Mr.Ghost Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Cześć! Zwracam się z pomocą do wszytskich którzy mogą udzielić mi jakiejkolwiek porady dotyczącej chłodzenia mojej nowej karty graficznej GeForce 6800GT Leadtek A400GT. Generalnie karta chodzi spoko, ale przy dłuższym graniu np. w Far Cry'a na full opcjach procesor karty podchodzi pod 70 st. i zacyna się 3 - 5 a nawet 10 sekundowe zawieszanie gry. Czym mógłbym najskuteczniej schłodzić kartę tak, żeby temperatura nie przekraczała powiedzmy 50 st. a przy tym aby komp cicho pracował. Chodzi mi o konkretne modele chłodzenia (pomijając chłodzenie cieczą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=102026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Cześć! Zwracam się z pomocą do wszytskich którzy mogą udzielić mi jakiejkolwiek porady dotyczącej chłodzenia mojej nowej karty graficznej GeForce 6800GT Leadtek A400GT. Generalnie karta chodzi spoko, ale przy dłuższym graniu np. w Far Cry'a na full opcjach procesor karty podchodzi pod 70 st. i zacyna się 3 - 5 a nawet 10 sekundowe zawieszanie gry. Czym mógłbym najskuteczniej schłodzić kartę tak, żeby temperatura nie przekraczała powiedzmy 50 st. a przy tym aby komp cicho pracował. Chodzi mi o konkretne modele chłodzenia (pomijając chłodzenie cieczą) 1325067[/snapback] Zalman bodajże VF 700 CU (napewno ma oznaczenie 700 CU ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 To dziwne, mam ta sama karte i podczas katowania karty kilku godzinnym graniem temperatura max to 59-60*C , hm moim zdaniem masz bardzo wysoka tem. w budzie, ja ma 2 wiatraczki w budzie i jest naprawde chlodno w srodku, zastanow sie nad takim rozwiazaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Ghost Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) To dziwne, mam ta sama karte i podczas katowania karty kilku godzinnym graniem temperatura max to 59-60*C , hm moim zdaniem masz bardzo wysoka tem. w budzie, ja ma 2 wiatraczki w budzie i jest naprawde chlodno w srodku, zastanow sie nad takim rozwiazaniem :D 1325972[/snapback] ...a u mnie przy grach temperatura w ciągu (góra) 15 minut skacze do 70*C. Mam co prawda procesor Intel Pentium 3.2 GHz z dużym wentylatorem miedzianym z Pantagramu który znajduje się bardzo blisko karty, ale żeby to miało ąz tak duży wpływ? Może karta jest walnięta? Ivan a gdzie masz założone te wentyle? Z przodu i z tyłu obudowy? A wogóle czy można regulować szybkość wentyla na karcie, czy jest ona stała - ustalona przez producenta? Edytowane 13 Marca 2005 przez Mr.Ghost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 mam cos takiego: Przód: 80x80 ARCTIC COOLING FAN PRO 2L TC Tył: 92x92 Y.S. Tech 92mm Ultra Silent na procku Pentagram QVC 120+ temperatura w budzie spadla o 10*C , a co do karty to Winfast nie ma takiej mozliwosci aby zmienic predkosc obrotowa wiatraka, ASUS ma cos takiego , ale nie o nim teraz pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...