Konar Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Ktoma FX a pożyczyć? Coś tam pisali że można taki modowany bios zrobić aby odblokować venice. Moderzy do dzieła,może Merlin? 1614414[/snapback] To trochę bardziej skomplikowane bo to co ma nadpisać w procu ten zmodowany bios jest zabezpieczone odczyt tak/zapis nie. Z reszta to się wiąże z kilkoma nowymi parametrami zaczynając od tego z mnożnikiem z 00_1010b (x9) na 10_1010b (x25) (wogóle pojawiła się cos o 11_1010b czyli monżnik x33), pozniej jakis tam inny parametr trzeba zrobic zeby proc pomijał standart itp. Nie wiem czytam dalej dam znać co i jak... add: Skończyło się na tym, że Pirs będzie sprzedawał tego proca na ebay (idiota..., ale z jednej strony też mu sie nie dziewie ka ching :twisted2: ), zobaczymy bo zebrał się komitet który chce zebrać kasę i albo go kupią albo będą jechać na świerzaku... Trzeba będzie czytać ten topic... Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Chciałbym się dowiedziec czy ktoś ma venice z 20 tygodnia ? Czekam tylko na Astaki i ja zaczynam wyciskać z tego procka co mam w podpisie wszystkie soki ;] Pozdrawiam wszystkich venicowców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Odblokować mnożnik na Venice 3000+ ?! Kurde mi by się przydał taki 10x ;] Chciałbym się dowiedziec czy ktoś ma venice z 20 tygodnia ? Czekam tylko na Astaki i ja zaczynam wyciskać z tego procka co mam w podpisie wszystkie soki ;] Pozdrawiam wszystkich venicowców 1614824[/snapback] Nikt ci nić więcej nie powie poza tym iż Venice z 20 tygodnia nie należał do demonów O/C, a co umie sam musisz sobie sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 czy ktoś by mógł podać jaką ma szyne FSB, jakie napięcia, dzielniki pamięci, timingi i HTT przy 2,7Ghz ? (300x9) bo albo u mnie tyle nie idzie albo nie umiem ustawić dlatego pytam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 czy ktoś by mógł podać jaką ma szyne FSB, jakie napięcia, dzielniki pamięci, timingi i HTT przy 2,7Ghz ? (300x9) bo albo u mnie tyle nie idzie albo nie umiem ustawić dlatego pytam :) 1614979[/snapback] Czy wy nie możecie tego zrozumieć ze dla każdego proca, dla każdego ramu, dla każdej mobo INACZEJ się to ustawia i NIE MA uniwersalnych ustawień ! Trzeba samemu metodą prób i błędów dojść do odpowiednich ustawień... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Chciałbym się dowiedziec czy ktoś ma venice z 20 tygodnia ? Czekam tylko na Astaki i ja zaczynam wyciskać z tego procka co mam w podpisie wszystkie soki ;] 1614824[/snapback] Siedzi taki u mnie, dokładnie jest to LBBLE 0520 EPMW. W tej właśnie chwili na domyślnym napięciu leci na 300x9, pamięci na dzielniku 133... Na takich ustawieniach jeszcze go nie testowałem go primem czy innymi 3DMarkami, w każdym razie wszelakie możliwe testy przechodził, ale przy dzielniku 100... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ok dzięki za odp. Jak dostane Atsaki w swoje ręce to pokaże wam na co stać 20 tydzień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Informacyjnie: Na Allegro pojawiły się "E6" po 469zł - cena b. dobra. Aktualnie mają coś takiego: ADA3000DAA4BW LBBWE 0530EPAW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ciekawe jak to sie kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 30tydzien może będzie lepiej bo 21tydzien na E6 raczej się nie popisał zbyt wysokim O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 no wlasnie chodzi o 30 tydz , bo 21 to nie byla rewelacja jesli chodzi o te z E6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam składam kompa z 3000 chce go OC gdzieś minimum na 2,5 najlepiej na 2,7 na plycie DFI lan party i tutaj mam problem z pamięciami ponieważ potrzebuję 2 GB ramu czy ktoś ma 2 gb ramu obojętnie czy to 4x512 czy 2x1024 buszowałem po całym forum ale nie znalazłem nic, a słyszałem że są problemy z obsadzeniem 4 banków pamięci i OC . z góry thnx za info pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 @Ar2 Przy 2GB ram-u to z mocynym OC nie zaszalejesz. Kup 4x512MB TwinMOS SpeedPremium i w zupełności styknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam składam kompa z 3000 chce go OC gdzieś minimum na 2,5 najlepiej na 2,7 na plycie DFI lan party i tutaj mam problem z pamięciami ponieważ potrzebuję 2 GB ramu czy ktoś ma 2 gb ramu obojętnie czy to 4x512 czy 2x1024 buszowałem po całym forum ale nie znalazłem nic, a słyszałem że są problemy z obsadzeniem 4 banków pamięci i OC . z góry thnx za info pozdrawiam Miłej lektury: * 4x512: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020 * 2x1024: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147060 @Ar2 Przy 2GB ram-u to z mocynym OC nie zaszalejesz. Kup 4x512MB TwinMOS SpeedPremium i w zupełności styknie. Zależy co dla kogo jest szaleństwem. Tak źle to nie jest. Polecam wzbogacić wiedzę powyższymi cytowanymi wątkami .... Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Panowie jeszcze jedno pytanko VENICE939 3000 SERIA: 0520GPFW czy to dobra SERIA PROCKA ,CO DO amd64 JETEM NOGA dopiero zaczynam przygodę proszę o wyrozumiałość, tutaj coś jest opisane ale ponad 100 stron do czytania już po 20 miałem dość.Doczytałem iż 21 tydzień był cienki,ten rozumię iż jest z 20tyg. Ciekawi mnie także co to za cudo w tej cenie AMD 3000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 21 tydzien E3 -dobry do oc 21 tydzien E6- slaby do oc 20 tydzien E3- slaby do oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 21 tydzien E3 -dobry do oc 21 tydzien E6- slaby do oc 20 tydzien E3- slaby do oc 1616562[/snapback] A czy mogą być procki 20 tydzien i E6 ??? [jeżeli takie są to czy będzie dobry do OC] Pytam się pod kontem tej aukcji Ten mnie ineresuje. .Wytłumacz jeszcze jedną żecz co to jest to E3 iE6.Dzięki za szybką odpowiedż :oops: Czasami warto się przyznać iż się czegoś nie wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 ja kupiłem w ciemno proc i jak narazie kręci się na 2,6Ghz przy 1,45V. 90% z serii Venice dochodzi do 2,7Ghz więc chyba warto tego co Ty chcesz ale mogę się mylić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDrive Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 @guardian: Pierwsza linijka z numerami, dwie ostatnie litery: BP = Venice E3 BW = Venice E6 A jak proc już jest w budzie w to CPU-Z pisze. 1595656[/snapback] Mój był już w w budzie więc nie wiem jak sprawdzić. Możecie mi powiedzieć dokładnie gdzie w CPU-Z pisze. Mam wersje 1.30. Nie znam sie na tym tak bardzo jak wywięc nie bijcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 w pierwszej chyba zakładce pole revision u mnie pisze DH-E3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Mój był już w w budzie więc nie wiem jak sprawdzić. Możecie mi powiedzieć dokładnie gdzie w CPU-Z pisze. Mam wersje 1.30. Nie znam sie na tym tak bardzo jak wywięc nie bijcie. 1616675[/snapback] eh rece opadaja zobacz na screena .. pierwsza strona CPU-Z (zakladka CPU) pole o nazwie REVISION i masz tam E3 albo E6 wystarczy popatrzec na CPU-Z i poszukac czy gdzies jest napisane E3 albo E6 .. zadna finezja do jasnej ciasnej nie rób jaj Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Cytuje Siuwara gora E6 dol E3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a u mnie pisze DH-E3 to co to ma byćte DH ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a u mnie pisze DH-E3 to co to ma byćte DH ? 1616788[/snapback] DH-E3 pokazuje cpu-z 1.30 poprzednie wersje pokazywały poprostu E3 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Cytuje Siuwara http://img73.imageshack.us/img73/4927/14vx.jpg gora E6 dol E3 no to wychodzi po prostu na to ze E6 nie jest jeszcze rozpoznawany przez CPU-Z i tyle ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 W poniedziałek zamawiam pamięci i najprawdopodobniej przyjda w środe, i zobacze na co stac 20tydzień . Zdam całą relacje z mojego O\C Tylko jeszcze się zastanawiam nad pamięciami czy Astaki czy Patrioty? hmmm większość mi radzi Astaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Dla mniej obcykanych w A64 - polecam: Chyba teraz każdy z łatwością rozpozna swój procesor. Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 CPU-Z (włącznie z v1.30) nie rozpoznaje rewizji E6 wiec jak się ma jajko Venice i puste pole „Revision” w zakładce CPU to posiada się Venice E6, tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Witam, mam takie skromne pytanie, w tym tygodniu zamierzam kupic plyte, procka i grafike, procesor bedzie to 3000+ venice, i mam takie pytanie, czy ten athlon do OC wymaga jakichs ogromnych ilosci mocy z zasilacza ?? mam chieftec 360W (1136H). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 oczywiście Mhz ... nie zwracałbym uwagi gdyby były to tylko wskazania jednego programu ... ale pokrywają sie w kilku ;-)) i ciekawi mnie po co to ... i czy tak mają inni i inne (procki ;-) ? .. bo już zacząłem wymyślać teorie spsikowe typu:, że procki na tyle są przewidziane/projektowane - tylko później - dla bezopieczeństwa "ograniczane" do 1800 ... albo to są jakieś "odrzuty" z wyższych modeli ... ;-))) - ma się tą fantazję - co ? ;-) 1613393[/snapback] Jeszcze w tym temacie Patrzcie tutaj: http://atomel.augustow.org//Max%20Speed.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...