty to Winfast nie ma takiej mozliwosci aby zmienic predkosc obrotowa wiatraka, ASUS ma cos takiego , ale nie o nim teraz pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi