Mardok Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Tak jak napisał donulung tydzień można sprawdzić tylko i wyłącznie za procesorze, żadne informacje na ten temat nie są dostępne w jakimkolwiek programie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 2 wentyle wyciągające działać będą ze stałą prędkością 1900obr 3 chuchające zależnie od temp. od 1000-1500 obr czyli prawa fizyki powinny być zachowane :) 1620625[/snapback] Cóż mimo że to TO jak byk to jednak wymaga skomentownia, bo ktos przeczyta i jeszcze uwierzy. Na wydajnośc wiatraka nie wpływa tylko prędkość obrotowa, ale średnica, profil i liczba łopatek wirnika, średnica. To co piszesz mogłobybyć prawdą tylko i wyłącznie gdyby wszystkie te wiatraki były tego samego typu (pomijając wszelkie grile mające wpływ na wydajność) Jak już tak chcesz bilansować to zobacz jakie krzywe oprzepływu powietrza mają te wiatraki albo choć jaką mają wydajność i na takie podstawie licz. @eou Jak nie masz zamieru kręcić to nie tylko wystarczy zwykły proc ze sklepu ale i standardowy BOXowy wentyl da sobie radę (chyba że chcesz coś cichszego) warto się jednak postarać o lepszą pastę niż ta w zestawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) czy wszystkie pasty muszą się "wygrzać" żeby osiągnąć dobre przewodnictwo ciepła ? bo mój venice na co dzień chodzi na 2,5ghz 1,45V i wcześniej było 34C w idle a teraz jest 30C :) BOX cooler i pasta. zastanawiam się czy opłaca mi się zmienić na freezera 64 żeby temp była niższe Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez molimo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 molimo A w międzyczasie nie spadła temperatura otoczenia? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) a tego to nie wiem :D Venice 2,7Ghz 1,525V stres 47C sprawdziłem temp otoczenia taka sama jaka była ;) Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez molimo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Używam tylko i wyłącznie AS5, i bez różnicy czy pasta jest tydzień czy 5min na Procku zawsze ta sama temp. Co za tym idzie u mnie nic się „układać” nie musi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 molimo jezeli uzywasz ceramiq to musi sie wygrac, ale jezeli AS5 to nie, nie wiem jak to wyglada z tym glutem co jest na boxie, bo boxa mialem za krotko zalozonego. PS: swoja droga duze napiecie potrzebujesz na to 2,7 Ghz :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) nom troszkę. założyłem freezera64 i teraz na 2,7Ghz mam w stresie 40C :) od razu zobaczyłem serie procka: LBBLE 0522CPAW co to za seria ?? Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez molimo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 nom troszkę. założyłem freezera64 i teraz na 2,7Ghz mam w stresie 40C :) od razu zobaczyłem serie procka: LBBLE 0522CPAW co to za seria ?? 1622758[/snapback] 22tydzien 05 roku w skrócie nic specjalnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Najlepiej bedzie jak poprostu sam sprawdzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 może wiecie co to za parametr "Variavel" przy oznaczeniu max. temperatury w A64 na zdjęciu poniżej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 sprawdzałem ale nie słyszałem o tej co ja mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 22 tydzien, to by wyjasnialo czemu az tyle V potrzebujesz do stabilnego 2,7ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 kurde przekochane ciekawe czy pociągnie więcej ... mogę mu zapuścić do 1,6V ? nic się nie stanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 kurde przekochane ciekawe czy pociągnie więcej ... mogę mu zapuścić do 1,6V ? nic się nie stanie ? 1622945[/snapback] Czy możesz dać ? Pewnie że możesz nikt ci nie broni choć jak na co dzień to bym nie polecał… A na przyszłość radze poczytać bo ty pytanie było już zadawane X razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A teraz pytanie: czy ktoś z was kupował tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151177 Wszystko wskazuje na to, że niedługo stane się posiadaczem jednego z tych procków. Ktoś chce mojego 0517dpmw? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ciekaw jestem czy napięcie które podaje pochodzi z biosu, czy jest realne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A teraz pytanie: czy ktoś z was kupował tutaj: 1623023[/snapback] Ja, 2 sztuki. Na razie w testach jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja, 2 sztuki. Na razie w testach jeszcze. 1623075[/snapback] I jak ci chodzą? Ile miały gwarantowane mhz na jakim napięciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 I jak ci chodzą? Ile miały gwarantowane mhz na jakim napięciu? 1623109[/snapback] 2,7GHz @ 1,42v 2,8GHz @ 1,42v Jak na razie sprawdziłem 2,7GHz i biega jak było obiecane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 unikajcie procków z tej serii co ja mam :( max to 2,8Ghz na 1,55 !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Nie jest aż tak źle, ja na swoim stareńkim "NewCastle" 1.55V mam tylko 2520MHz. Pocieszyłem? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 no w sumie tak ;) a tak właściwie to na dzisiejsze czasy 2,7Ghz starczy do wszystkiego mi :) cieszę się to co mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) To znowu ja czy mozecie rzucic okiem na tego screena, a dokladniej na to pole zaznaczone na czerwono czy mowi wam to cos czy raczej nie ? A moze by tak ktos z was co ma zalozmy Venice 3000+ np.z 21 i 15 tyg zrobilby podobnego screena na tym samym programie i bysmy porownali czy w tym miejscu beda te same dane czy jakies inne. Co wy na to ? Dodam tylko ze jest to program "AMDCpuid" Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Kicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) 2,7GHz @ 1,42v 2,8GHz @ 1,42v Jak na razie sprawdziłem 2,7GHz i biega jak było obiecane. 1623128[/snapback] a chodzą na stabilnie na 3GHz ? jak tak to na jakim napięciu ? P.S. Czy procki Venice E6 mogą chodzić na codzień (cały czas) stabilnie na napięciu 1.65 - 1.7 V ? Jeśli tak to jaka może być bezpieczna temperatura w stresie ? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Tranquility Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Chodzić będą, pytanie tylko jak długo... A jak jeszce puścisz takiego na wysokim taktowaniu - powiedzmy w okolicach 2,9 GHz to masz zgrabną patelnię. Ja bym nie przekraczał na co dzień 1,55V. Owszem, do testów można sie bawić powyżej 1,6V, ale jak kilka przypadków z tego forum pokazało, jeszcze na dłuższą wysokie napięcie dla Venice nikomu na dobre nie wyszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) a chodzą na stabilnie na 3GHz ? jak tak to na jakim napięciu ? P.S. Czy procki Venice E6 mogą chodzić na codzień (cały czas) stabilnie na napięciu 1.65 - 1.7 V ? Jeśli tak to jaka może być bezpieczna temperatura w stresie ? 1623905[/snapback] No bez przesady raptem dwa może trzy proce z forum umieją w normalnych warunkach (czyli bez minusa) zrobić 3GHz więc po tych bym się na pewno tego nie spodziewał, mowa oczywiście o SP2k4 stable. Proce są do składanych przeze mnie komputerów i działają zgodnie z tym co było gwarantowane i mi to wystarczy a co przyszły właściciel będzie z tym robił już nie moja sprawa. Co do napięcia 1,7v to jak masz AC/WC to na pewno na co dzień nie jest polecane parę osób już zabiło procesory z napięciem powyżej 1,6v, i tu się w 100% zgadzam z Hanu 1,55v na co dzień to absolutny max. Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) No bez przesady raptem dwa może trzy proce z forum umieją w normalnych warunkach (czyli bez minusa) zrobić 3GHz więc po tych bym się na pewno tego nie spodziewał, mowa oczywiście o SP2k4 stable. Proce są do składanych przeze mnie komputerów i działają zgodnie z tym co było gwarantowane i mi to wystarczy a co przyszły właściciel będzie z tym robił już nie moja sprawa. Co do napięcia 1,7v to jak masz AC to na pewno na co dzień nie jest polecane parę osób już zabiło procesory z napięciem powyżej 1,6v, i tu się w 100% zgadzam z Hanu 1,55v na co dzień to absolutny max. 1624183[/snapback] Dzięki za info :D No właśnie ja mam 2.8GHz@1.55V - i zastanawiałem się nad przesiadką na 3Ghz ale tylko jeśli by działało napięcie do 1.55V ale w takim wypadku widzę że nie ma to sensu... P.S. Sorki za OT ale przy okazji chciałem się spytać może ktoś przypadkiem posiada te słuchawki bezprzewodowe i mógłby się o nich wypowiedzieć lub poleca jakieś inne do kompa... jakby co to na PM :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21142# Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Tranquility Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam :D ostatnio przez tydzien bawilem sie w O/C mojej nowej platformy.. niestety wyniki sa mozna powiedziec delikatnie do bani :D memki sa ok (tccd) czysty GM Quick (35 minut) na 300, 2,5-4-3-7 dobre alphy, ale SP wywala. I tutaj pytanie.. czy to mozliwe zeby 0517 DPAW nie lecial 9X300 na... 1,475 bios... probowalem pozniej 1,5 to samo... 1,55 bios to samo.... 1.6V to samo! :/ gadalem z Hanu o pamieciach mowil ze raczej sa ok wiec czy ten proc to az taka padaka czy szukac odpowiedzi gdzie indziej? :/ Edit; dodam ze powylaczalem FDC controller, IEEE, USB calkiem, Ide channel 1, Serial port, i costam jeszcze, ale to raczej pomoze a nie przeszkodzi? Mam grafike wsadzona w dolny slot i zworki zrobione na SLI (te 6 na mobo) w biosie mam w konf PCI-e NC NC takze jest ok (podobno). Edit2: dodam ze sys to winda X64, nowka instalacja, drivery nvidii 6.66 instalowalem IDE SW, Audio i te pierwsze (chipset?). Do tego dorzucilem nforceware do grafy 77.77. Mysle ze to nie ma wplywu ale podaje... czym testowac proca pod Dosem? (tak zeby sie dalo z CD zabootowac) Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 moze jakies info o configu? jaka plyta, itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...