HUBA Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam. Chcialem sie dowiedziec pewnej rzeczy, a mianowicie: moj skaner w specyfikacji technicznej ma napisane iż max rozdzielczosc optyczna skanu to 3200x6400dpi. Gdy skanuje to w terowniku TWAIN mam do wyboru tylko jedna wielkosc (do 600dpi a potem mozna wpisac dowolna). Moje pytanie czy to co wybieram to pierwsza warosc (czyli max moge 3200)? dzieki, Pozsrawiam wszystkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Nie mam pojęcia, ale poróbuj i zobacz, co wyjdzie :-P. Osobiście trudno mi uwierzyć w taką rodzielczość optyczną, podejrzewałbym, że 6400 (a może nawet 3200) jest interpolowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUBA Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Skaner moj to: Plustek ST64, on ma taka rozdzielczasc optyczna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Ok, może byłem trochę pochopny :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 te wszystkie plustekii mozna o kant [gluteus maximus] rozbic mialem st48 (swego czasu najlepszy model plusteka) - byly z nim takie problemu ze szkoda gadac teraz mam agfe e50 (max 1200x2400dpi) - a skanuje o niebo lepiej od tamtego grata (zwlaszcza slajdy i negatywy!!) co do pyt: tak mozesz wpisac 3200 (btw. ten twain to tez gowno :( bo zdaje sie ze nadal nie mozna wpisac rozdzielczosci obrazka (mozna tylko skanowania rozdzailke wpisac) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...