zaba1978 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A no chyba ze czapka poprawiona i wichura na chlodnice idzie ze az uszy bola :> Czym smarowales czapke przed zalozeniem i jak przyklejona? 1602542[/snapback] No widzisz ja jestem innego pokroju czlowiekiem, mi tam wentyle nie przeszkadzaja jak chodza, dla mnie tak glosno nie jest, rdzen pasta posmarowany AS5, czapka polozona na rdzen bez przyklejania, na czapke AS5 i na to bloczek i to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 chłopaki sorry ze zadam takie lamerskie pytanie ale co to jest czapka?? Sam mam WC u siebie ale powiem szczerze nigdy nie słyszałem tego określenia dzieki za wytłumaczenie i nie smiejcie sie ze mnie długo:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) "czapka" to jest ta "blacha" na procku :) to po prawo to "czapka" powered by piter mardok znowu ;) Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) aaa to nie wiedziałęm. Zaba ale po co ci czapka przecież ty masz Venice i on ma na tyle duży rdzeń zeby dobrze przylegał do bloku, a przeciez miedz szybciej odbiera ciepło od innych metali co nie?? P.S A jeżeli z Venica da sie sciagnać czapke to pytanko jak i czy sie gwarancji nie traci z tego powodu choć sądze ze to głupie pytaanie akurat Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Stiopa84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 aaa to nie wiedziałęm. Zaba ale po co ci czapka przecież ty masz Venice i on ma na tyle duży rdzeń zeby dobrze przylegał do bloku, a przeciez miedz szybciej odbiera ciepło od innych metali co nie?? 1602660[/snapback] Aby na przykład nie uszkodzić rdzenia podczas zakładania WC/AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Czyli mam rozumieć ze procki na 939 maja taka sama konstrukcje rdzenia jak XP tylko ze maja czapki pozakładane zeby szybciej ciepło odprowadzać i zabezpieczać rdzeń tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Co do odprowadzania ciepła to można się kłócić ale zabezpieczać rdzeń przed mechanicznymi uszkodzeniami to, to zadanie akurat spełnia jak należy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ok to juz wiele tłumaczy. A jak sie go sciaga?? I pytanie troche z innej beczki od czego jest napiecie LDT bus pokazywane w Smartguardianie bo cos mi sie wydaje ze mam za wysokie bo mam 1.6V a Zaba ma u siebei podczas Prima 1.26 czy jakos tak a nie chce upieprzyć czegoś dzieki z góry i jak mozecie napisać mi gdzie moge poszukać tej opcji tez bede wdzieczny pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Ok to juz wiele tłumaczy. A jak sie go sciaga?? I pytanie troche z innej beczki od czego jest napiecie LDT bus pokazywane w Smartguardianie bo cos mi sie wydaje ze mam za wysokie bo mam 1.6V a Zaba ma u siebei podczas Prima 1.26 czy jakos tak a nie chce upieprzyć czegoś dzieki z góry i jak mozecie napisać mi gdzie moge poszukać tej opcji tez bede wdzieczny pozdrawiam 1602682[/snapback] 1,6V to stanowczo za duzo jak na moj gust, a wiec wchodzisz do biosa pozniej funkcja genie bios setting i nastepnie ltd voltage control zmieniasz na np 1,3V lub 1,2V: Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ten SMARTGUARDIAN pokazuje że procek ma temp 225 C a płyta 70 C bez obciażenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zaba wszystko było by wspaniale gdybym miał taka opcje:( Sprawdzałęm wszedzie ale takiej opcji nie ma. Czy jest możliwe ze to jest ustawione na stałe na płycie bo jak czytałem na dfi-street to zalecaja przy FSB>290 LDT Voltage podnieść nawet do 1.75v dlatego troche sie zdziwiłem jak zobaczyłem u Ciebie na screenie ze masz 1.26 a ja 1.6 troche mnie to dziwi ale czekam na jakies pomysły moze ktoś z was wie cos na temat DFI UT Ultra-D Nf3 z AGP i ta opcja z góry dzieki jak wruce wieczorkiem bede szukał dalej pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ten SMARTGUARDIAN pokazuje że procek ma temp 225 C a płyta 70 C bez obciażenia. 1602744[/snapback] Jak masz DFI i tak ci pokazuje znaczy że masz złą wersje i używaj tej z CD dostarczonym wraz z mobo najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Chłopaki pomożcie cos z tym LDT zrobic gdzie to moze byc albo jak moze sie to inaczej nazywac bo w Genie bios setting niby sa wszystkie opcje napiecia ale tam tego nie ma pomożcie prosze:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Jak masz DFI i tak ci pokazuje znaczy że masz złą wersje i używaj tej z CD dostarczonym wraz z mobo najlepiej. 1602791[/snapback] albo ma < zera ... :D np -55stopni - pokaże 200 (255-55) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Chłopaki pomożcie cos z tym LDT zrobic gdzie to moze byc albo jak moze sie to inaczej nazywac bo w Genie bios setting niby sa wszystkie opcje napiecia ale tam tego nie ma pomożcie prosze:D 1603137[/snapback] zaba dał CI foto a Ty dalej nie wiesz? Poniżej masz zaznaczone... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nie wiem czy to jest ważne ale Żaba ma inną płyte i Stiopa84 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Jest ważne bo właśnie dlatego sie pytałem poraz kolejny ale Matiz nie widział tego :D Ale luzno szukam dalej chyba ze ktos mi napisze gdzie to moze byc bo narazie to lipa u mnie ze znalezieniem tego ale szukam dalej Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 @Stiopa84: Z tego co pamiętam to na tej mobo nie możesz podnosić napięci dla LDT to po pierwsze a po drugie masz cały topic o swojej mobo i tam zadawaj pytania jej dotyczące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOn Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Co wiecie o Venice o oznaczeniu ADA3000DAA4BP ?? (0517BPFW) Litera A oznacza "zmienne" napięcie i temperature ale czy dobrze się kręcą? podzielcie sie swoim doswiadczeniem :D Ps: wiem że to nie jest forum wróżbiarskie ale może ktoś trafił na taki model :wink: Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez MacOn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 @Stiopa, sory, nie zauważyłem :-P tutaj masz manual do swojej płyty, wejdz na zakładke bios i tam szukaj. Jak nie ma w manualu to nie ma nigdzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Co do tej czapki.. to jak sie zrobi tak jak Zaba mowil.. zdejmie zerwie ten glut czy co tam jest, przesmaruje AS5 i zalozy na luzno to pomaga cos w ogole? :] bo jak bede mial wysokie temp to tez tak bede musial zrobic pewnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Co do tej czapki.. to jak sie zrobi tak jak Zaba mowil.. zdejmie zerwie ten glut czy co tam jest, przesmaruje AS5 i zalozy na luzno to pomaga cos w ogole? :] bo jak bede mial wysokie temp to tez tak bede musial zrobic pewnie... 1603696[/snapback] U mnie pomoglo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Co do tej czapki.. to jak sie zrobi tak jak Zaba mowil.. zdejmie zerwie ten glut czy co tam jest, przesmaruje AS5 i zalozy na luzno to pomaga cos w ogole? :] bo jak bede mial wysokie temp to tez tak bede musial zrobic pewnie... 1603696[/snapback] Ale procek Zaby miał tak zwany „syndrom ciepłej czapki” więc u niego po zdjęciu i poprawieniu „nie dociągnięć fabrycznych” bardzo pomogło, efekt na procu z poprawnie założoną czapką jest znacznie mniej zauważalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Hi wlasnie stalem sie wczoraj szczesliwym(?) posiadaczem DFI nf3 ultra i po pewnym czasie mieszanie (czytaj krecenie proca i pamiatek) cos sie wywalilo tylko niewiem w czym problem moze byc a mianowicie wszystkie 3 karty na PCI nie moga dostac swoich przerwan sa w bios wyswietlane jako N/A. Zamiana nic nie pomaga niby jest Ok ale po restarcie znowu N/A moze kto mial z tym stycznosc i wie w czym problem Update zapomnialem dodac ze bios po czyszczeniu CMOS podaje teraz zawsze komunikat CMOS checksum error -defauts loaded zmienialem go na nowszy starszy zawsze ten sam komunikat Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez he_avy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 @he_avy: To jest temat o procesorze Venice nie o DFI NF3. Swoje pytanie powinieneś zadać w tym temacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=133077 MOD Edit: Dziękuje raz jeszcze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 @Mardok wiem i tez zadalem ale musze ta plyte odac w pon. jesli cos z nia nie tak wiec pytam i tu i tam Wiesz moze ktos zna odpowiedz a ja juz poprostu oslablem przy niej mam spox proca z 24 tyg ale niestety nie powalczylem z nim zawiele jak na dzis dzien to 9x285 vc.1.44 prime stable ale niezawracam se tym glowy bo musi mi caly sprzecik smigac pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 kupiłem dziś reszte części -> wszystko fajnie, DFI nForce4 Ultra-D, Venice E6 3000+ OEM, 2 Gb ramu, Bequiet 420W, 6800GT@Ultra [przynajmniej grafa kręci się należycie :D ] no to zaczynamy -> napięcie 1,55V :? -> 280x9 max stabilne [testowałem PI 16M + jednocześnie włączony 3D-Mark 03 & 01SE + godzinka [po testach] grania w Far Cry :) by przeszło 16M na 2700 MHz to muszę dać napięcie 1,69V :cry: a do 2800 MHz nie mogę dobić za cholere... do [gluteus maximus] sąte nowe serie :/ na procku siedzi Freezer 64 + AS5 :) powiem szczerze, że się rozczarowałem :mad: ten proc chyba idzie na allegro... nie dość, że prądożerny to jeszcze nie chce wysoko latać :sad: w nocy zapuszcze prime'a czy przynajmniej te 2500 MHz na 1,55V jest w 100% stabilne :lol: p.s. ten poprawiony kontroler to bujda :/ nie mogę uruchomić 4x512 Mb na 1T :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (...) p.s. ten poprawiony kontroler to bujda :/ nie mogę uruchomić 4x512 Mb na 1T :/Co to dokładnie za ram? Na jakich ustawieniach nie idzie na 1T? Zapraszam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 jest to dokladnie geil value,czyli moze nie demony OC ale firmowe i po dwie kostki [obojetnie jakie :D ] chodza na 1T :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Xtreme Addict czyli nawet na default (200Mhz) nie idą 1T? Czy może wtedy gdy zaczynasz podkręcać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...