depresz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam. Muszę dobrać pamięć RAM do procesora Celeron 2,8Ghz. Ostatnio przeczytałem w Ekspercie następujący tekst: Komputer działa najwydajniej, gdy pamięci są zsynchronizowane z procesorem. Oznacza to, że częstotliwość taktowania magistrali FSB musi być taka sama jak kości RAM.Wg. tego tekstu wybrałem następujący zestaw: DDR 2x256MB PC2100 266Mhz + Celeron 2,8Ghz LGA 775, 256KB L2, FSB 533Mhz. Czy to dobry zestaw? Chcę dostosować pamięć RAM do procesora, a nie na odwrót. PC2100 jest odpowiednie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Lepsze będą szybsze np 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 wez sobie szybsze roznica cenowa miedzy 266 a 400 jest bardzo mala albo nawet jej nie ma a puzniej jak bedziesz podkrecac to bez stresow ze pamiec nie pujdzie wyzej:)(raczej fsb200 na tym celku bedzie trudne do osiagniecia) a jak bedziesz pracowal na 2,8 to se dasz synchro i agresywne timeingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...