Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

cd..

cos mu sie spartolilo w srodku jednak. chodzil sobie grzecznie na 2.8ghz, fsb312 z pamieciami na div180 = 280mhz. teraz small fft przechodzi, blend wysypuje po minucie.

obnizylem div do 133, podkrecilem timingi i jest ok na 1.5-2-2-0@200mhz; narazie tez jest ok na 2-3-2-5@234mhz na div150 i tak chyba zostawie.

pytanie tylko dlaczego przestalo mu sie nagle podobac chodzic z pamieciami na 280mhz?

da sie z tym zyc, ale troche to niepokojace.. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy moglibyście mi powiedzieć jak na razie ma się kręcenie venice e6?? Chciałbym żebyście mi powiedzieli jak wypada 2700MHz na 1,45V przy innych wynikach??

Ostatnio nie mam netu więc nie jestem w stanie śledzić na bierząco tematu ;)

pozdrawiam

Siuwar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy moglibyście mi powiedzieć jak na razie ma się kręcenie venice e6?? Chciałbym żebyście mi powiedzieli jak wypada 2700MHz na 1,45V przy innych wynikach??

pozdrawiam

Siuwar

1678830[/snapback]

Skoro pytasz to jak na E6 ten wynik jest bardziej niż przyzwoity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Siuwar

1678830[/snapback]

Ostatnie E6 mają problemy z 2500mhz 1,5V . .

Więc wynik jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Siuwar

1678830[/snapback]

moj e6 v3000 robi na takim napieciu niecale 2600 lepsza sztuka ci sie trafila

2700 mam na 1,525

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Siuwar

1678830[/snapback]

gratz :D podaj serie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie...:)

hmm - więc zapytam tak - jakie są mniej więcej szanse żeby na pierwszym lepszym Venice E6 wyciągnąć 2700 MHz przy vcore max 1,55 ??...

Bo się właśnie przymierzam do zmiany sprzętu i się zastanawiam czy brać selekta (jakieś 580-600 zeta) czy pierwszy lepszy proc i walka z nim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie...:)

hmm - więc zapytam tak - jakie są mniej więcej szanse żeby na pierwszym lepszym Venice E6 wyciągnąć 2700 MHz przy vcore max 1,55 ??...

Bo się właśnie przymierzam do zmiany sprzętu i się zastanawiam czy brać selekta (jakieś 580-600 zeta) czy pierwszy lepszy proc i walka z nim...

1679917[/snapback]

takie szanse ze jadac do wawy bedziesz mial czolowke z tirem czyli 50:50

tylko nie bierz nieselekta z firm co selektuja bo dostaniesz padalca, bo komus to wcisnac musza niekoniecznie w komputer wnucza lub babci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szybkie pytanie, może zagląda tu Piter albo ktoś selekcjonujący procki.

Mam na oku E3 3200

ADA 3200DAA4BP

LBBLE 0517APGW

Z641134D50555

Dziwna troche seria 0517APGW .. . może ktoś miał taiego w masówce i ma jakies rozeznanie jak to się kręci? Wiem że 2600-2700 powinien zrobić, ale mnie interesuje 2900-3000 na 1,6 najlepiej mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kilka takich zabawek do przetesotwania. Nic ciekawego nie wynikalo z tego. 2,8GHz ledwo, aczkolwiek mozesz miec wieksze szczescie :)

1680104[/snapback]

Właśnie męcze człowieka który nie zna się na OC :/

Póki co doszliśmy do 2,5Ghz na 1,4V :(

Teraz problem z zrobieniem asynchro na Gigabyte K8NSUltra SLI,

Jak zapoda dzielnik 166 to mówi że nic się nie zmienia i dalej ma synchro z prockiem.

Gośc ma kingstony value 400mhz, przeszły superPI16M na 250mhz 3-4-4-8 :blink: ale więcej już nie da rady.

Jakby ktoś miał styczność z ta płta i mógł łopatologicznie napisać to byłbym wdzięczny.

a 2800 to mnie nie bawi, więcej mam mam stable na winchesterze. nawet na 3ghz przechodzi spi 1M ;)

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki jest najszybszy E6 w polsce ? na jakich mh i napieciu robi sp2004 ?

1678827[/snapback]

najlepszy 2.8 1.47v na 120-130 sprawdzonych.

BYl to 21 tydzien, pozniejsze sa juz coraz gorsze, na 100 sprawdzonych z tygodni 30,31,32 8 sztuk zrobilo 2.7GHz przy napieciu 1.5-1.55v.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy 2.8 1.47v na 120-130 sprawdzonych.

BYl to 21 tydzien, pozniejsze sa juz coraz gorsze, na 100 sprawdzonych z tygodni 30,31,32 8 sztuk zrobilo 2.7GHz przy napieciu 1.5-1.55v

1680226[/snapback]

a co z reszta 92 procow oprocz tych 8 sztuk ile robily wiecej czy mniej jaki byl najwiekszy padalec

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z reszta 92 procow oprocz tych 8 sztuk ile robily wiecej czy mniej jaki byl najwiekszy padalec

1680505[/snapback]

nie robie selekcji na najgorszego proca tylko na najlepszego, nie mam czau siedziec nad 90 procesorami przez miesiac i sprawdzac kazdego primem.

Zawsze testuje na 2.7GHz przy max napieciu 1.55v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie robie selekcji na najgorszego proca tylko na najlepszego, nie mam czau siedziec nad 90 procesorami przez miesiac i sprawdzac kazdego primem.

Zawsze testuje na 2.7GHz przy max napieciu 1.55v

1680711[/snapback]

aa czyli reszta nawet na 1.55 nie lyknela 2700 ( dobrze ze taki w ciemno kupiony mi sie trafil)

a co z pasta zmywasz z proca bo taki artic silver trudno schodzi

mi walneli na proca zwyklego silikona w komplecie z zalman7700alcu

ale jak na moje i tak mam syndrom krzywego kapelusza 52-53 stopnie na 2700

albo abit av8 w najnowszym biosie ma nadal skopane temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB K8NSC i AMD 64 3000+ venice, i karta graf leadtek 6800gt 256mb 256bit @ 430/1170. I w marku 2003 mam 12 200 ptk... czy to nie za malo:((( buuu! pomocy 11 700 ptk mialem na starym kompie tj sempron 2300+ i z ta sama grafa. I tymi samymi pamiatkami tj. 1gb = 1x 256 noname 333mhz i 1x 256 kingston 333 i 1x 512 400mhz kingston. Z tego ze na starym kompie chodzily one w dualu tzn 2x kingston, a teraz nie chodza. Jesli ktokolwiek wie czego to przyczyna to prosze o pomoc. A jesli podkrecilem go do 2Ghz, a pamiatki w biosie do 420mhz to wydajnosc w marku spadla do 11 900 :///

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa  czyli reszta nawet na 1.55 nie lyknela 2700 ( dobrze ze taki w ciemno kupiony mi sie trafil)

ale jak na moje i tak mam syndrom krzywego kapelusza  52-53 stopnie na 2700

1680834[/snapback]

Uzywam zwyklej bialej pasty do sprawdzania, wynalazki typu AS5 nic nie dają.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa  czyli reszta nawet na 1.55 nie lyknela 2700 ( dobrze ze taki w ciemno kupiony mi sie trafil)

ale jak na moje i tak mam syndrom krzywego kapelusza  52-53 stopnie na 2700

1680834[/snapback]

mam av8 najnowsyz bios 24 boxowe chlodzenie i po kilku godzinach stresu 48-49C przy 2,7GHz, sprawdz ile masz C w budzie moze stoi powietrze i nie ma czym chlodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam av8 najnowsyz bios 24 boxowe chlodzenie i po kilku godzinach stresu 48-49C przy 2,7GHz, sprawdz ile masz C w budzie moze stoi powietrze i nie ma czym chlodzic

1681283[/snapback]

bez krecenia na 1800mhz z otwarta buda mam 40-41 stopni w sprime 2004

w superpi mam 37 stopni

pozatym wszystkie napiecia wszystkie mam zawyzone o 0,05 co wyjatkowo swiadczy o wiarygodnosci tych czujnikow byc moze taka sztuka sie mi trafila

idle 29 stopni

jakie ty masz na boxie bez krecenia ( rozne programy roznie grzeja)

pozatym rozne proce roznie sie grzeja moze moj ma krzywy kapelusz

na av8 powyzej 300 htt tez dajesz x2 ht i powyzej ile htt zwiekszasz napiecie mostka polnocnego jakie masz jego temp

na 1,1 v 1000mhz mam 25 stopni - zalman na min 1000rpm

jak na moje to se biore 3-5 stopni poprawki w dol na ta temperature

w dwuch kolejnych biosach kalibrowali wsaznik temp proca i widac cos im jeszcze nie wyszlo, a te napiecia to juz istna tragedia (

bios tez 24 i oto jakie pokazuje napiecia chieftec 400w ( ustawienia domyslne wsio +0.05)

post-19892-1128372671_thumb.jpg

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter selekcjonuje procki i duzo osob u niego kupiło, nie jest on z warszawy ale nie slyszałem jeszcze by ktos sie na niego skarżył.

1685612[/snapback]

taaak a ja slyszalem ze w jedej z paczek zamiast proca byl sloik po musztardzie

historia ze spalonym thunderbirdem zamiast venice tez jest powszechnie znana

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

albo se robisz jaja, albo czegos nei śłysząłem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1685683[/snapback]

Najlepiej jakby sie Piter wypowiedzial i obys się nie mylil , bo to sa powazne oskarżenia. Jeżeli nie masz sprawdzonych informacji to lepiej nie powtarzaj takich plotek, mozesz podac konkretnie komu wysłal słoik po musztardzie i spalonego Thunderbirda zamiast Venice'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jakby sie Piter wypowiedzial i obys się nie mylil , bo to sa powazne oskarżenia. Jeżeli nie masz sprawdzonych informacji to lepiej nie powtarzaj takich plotek, mozesz podac konkretnie komu wysłal słoik po musztardzie i spalonego Thunderbirda zamiast Venice'a?

1685725[/snapback]

ehh

nie wiem jak w tym przypadku było.

Ale z tego co słyszałęm Piter sprzedał tych procków mase.

Przy takij ilości wysyłanych paczek, 2 przypadki kradzieży paczki, bądź jej zamiany przez jakiegoś nieuczciwego pocztowca To bardzo niewiele.

Raczej Piter tej musztardy nie wysyłał, bo chyba oczywiste że straciłby klientów . ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1685683[/snapback]

Kup proca to sie przekonasz jak to jest...

1. Sprzet wysyla firma www.gral.pl

2. Paczki sa wyslane tylko i wylacznie firma kurierska GLS - paczki ubezpieczone.

Poczta jest do wysylania listów :)

3. Gdybys kupowal u mnie cokolwiek to bys wiedzial jak wyglada tranzakcja po zlozeniu zamówienia dostajesz z firmy maila z nr paczki i calym opisaem aby przy kurierze otworyc paczke i sprawdzic zawartosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam u Pitera nie kupowalem ale wiem ze to solidna osoba. Napewno niedostaniesz sloika z musztardą tylko selekta takiego jakiego zamowileś z gwarancją OC taką jak mowil. Proc testowany i sprawdzony z gwarancją i papierami. Gdyby to byla lipa to napewno tyle osob by u niego nie kupilo. A tak kazdy kto kupil jest zadawolony i ma proca jakiego sobie zamowil

@vadzior --> a tak na przyszlosc zanim cos napiszesz i bedziesz mial zamiar kogos oczernic to upewnij sie czy faktycznie taka sytuacja miala miejsce.

Bo kazdego mozna obrazic, ale zeby potem przeprosic i przyznac sie do bledu to juz nie starcza odwagi.

Edytowane przez paolowawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...