Cro Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 a ja sie znów pochwale, a jak :) procek mnie zaskakuje 1551983[/snapback] Trzeba się wklikać w sp2004 na pasku pobawić się w "zamknij" i przywracanie z traya, po paru minutach takiej zabawy wraca na pulpit ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) sprawdze następnym razem w przypadku takiej obsuwy... edit: censored Edytowane 17 Lipca 2005 przez unckle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 a ja sie znów pochwale, a jak :) procek mnie zaskakuje 1551983[/snapback] Widzę, że mamy procki z tego samego tygodnia i serii. Nie twierdzę, że musi tak być ale mój do SP2004 @ 9*311 potrzebuje 1,42 (odczyt z CPU-Z) a do 9*319 już maxa jakiego daje płyta czyli 1,53-1,55. Bardzo szybko zaczyna się mur ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam =) Mam zamiar sie przesiac na A64 z czego kilka pytan: Czy oplaca mi sie teraz kupowac Venice jesli cala reszte i tak bede skladac dopiero pod koniec wakacji (koniec wrzesnia)? Teraz mozna dostac procki z miare dobrych serii (0517, 0521) pozniej juz moze nie byc tak kolorowo ale ceny moze beda nizsze?... no i po drugie... jesli juz kupowac to brac selekta czy wziac zwyklego procka z allegro albo proline (490-520 zl) ... interesuje mnie conajmniej 2700 Mhz, napiecie moze byc nawet 1,5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam =) Mam zamiar sie przesiac na A64 z czego kilka pytan: Czy oplaca mi sie teraz kupowac Venice jesli cala reszte i tak bede skladac dopiero pod koniec wakacji (koniec wrzesnia)? Teraz mozna dostac procki z miare dobrych serii (0517, 0521) pozniej juz moze nie byc tak kolorowo ale ceny moze beda nizsze?... no i po drugie... jesli juz kupowac to brac selekta czy wziac zwyklego procka z allegro albo proline (490-520 zl) ... interesuje mnie conajmniej 2700 Mhz, napiecie moze byc nawet 1,5... 1553241[/snapback] ja bym poczekał z zakupem :) i we wrześniu kupił bym "selekta" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 ja bym poczekał z zakupem :) i we wrześniu kupił bym "selekta" 1553381[/snapback] O ile selekty wtedy będą .... ;) Saimek to wszystko wróżenie z fusów i gdybanie, sam musisz podjąć decyzję ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 ... interesuje mnie conajmniej 2700 Mhz, napiecie moze byc nawet 1,5...Kup sobie selekta u Pitera. Jak trafisz na padlaka to będziesz się denerwował tylko niepotrzebnie :) Potem trzeba sprzedawać dokładać do innego (i juz wychodzi na to jakbyś kupił selekta) Fakt że nie ma tego dreszczyku emocji, ale coś za coś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) czy ktoś spotkał się z prockiem z serii ADA3000DAA4BP LBBLE 0516 DPJW ? u mnie ten procek osiąga max 255x9 i potem ani podnoszenie napięcia, ani zmniejszanie dzielnika pamięci i podnoszenie napięcia nic ne dają, komp sie zawiesza albo na początku, albo w czasie ładowania systemu :/ sprawdzałem różne biosy i to samo Edytowane 18 Lipca 2005 przez .PaVLo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 czy ktoś spotkał się z prockiem z serii ADA3000DAA4BP LBBLE 0516 DPJW ? u mnie ten procek osiąga max 255x9 i potem ani podnoszenie napięcia, ani zmniejszanie dzielnika pamięci i podnoszenie napięcia nic ne dają, komp sie zawiesza albo na początku, albo w czasie ładowania systemu :/ sprawdzałem różne biosy i to samo 1553411[/snapback] Znaczy że dalej nie pójdzie. Taki tydzień, taki egzemplarz. Poczytałeś trochę tego wątka czy od razu napisałeś? Przetestuj te 9*255 SP2004/Prime i zobaczysz co są one warte ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) wątek czytałem, i na 255x9 jade już pare tygodni, ale chciałem sprawdzić czy coś więcej uda się wycisnąć z tego szajsu i kapa, chociaż udało mi się uruchomić kompa na 280x9 1,55V, to już system nie startował, widocznie trzeba dać mu z 1,7V wtedy może ruszy, albo sie spali i będe miał swiety spokój z tym badziewiem :) Edytowane 18 Lipca 2005 przez .PaVLo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 czy ktoś spotkał się z prockiem z serii ADA3000DAA4BP LBBLE 0516 DPJW ? u mnie ten procek osiąga max 255x9 i potem ani podnoszenie napięcia, ani zmniejszanie dzielnika pamięci i podnoszenie napięcia nic ne dają, komp sie zawiesza albo na początku, albo w czasie ładowania systemu :/ sprawdzałem różne biosy i to samo 1553411[/snapback] Jeśli masz ustawione timingi pamieci na Auto, to zmień je na ustawienia "reczne" (innymi słowy zluzuj timingi). Jeśli to nie pomoże, to masz raczej pecha i trafiłeś na proca - padakę. PS. Ja mialem wcześniej LBBLE 0516DPAW - 2828MHz @1.648v Prime stable. Napięcie wysokie, ale procek BARDZO mało się grzał - przy tych 2828MHz w stresie mial 45 stopni, gdy w pokoju miałem 30 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Timmingi mam na 2,5-3-3-6, a takiego napięcia jeszce nie dawałem, zresztą nie wiem ile ten procek wytrzyma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Jesli sie sprawdza tylko procka to pamietki na 100Mhz, wtedy wiadomo o co chodzi. A tak niewiadomo czy proc sie skonczyl czy pamieci niewyrabiaja . Dopiero potem jak juz znajdziemy koniec mozliwosci proca.....ustawiamy pamiatki. Moim zdaniem to najskuteczniejszy sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 tak tez robiłem, ale jednak słabym ogniwem okazały sie pamięci, bo bez względu czy dałem 100 czy 166 zawsze było to samo, ale z ciekawości poluzowałem dosyc mocno timmingi na 2,5-5-5-11 i o dziwo komp sie odpalił i system załadował na 275x9, ale już SuperPI nie przechodzi, nawet na napięciu 1.43V, więc teraz musze podnosić napięcie na procku i wymienić pamięci. Szukałem PDP Patriot 500-533 Mhz ale jakoś z marnym rezultatem, więc może macie linka gdzie te pamięci można kupić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Kup sobie selekta u Pitera. Jak trafisz na padlaka to będziesz się denerwował tylko niepotrzebnie :) Potem trzeba sprzedawać dokładać do innego (i juz wychodzi na to jakbyś kupił selekta) Fakt że nie ma tego dreszczyku emocji, ale coś za coś :) 1553388[/snapback] No chyba tak zrobie.. wstepnie juz rozmawialem i jestem prawie zdecydowany... boje sie ze jak poczekam do konca wakacji to zostana same padaki i selekty beda drogie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 lepiej 4x512MB niż 2x1GB bo to już totalnie do pracy na def się tylko nadaje. 1551582[/snapback] Oj nie przesadzaj :))) 210 mhz da sie zrobić hyhyhy :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najt Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam. Od razu mowie iz jestem amatorem w sprawch oc. Znam mozna powiedziec najwieksze podstawy. Pisze tutaj z prosba o mala rade/pomoc. Mam nadzieje iz ktos z was poswieci chwilke czasu aby odpisac mi na mojego posta. No wiec, jestem szczesliwym(? :>) posiadaczem: CPU - Venice 3000+ (+ boxowy cooler na nim :/) GPU - GigaByte X800XL (chlodzenie pasywne :/) MOBO - Asus A8N-E Ultra RAM - 2x512MB Kingstone PC3200 CL3 (KVR400X64C3A) Zasilacz - Chieftec 420W Z w/w sprzetu chcilbym wyciagnac troszeczke wiecej niz "standardowe" zegary itd :) Gram na codzien w dosc wymagajaca gre jaka jest CS:Source i nie chcialbym w niej ogladac pokazu slajdow podczas wiekszych akcji ;] Prosilbym o wytlumaczenie jak laikowi co, gdzie i ile ma ustawic w biosie itd aby mogl byc spokojny o swoj sprzet a zarazem cieszyl sie wyzszymi fpsami. Najlepiej jakby odezwal sie ktos kto ma wolna chwilke na gg - moj nr 1590023. Dziek iz gory. Dodam iz czesto czytam to forum jak nie wiem co i jak mam sobie zrobic ze sprzetem. Przeczytalem polowe tego topicu i "cos" tam wiem lecz wole abyscie jednak mi odpisali osobiscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Proponuje zajrzec (jesli takowy jest) do tematu o Asus A8N-E i tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?act=announce&f=25&id=7 i tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=112054 Edytowane 18 Lipca 2005 przez mars77 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) No wiec, jestem szczesliwym(? :>) posiadaczem: CPU - Venice 3000+ (+ boxowy cooler na nim :/) GPU - GigaByte X800XL (chlodzenie pasywne :/) MOBO - Asus A8N-E Ultra RAM - 2x512MB Kingstone PC3200 CL3 (KVR400X64C3A) Zasilacz - Chieftec 420W Z w/w sprzetu chcilbym wyciagnac troszeczke wiecej niz "standardowe" zegary itd :) Gram na codzien w dosc wymagajaca gre jaka jest CS:Source i nie chcialbym w niej ogladac pokazu slajdow podczas wiekszych akcji ;] 1553740[/snapback] Chłopie, na takim sprzęcie przy CS: Source pojęcie ''pokaz slajdów" nie występuje B) Edytowane 19 Lipca 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 hehe u mnie CSS smigal dobrze na thortonie 2000+@2100 i radku 9550 480/500 taktowanym :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No wiec, jestem szczesliwym(? :>) posiadaczem: CPU - Venice 3000+ (+ boxowy cooler na nim :/) GPU - GigaByte X800XL (chlodzenie pasywne :/) MOBO - Asus A8N-E Ultra RAM - 2x512MB Kingstone PC3200 CL3 (KVR400X64C3A) Zasilacz - Chieftec 420W Z w/w sprzetu chcilbym wyciagnac troszeczke wiecej niz "standardowe" zegary itd :) Gram na codzien w dosc wymagajaca gre jaka jest CS:Source i nie chcialbym w niej ogladac pokazu slajdow podczas wiekszych akcji ;] chłopie na tym to ci sie CS:S 7953 nie bedzie przycinał :EEEEEE komp spokojnie do gry na następne 5 lat... może nie we wszystkie nowości za 3 lata w max detalach i max rozdzielce ale komp wypasik ak zwany :] a teraz moja sprawa .... mam procka i ram jak w podpisie i dziad mnie chyba blokuje .... ustawilem go wczoraj na 7x300 (2100MHz) i ram idzie na 233MHz 2-2-2-11 3.2V i było by cacy gdyby tak to smigalo powiedzmy proc na 2500MHz a ram tak jak jest ... a nie chce tak pojsc nawet jak daje 1.45V na proca i zastanawiam sie czy podnosic jeszcze ? ? ? tak z 1.5V mu dac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 AndyN - co do mojego procka, zobaczymy, narazie zostanie na tym 2800mhz choć kusi mnie aby jeszcze popróbować, moze jakbym zaprosił kogoś z lepszym psu to sie coś jeszcze @@@ :blurp: i tak jak dla mnie procek marzenie teraz próbuje walczyć z pamięciami, jak narazie z mizernym skutkiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 AndyN - co do mojego procka, zobaczymy, narazie zostanie na tym 2800mhz choć kusi mnie aby jeszcze popróbować, moze jakbym zaprosił kogoś z lepszym psu to sie coś jeszcze @@@ :blurp: i tak jak dla mnie procek marzenie teraz próbuje walczyć z pamięciami, jak narazie z mizernym skutkiem... 1555857[/snapback] Sprzęt w sigu całkiem niezły, sugeruję zbieranie kasy na lepsze PSU ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) in progress :blurp: zapraszam nad morze, przy okazji weś swojego chromusia :D Edytowane 19 Lipca 2005 przez unckle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Przegladalem wlasnie "ranking" stworzony przez AndyN-a :) i widze ze pierwsze miejsca na AC maja procki 0517 EPAW, wiec wynika z tego ze jest to najlepsza seria do OC. Z drugiej jednak strony czytajac kilka stron w stecz przeczytalem ze ktos ( nie pamietam teraz kto :wink: ) poleca DPMW, a nie EPAW. I wlasnie wtedy nastala konsternacja, bo znalazlem u kumpla w sklepie ostatnia sztuke EPAW i nie wiem sam czy ja kupowac czy nie, tzn napewno ja kupie bo skladam kompa dla klijenta( na gigabycie :-| ) i nie wiem czy zostawic go sobie czy nie. Wiadomo gigabyte nie jest wielkim demonem OC :D u mnie Venice chodzilby na neo2. Dobra ale o co mi chodzi? która serie lepiej kupic EPAW czy DPMW, albo moze jakas inna ( jutro zamawia nowa dostawe wiec mialbym "nowe sztuki" do wyboru B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Obie są dobre. Oczywiście wsrod obu tych serii znajdziesz egzemplarze lepsze i gorsze. Najlepiej weź oba procki, sprawdz i lepszego zostaw dla siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Czesc, mam pytanie o temeratury procka. Mam Venice 3200 z boxowym chlodzeniem. Procesor chodzi na fabrycznych ustawieniach i z fabrycznym napieciem. Temperatura przy normalnym urzytkowaniu wynosi 46-50 C W stresie temperatura 55 C Dodam ze tem. MB wynosi 45 C. Czy to nie jest zawysoka temeratura? i czy mozeliwe ze dalem za duzo pasty na procek? dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Możliwe, że za dużo pasty, możliwe, że za mało, możliwe, że słaba wentylacja obudowy, możliwe, że krzywa czapka... wszystko jest możliwe. Temperatury zdecydowanie za wysokie. Edytowane 20 Lipca 2005 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Temperatury zdecydowanie za wysokie. 1556899[/snapback] A tak z ciekawości sięzapytam, sprzęt jak w podpisie, 2 wentylatorki wywiewające (z tyłu i i góry budy), temperatura w idle (włączone C'n'Q) ok 30 stopni, w stresie (odpalony UDAgent, czyli proc non stop jedzie na 100%, ale po kilku godzinach grania to samo, bez różnicy) ok 43-44 stopnie. W pokoju ok. 23-24 stopni. Czy takie temperatury są OK, czy też można jeszcze coś zbić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Jeśli procek nie jest kręcony, to najprostszym sposobem na zmniejszenie temperatury jest "zjechanie" w dół z napięciem procesora, do najniższej stabilnej wartości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...