Sew Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 @kooboos Ciekawe tylko jak dlugo :wink: Moj proc leci 2700 przy 1.55 z BIOS'u stabilnie. Wczoraj puscilem go na 2853 ale przy 1,677 z BIOS'u (sp2004 nie puszczalem niestety) - komp na parapecie z otwartym oknem B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam, jak rozpoznac athlona64venice 939 czy bedzie sie dobrze krecil ? po numerach seryjnych ? e6 sa dobre, sa na necie jakies tabele, z ktorego tygodnie sie dobrze krecą itp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
av8 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 poczytaj topic tu jest wysztko, jak nie caly to bynajmniej kilkadziesiat ostanich stron, jest wszystko o co bys chcial zapytac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam, jak rozpoznac athlona64venice 939 czy bedzie sie dobrze krecil ? po numerach seryjnych ? e6 sa dobre, sa na necie jakies tabele, z ktorego tygodnie sie dobrze krecą itp ?e6 są raczej gorsze od e3 w kręceniu, a co do rozpoznania który się będzie się lepiej kręcił - raczej tego nie zrobisz, każda sztuka kręci się inaczej.. to trzeba sprawdzić.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Mam śmieszne pytanie (tylko sie nie śmiać :P): Co bedzie jak wyłacze Cool&Quiet ? Czy wiatrak bedzie chodził na full obrotów zawsze nawet gdy to nie jest potrzebne ? I tak btw ; czy temp 45 stopni C (cpu) w (pełnym stresie) to normalna temp dla venice non oc na boxowym coolerze ? Edytowane 5 Stycznia 2006 przez yuucOm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 jak włączysz c'n'c to w czasie gdy nie obciążasz proca to zmniejsza swój mnożnik i napięcie co w rezultacie obniża jego taktowanie....co owocuje tym że wentylator nie kręci sie tak szybko i nie słychać go tak mocno...czyli technologia c'n'c zmniejsza temp proca i głośność w kompie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmm. Ale ja pytałem czy jak wyłącze CnQ to wentylator bedzie chodził zawsze na full ? bo mi głośność nie przeszkada. Czy bez CnQ bede mial te same temp ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 :mur: przecież napisałem że wentylator nie kręci sie tak szybko.....czyli nie na full !! a następnym razem to użyj szukajki na forum albo poszukaj na google bo ten temat był już setki razy obgadywany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 U mnie jest frezz przy próbie wejscia na napięcia 1,7xx V i nic nie pomaga, przy ładowaniu windy zwis.mnie jzu sie zwiezsa komp w okolicach 1.67v :/ szkoda ze te procki az tak rozne sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr602 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Szukalem na wielu stronach i nigdzie nie znalazlem testu athlona 64 o nowym rdzeniu Manchester. Nie wiem do ilu maks moge zwiekszyc napiecie. Na razie mam 1.58 przy 2700mhz post powyzej i jest niestabilny w 3dmarku 2003 przy filtrowaniu anizptropowym i antyliasingu. Chce zwiekszyc napiecie do 1.6 czy ktos sie orientuje jakie jest maksymalne bezpieczne napiecie na tym rdzeniu. Czy napiecie 1.6 nie uszkodzi rdzenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
av8 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 popatrz wyzej venice maja max 1,45 rozsadna no 1,55 a kolesie jada na 1,85 aczkolwiek komus zdechl przy 1,6 jak nie sprobojesz to sie nei dowiesz ryzyko jest twoje,tylko nei miej do nikogo pretesnji jak padnie, sam musisz z ocenic czy sie oplaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 mnie jzu sie zwiezsa komp w okolicach 1.67v :/ szkoda ze te procki az tak rozne sa To Ci jeszcze opisze jeden bajer, chciałem wczoraj sie pobawic w super Pi i wystawiłem kompa za okno, na polu około -2C co osiagnałem ? poza mega w[ciach!]ieniem i kaszlem nic :blink: CPU miał w stresie temp 17C w idle 11, chipset 9C ( wszystko zwodowane) i na moich codziennych ustawieniach tj 9x335 miałem resety przy próbie wejscia do windy, wreszcie po kilku próbach udało mi sie. Najlepsze było liczenie superPi, niezależnie od napiecia nie był w stanie pokonać 16M nawet na 335, WTF cold bug przy 17C ? :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watsup Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 siemka all Ja mam problemy już przy 2,4 MGHz :( Popatrzcie na moje ustawienia i sprzęt i poradźcie co zmienić aby lepiej chodził. Poniżej podaję screena z testu na ustawieniach CPU 2,3 itd.. PLEASE HELP ME :(AMD 64 3000+ Venice TEST na 3DMark03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 piotr602 tez mam takiego procka . narazie daje 1.4V -ale dopiero rozgrzewam procka bo lece na 2.5 GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 siemka all Ja mam problemy już przy 2,4 MGHz :( Popatrzcie na moje ustawienia i sprzęt i poradźcie co zmienić aby lepiej chodził. Poniżej podaję screena z testu na ustawieniach CPU 2,3 itd.. PLEASE HELP ME :(AMD 64 3000+ Venice TEST na 3DMark03 każdy procek kręci się inaczej.. może poprostu trafiłeś na słabą sztukę.. lub masz złe ustawienia w biosie i coś innego Cię ogranicza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramp Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ooo venicy sa juz po 400zł :/ dobrze ze ja kupilem za 320 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Venice za 400zł? gdzie?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Venice za 400zł? gdzie?...wyobraźnia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) jakiś wał....najtańszy jaki widziałem to OEM za 501 zł zresztą sami zobaczcie: http://www.skapiec.pl Edytowane 8 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a ja widzialem najtaniej za 580 BOX na allegro... taniej po prostu nie ma... a ten za 501 to jest s754 :F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jakiś wał....najtańszy jaki widziałem to OEM za 501 zł zresztą sami zobaczcie: http://www.skapiec.pl ale to błąd skapca - ten za 501 to s754 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Witam wszystkich i prosze o pomoc. Kupilem sobie venice'a 3200+ i plyte gigabyte k8nf9ultra i chcialem podkrecic procesor chociaz na te 2200 mhz ale nic z tego ... powyzej FSB 210 nie mozna go ustawic, probowalem z ht x3 i dzielnikiem 2/1, zmienialem mnoznik procesora na x5 , ale nic to nie dalo , po prostu po botowaniu (przed skanowaniem napedow, jest jeszcze komunikat ze FSB jest ustawione na 215) resetuje sie komputer. Mial ktos taki problem ? Mam pamieci twinmossa 2x512 DDR400 pracowaly w dual channel, myslalem ze to dlatego nie moge podkrecic wiecej, ale wypialem jedna kosc i nic to nie dalo :( Czy to moze byc cos od biosu ? Dopiero zaczynam z podkrecaniem AMD64 wiec przepraszam za ewentualne pomylki. Bardzo prosze o rady co zrobic. //@dbedzard moj bios to F1 . Dzieki za pomoc, tak zrobie i dam znac czy cos to dalo //Zrobilem upgrade biosu na F3 i niestety jest to samo :sad: //@zayonnc tak przeczytalem, tak wiec udaje sie z zapytaniem do tematu o k8nf9u. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez karols2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 zmień bios na nowszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Może ktoś mnie oświecić i powiedzieć jaki to typ jądra? szukam wszędzie i nigdzie niemoge znaleść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a w CPUz nie pisze? może Manchester? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Może ktoś mnie oświecić i powiedzieć jaki to typ jądra? szukam wszędzie i nigdzie niemoge znaleśćVenice - dla pewności popatrz jeszcze w evereście/cpu-z Edytowane 8 Stycznia 2006 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nom masz autentycznego amd:) heheeheh witam po przerwie lezalem 7 dni w szpitalu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Własnie że w żadnym programiku niepisze !!! :mur: Ważne że dosyc ładnie się kręci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 najlpeiej wyjac proca i po kodzie go zidentyfikowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 karlos2 poszukaj tematu o swojej płycie, bo nie jest to wina proca, bo skoro zmniejszyłeś mnożnik procesora i nic to nie dało to wiadomo, że to płyta. Tu raczej Ci nikt nie pomoże... Aha jak rozumiem przeczytałeś poradnik jak kręcić A64? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...