chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Tak to jest jak sie liczy na szczescie kupujac w sklepie :) ale nie narzekam az tak zle nie jest a ty miales selekta czy tak trafiles?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Miałem sporego farta, kupowałem na chybił trafił, no i trafił może to 17 tydzień to to nie jest ale nie mam co narzekać. Jest z 41 tyg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ja mam z 36 i sam widzisz jak idzie:) poczekam jeszcze na nowego biosa do mojej płytki może to coś da zawsze trzeba miec nadzieje. Ale jest nadzieja bo niedługo składam kompa mojemu bratu i tez biore mu tego venice wiec moze bede mial wiecej szczescia to sobie go wezme B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Mam jedno pytanko: - jak się rozpoznać czy ma sie Venice czy Winchestera po nadruku na płytce procka ? To znaczy jaki jest nadruk na Winchesterze a jaki na Venice ? Edytowane 21 Listopada 2005 przez yuucOm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Mam takie małe pytanko. Mianowicie jak się rozpoznać czy ma sie Venice czy Winchestera po nadruku na płytce procka ? To znaczy jaki jest nadruk na Winchesterze a jaki na Venice ?Na Winchesterze są literki BI a na Venice BP(E3) lub BW (E6) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Na Winchesterze są literki BI a na Venice BP(E3) lub BW (E6) Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze 2 pytania: 1. Jaka jest różnica miedzy oznaczeniami BP(E3) a BW (E6) ? 2. Czy Venice z 20 tygodnia dobrze sie kreci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 z tego co pamiętam to one chyba lecą ciut lepiej niż obecne venice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 zadna - nie ma roznicy miedzy tymi prockami amd mialo cos poprawic w e6, ale im chyba nie wyszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 20 tydzień to była kisza Natomiast ja ze swojego procka znowu conieco wydusiłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodyzone Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 czym rozni sie stepping 0 od stepping 2 w venice ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 A Wy jakiego biosu uzywacie pod BH-5,6 2x256 mb do diva 150 ? Ktory statystycznie najlepszy pod winbondy ?? :D pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 N4D510-XCEL2-LL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Natomiast ja ze swojego procka znowu conieco wydusiłem :) http://photobucket.com/albums/b315/HipoPL/3000.jpg Dobry proc ;) A czy z mnożnikiem 9x lata tyle samo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Czy Venice 3200+ kręci się równie dobrze jak Venice 3000+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Nie testowałem primem, ale na mnożniku 9x miałem w prime 2960 jeszcze przed poprawieniem chłodzenia więc prawdopodobnie raczej to samo bym osiągnął :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 20 tydzień to była kisza :E skad to wiesz :E. A jezeli już tak słabo sie kreci to z jakich tygodni Venice dobrze sie kreca ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 :E skad to wiesz :E. A jezeli już tak słabo sie kreci to z jakich tygodni Venice dobrze sie kreca ?17 i 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodyzone Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Pisalem wczesniej o swoim problemeie z Venice 3000+ 39 tydzien - niechcial isc wiecej niz 210 FSB na Asusie - zmienilem na DFI ultra d - bez dokaldnych ustawien poszedl smialo na 230 FSB - wiem ze to nie jakis tam wypas - ale problem byl w plycie glownej Wracajac do pytania czym roznizni sie stepping 2 o 0 w procku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Chciałbym polecić AC Freezer'a 64 PRO. Jest naprawde cichy, wydajny. Przy 289x9 - 2600MHz 1.500V max. temp. w S&M 40*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Chciałbym polecić AC Freezer'a 64 PRO. Jest naprawde cichy, wydajny. Przy 289x9 - 2600MHz 1.500V max. temp. w S&M 40*C spoko - tylko ze nigdzie ich nie mozna dostac... a na stronie arctica bylo jeszcze niedawno napisane, ze PRO jest pod 775, a nie 939 :blink: teraz widze, ze w a64 tez sie pojawil... jak z jego glosnoscia?? Edytowane 22 Listopada 2005 przez chase1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 cichutki, jest dostępny u 2 goścui na Allegro i jest dostępny na cooling.pl, właśnie tam qpiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Co do temp osiaganych podczas tortur to wg mnie duza role takze odgrywa dobra wentylacja w budzie. Bo ja gdy mialem proca na 2.7 GHz puszczonego przy nap 1.55V to podczas katowania go Torture Testem w Prime95 mialem z odczytu Everesta max bodajze 37 lub 38 stopni. A dodam iz mam jeszcze caly czas BOX'owe chlodzenie. A obodowa taka jak w podpisie. A co do tego Arctic Freezera 64 PRO to rzeczywiscie mozna dostac go na allegro chyba za 80 zl. Bo znajomy wlasnie zamowil sobie dzisiaj takowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 jest tez w komputroniku tj. jest tylko w cenniku - ale nie ma na polce nigdzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Pisalem wczesniej o swoim problemeie z Venice 3000+ 39 tydzien - niechcial isc wiecej niz 210 FSB na Asusie - zmienilem na DFI ultra d - bez dokaldnych ustawien poszedl smialo na 230 FSB - wiem ze to nie jakis tam wypas - ale problem byl w plycie glownej Wracajac do pytania czym roznizni sie stepping 2 o 0 w procku ? stepping 2 i 0 czym sie różni? jest to kolejna wersja procesora w czyms tam ulepszona, poprawione jakieś błędy, dokladnie nie wiem , spróbuj zobaczyc na stronę AMD do ich publikacji. Edytowane 23 Listopada 2005 przez mieciop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 20 tydzień to była kisza Imo nie taka kisza. Koleś mam własnie z 20 tygodnia Venice 3000+ i spokojnie wyciaga kolo 2,5 GHz. Imo to jest losowe jak bedzie sie krecil dany procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Imo nie taka kisza. Koleś mam własnie z 20 tygodnia Venice 3000+ i spokojnie wyciaga kolo 2,5 GHz. Imo to jest losowe jak bedzie sie krecil dany procek.Zależy co dla kogo jest kichą, W 17 tygodniu to by była kicha w 20 to jest bardzo dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Imo nie taka kisza. Koleś mam własnie z 20 tygodnia Venice 3000+ i spokojnie wyciaga kolo 2,5 GHz. Imo to jest losowe jak bedzie sie krecil dany procek. Jaką masz serię tego procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Imo nie taka kisza. Koleś mam własnie z 20 tygodnia Venice 3000+ i spokojnie wyciaga kolo 2,5 GHz. Imo to jest losowe jak bedzie sie krecil dany procek.tylko większe prawdopodobieństwo ze bedzie sie lepiej kręcil masz w 17 tyg lub 21 tyg niz 20 tyg 2500Mhz dla 20 tygodnia to cos, dla 17 :prawie kazdy tak chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jaką masz serię tego procesora?Hm. Kumpel jak zdjął radiator to mi podał coś takiego: ADA3000DAA4BP LBBLE 0520BPAW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jaką max. szyne HT udało sie wam otrzymać stabilnie na nForce3 250 ? I co to jest HT Link Voltage ?? Do czego to służy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...