PITer Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Tak, pompka do garnka z lodem i jazda, tylko potem cały układ na zewnątrz jest mokry od ujemnych temp wody, heh. Ej, to kurde jak to jest z tymi Voltami? Daje w biosie 1,5V + 110% i w windzie mam 1,65V, w biosie 1,62V a Ty mi tu z 1,75V wyskakujesz... chyba już nie rozumiem. Więc z tego by wynikało, że default to ok 1,5V, a nie 1,4V ( w winie 1,36V). Kurde wytłumacz mi to ktoś :| 1504365[/snapback] NIestety ale to prawda, dfi zle podaje napiecia, pisalem kilka stron wczesniej o tym i zamieszczalem foto jak mierzyc, np dla ustawionego w biosie 1.4 (default) CPU Z podaje 1.36v a w rzeczywistosci jest jakies 1.43v. Im napiecie wieksze tym roznice sa wieksze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zgadza sie. Sprawdzilem miernikiem u siebie. smart pokazuje 1.66 a jest 1.77 !!!!!!! I ja tak procka katuje 24/7 !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Hejka, troche mi się nudziło więc zmodowałem swoje WC i zrobiłem na procku 3GHz@ 1,65V. Był on stabilny nawet na Super Pi 16MB, ale zapomniałem zrobić screena co zrobie przy następnej okaji. Na razie mam screeny z SPI 1M, 4M oraz 18min SP2000 - dało by się wiecej ale skończyło mi się chłodziwo :D Poza tym proc jest stabilny na 2763MHz@1,39V. Czasy mam słabe ponieważ moje pamięci chodzą z bardzo du...tymi timingami przy takich taktach jak na screenach... ;/ zmienie memki i będzie spoko :) 2763MHz@1,39V Super Pi 1M @ 3GHz Super Pi 4M@3GHz SP2000@3GHz - 18min I to wszystko bez zdejmowania czapki :-P jak ją zdejme to będzie jeszcze więcej B) :banana: Screena z SP2000 masz, ale wywaliło błąd... Czyli chyba niestabilne... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zgadza sie. Sprawdzilem miernikiem u siebie. smart pokazuje 1.66 a jest 1.77 !!!!!!! I ja tak procka katuje 24/7 !! 1504600[/snapback] Jesli temperatury sa wporządku, to ja nie widze w tym nic złego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Screena z SP2000 masz, ale wywaliło błąd... Czyli chyba niestabilne... :? 1504602[/snapback] Wiem, że niestabilne i że wywaliło, ale napisałem, że w tedy mi sie chłodziwo skończyło (czyt. lód). Specjalnie dałem ten screen, żebyświe widzieli :) Wytłumaczy mi ktoś ocb z tymi Voltami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Hmm no to ja swojego winnie katuje na 1.7v jak podajecie ze napiecia sa wyzej... bo daje 1,5v + 110% Niedlugo wezme chyba jakiegos selekta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kurde fajny procek Matiz_sc masz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kurde fajny procek Matiz_sc masz ;] 1504816[/snapback] I kto to mowi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kurde fajny procek Matiz_sc masz ;] 1504816[/snapback] Jest super, ale czemu na moim wc ma tak wysokie temp, a tak jak mówisz syndrom krzywej czapki nie istnieje... :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 @Matiz_sc: Wcale nie mówię że nie istniej ! Sprawa jest trochę inna po prostu każdy kto ma 50stC mówi że ma krzywo czapkę, zamiast zwrócić uwagę na swoje chłodzenie, syndrom istnieje i nie ma co się kłócić ale też nie można każde 50stC i UP zwalać „na niego” a to jest co widzę stosowane nagminnie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 @PITer Te napięcia podawane przy selektach to mierzone miernikiem, MBM, CPU-Z ;) czy co innego może jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 @PITer Te napięcia podawane przy selektach to mierzone miernikiem, MBM, CPU-Z ;) czy co innego może jeszcze. 1505378[/snapback] CPU-Z, Smart Guardian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Czyli na innych plytach ktore prawidlowo ustawiaja napiecie trzeba dac 0.1V wiecej?! Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Czyli na innych plytach ktore prawidlowo ustawiaja napiecie trzeba dac 0.1V wiecej?! 1505480[/snapback] Niekoniecznie. A tak BTW: Ahahahahahaha i oto skąd bierze się lepszy OC procków na DFI! LOL ROTFL LMAO :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Cfaniaczki z DFI ;) PITer lepiej zwieksz w opisie napiecia na te selekty o 0.1V zeby problemow nie bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_16 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 hehe :D no racja racja :P dlatego będe jednym z tych cfaniaczków z DFI :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Czyli np: taki tekst: "Venice @ 2.7 GHz 1.36v AC- Join us if you can. ;)" powinien wyglądać tak: "Venice @ 2.7 GHz 1.46v AC- Join us if you can. ;)" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Cfaniaczki z DFI ;) PITer lepiej zwieksz w opisie napiecia na te selekty o 0.1V zeby problemow nie bylo ;) 1505550[/snapback] Jest napisane ze testowane na DFI, na innych plytach nie moge zagwarantowac ze tak beda chodzily, np moze nie wyrabiac HTT300 i wieksze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Ahahahahahaha i oto skąd bierze się lepszy OC procków na DFI! LOL ROTFL LMAO :lol: 1505537[/snapback] Tyle że nie zmienia to faktu że na DFI procki idą wyżej niż na Neo2 (w moim przypadku około 80MHz /2 proce/ ...) - niezależnie od ustawionego napięcia (nie żałuje sobie i nawet 1,80V bywa ...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Jest napisane ze testowane na DFI, na innych plytach nie moge zagwarantowac ze tak beda chodzily, np moze nie wyrabiac HTT300 i wieksze. 1505732[/snapback] HTT300 to nie problem ;) Wystarczy ze dopiszesz ze realne napiecie jest wyzsze o 0.1V :) Co z tego ze jest napisane ze na DFI? Przeciez malo osob wie co ta plyta wyprawia z napieciem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Niech uzytkownicy innych plyt zmierza napiecie na swoich prockach miernikiem, to sie wiele wyjasni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Tyle że nie zmienia to faktu że na DFI procki idą wyżej niż na Neo2 (w moim przypadku około 80MHz /2 proce/ ...) - niezależnie od ustawionego napięcia (nie żałuje sobie i nawet 1,80V bywa ...) 1505735[/snapback] Bo cały czas na DFI masz wyższe napięcie niz na Neo2? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 HTT300 to nie problem ;) Wystarczy ze dopiszesz ze realne napiecie jest wyzsze o 0.1V :) Co z tego ze jest napisane ze na DFI? Przeciez malo osob wie co ta plyta wyprawia z napieciem :mur: 1505904[/snapback] Jak narazie ze sprzedanych procków 3 chodza na plytach innych niz DFI i chodza na ustawieniach które ja podalem :) A oto moja nowa zabawka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 WOW A to jaka seria?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Wow na realnym 1.4V ;) Cro bo mi sie nudzi i nie lubie DFI ;) Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) omg I want that toy!! Wow na realnym 1.4V ;) 1506538[/snapback] Dowiedziałeś się, że trochę zaniża to teraz wszędzie to obwieszczasz :| Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Cro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 I tak całkiem, całkiem :) Moja sztuka potrzebuje do tego 1.55V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 WOW A to jaka seria?? 1506535[/snapback] DPAW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 PITer, to powiedz na jakim napięciu robi 3 GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) PITer, to powiedz na jakim napięciu robi 3 GHz. 1506645[/snapback] nie robi :( w sumie nie sprawdzalem ale na 2.9 1.5v prime odrazu wywala wiec mu darowalem. 2.8 robi przy 1.4v Edytowane 20 Czerwca 2005 przez PITer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...