Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam z 36 i sam widzisz jak idzie:) poczekam jeszcze na nowego biosa do mojej płytki może to coś da zawsze trzeba miec nadzieje. Ale jest nadzieja bo niedługo składam kompa mojemu bratu i tez biore mu tego venice wiec moze bede mial wiecej szczescia to sobie go wezme B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem wczesniej o swoim problemeie z Venice 3000+ 39 tydzien - niechcial isc wiecej niz 210 FSB na Asusie - zmienilem na DFI ultra d - bez dokaldnych ustawien poszedl smialo na 230 FSB - wiem ze to nie jakis tam wypas - ale problem byl w plycie glownej

Wracajac do pytania czym roznizni sie stepping 2 o 0 w procku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym polecić AC Freezer'a 64 PRO.

Jest naprawde cichy, wydajny. Przy 289x9 - 2600MHz 1.500V max. temp. w S&M 40*C

spoko - tylko ze nigdzie ich nie mozna dostac... a na stronie arctica bylo jeszcze niedawno napisane, ze PRO jest pod 775, a nie 939 :blink:

teraz widze, ze w a64 tez sie pojawil...

jak z jego glosnoscia??

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do temp osiaganych podczas tortur to wg mnie duza role takze odgrywa dobra wentylacja w budzie. Bo ja gdy mialem proca na 2.7 GHz puszczonego przy nap 1.55V to podczas katowania go Torture Testem w Prime95 mialem z odczytu Everesta max bodajze 37 lub 38 stopni. A dodam iz mam jeszcze caly czas BOX'owe chlodzenie. A obodowa taka jak w podpisie.

A co do tego Arctic Freezera 64 PRO to rzeczywiscie mozna dostac go na allegro chyba za 80 zl. Bo znajomy wlasnie zamowil sobie dzisiaj takowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem wczesniej o swoim problemeie z Venice 3000+ 39 tydzien - niechcial isc wiecej niz 210 FSB na Asusie - zmienilem na DFI ultra d - bez dokaldnych ustawien poszedl smialo na 230 FSB - wiem ze to nie jakis tam wypas - ale problem byl w plycie glownej

Wracajac do pytania czym roznizni sie stepping 2 o 0 w procku ?

stepping 2 i 0 czym sie różni? jest to kolejna wersja procesora w czyms tam ulepszona, poprawione jakieś błędy, dokladnie nie wiem , spróbuj zobaczyc na stronę AMD do ich publikacji. Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo nie taka kisza. Koleś mam własnie z 20 tygodnia Venice 3000+ i spokojnie wyciaga kolo 2,5 GHz. Imo to jest losowe jak bedzie sie krecil dany procek.

tylko większe prawdopodobieństwo ze bedzie sie lepiej kręcil masz w 17 tyg lub 21 tyg niz 20 tyg 2500Mhz dla 20 tygodnia to cos, dla 17 :prawie kazdy tak chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...