Gość Daro23 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam pytanie odnośnie przesyłki za pobraniem tzn. czy jak ja kupuje na allegro jakiś towar (np.telefon komórkowy) to przy odbiorze moge sprawdzić co jest w śrdoku nie płacąc listonoszowi ?? Czy też musze zapłacić i wtedy dopiero odpakować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Z tego co się orientuję to Poczta Polska (bo o niej mówimy) nie jest chętna do takich praktyk. Poprostu dopóki nie podpiszesz świstka że odebrałeś paczkę nie dostaniesz jej do ręki. Ale zawsze możesz sprawdzić czy zgadza się waga paczki z tym, co jest napisane na tym świstku (na poczcie oczywiście ;) ) Aha, a jak podpiszesz odbiór paczki, to nawet jak znajdziesz tam kupę to już poczta umywa rączki. Aż sam jestem ciekaw czy istnie możliwość np. "komisyjnego" otworzenia paczki w obecności pracowników poczty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Wydaje mi sie ze to zalezy od listonosza ktory Ci przynosi paczke do domu. Moj kumpel zazwyczaj wszystko bierze "za pobraniem" i otwiera paczke zanim podpisze ten świstek... W sumie to nie wiem co by zrobil jezeli zawartosc by sie nie zgadzala... Oprocz tego zeby nie zaplacil.. Na szczescie zawartosc zawsze byla ok.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ja jak kupiłem w Bkompie paczke kazałem im wysłac kurierem za pobranie to mogłem se otworzyć przykurierze. a rzeby poczta miała taką usługę. Bha długo będzie czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 [...]Ale zawsze możesz sprawdzić czy zgadza się waga paczki z tym, co jest napisane na tym świstku (na poczcie oczywiście ;) )[...] 1325147[/snapback] I co ci to da, przecież jeśli jakiś oszust włożył do paczki cegłe to przecież nie zmieni ona wagi po dojściu... Tylko jeśli istnieje podejrzenie że na poczcie coś kominowali przy paczce to można uciec się do tego sposobu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Przyznaje że to miałem na myśli i zastosowałem skrót myślowy :) (bo też sami święci w tej instytucji nie siedzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 W firmach stosuje się taki praktyki, że można sprawdzić przy kurierze towar. Jak coś nie będzie grało to odmawiasz przyjecia i przesyłka wraca do nadawcy. Jak bierzesz coś drogiego to warto dołożyć te parę złotych i wybrać firmę kurierską a nie poczte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Jej - tm temat byl juz walkowany - mysle ze wystarczy uzyc szukajki... W kurierskich firmach mozna jesli sie pdpisze jakis tam formularza, Poczta ne oferuje takiej mozliwosci W OGOLE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Oferuje ! Nazywa sie to komisyjne otwarcie paczki. Jezeli masz jakies watpliwosci to zbiera sie pewnie jakis urzedas i kazesz im otworzyc. Nie wiem czy to cos kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...