Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

Adam jak patrze na tego Twojego procusia to aż mi ślinka cieknie.. jeszcze jak będzie Freezer, to już coś.. [chociaż ja sie zraziłem do niego.] Mój nawet na 2600 nie jest stabilny na std. vcore ;(

PS. ja mam do sprzedania Freezera 64 Pro, wkładanego kilka razy, za grosze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia z góry.. ;)

ja właśnie przed chwilką skończyłem bawić się moim sprzęcikiem.. brrr zimnoo, ale nie jest tak źle - wynik spi 16m poprawiony o 20 sekund..

http://arczi.boo.pl/tweak/spi.jpg

chociaż przydałoby się jeszcze troszke więcej na memkach, stać je na ponad 270MHz ale nie miałem jak ustawić takiej częstotliwości aby proc również był wysoko.. uff pora spać, dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no ładny wyniczek....wpadniesz do mnie z pamięciami to sie jeszcze poprawi..:D ale pamiętaj kto cie zagrzał do tego by zrobić test wczoraj :P ;)

EDIT:

do tego coolerka co mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>: OCZ Ultra 5+ Silver czy Arctic Silver 5 czy może Arctic Ceramique bo słyszałem że ceramiczne lepiej odbierają ciepło :D ??

Edytowane przez AdamekSOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze sie dobraliscie jestescie z sosnowca wiec mozecie zlozyc kompa i krecic i jakis wynik ladny zrobic:) chcialbym wlasnie poznac jakiego skolesia z tweaka na zwo ale neistety wszyscy sa zbyt daleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a gdzie mieszkasz....może ktoś zgłosi sie do ciebie...mam nadzieje że nikt nie będzie miał nic przeciwko że odbiegamy od tematu :P

o 15.30 będe miał chłodzonko czyli o gdzieś 19 wyniki będą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom ja jestem z Brus zapenwe nikt nie wie gdzie to jest ale podpowiem pomorskie:) ja jzu bede na weselu o 19 wiec mzoe jutro odczytam

Ja wiem gdzie to jest :) 30km od rodzinnego miasta.

Założe WC to sam powojuje, bo z wiatrakami to mi sie nie chce walczyc.

Wycisne na pewno wiecej niz 2.7Ghz@1.52 do których dobiłem dotychczas na AC

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownujac moj screen

Dołączona grafika

i scrren od @arczi-

Dołączona grafika

Mozna zauwazyc jak sie ma wydajnosc : niskia czestotliwosc-wysokie timingi do wysoka czestotliwosc-niskie timingi

W sumie fajnie wyszlo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj w nocy mam zamiar zejść do przynajmniej 12'10.. powinno wyjść bo to jeszcze nie jest max :)

a jaką masz tajną broń?? :D

EDIT:

pasta OCZ'a już zakupiona teraz tylko freezerek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chłodzonko już leży na procesorze.....narazie sie jednak wstrzymam z testami...niech pochodzi i za jakieś kilka dni robie pierwsze testy...może wytrzymam do tego czasu ;)

najlepsze jednak było to że pokrzywiłem nóżki mojego venice'a ale wszystko jest teraz ok :P czy przez przez pokrzywione nóżki ( dwie ) może spaść potencjał o/c ?? są już wyprostowane i wygląda jak nowe :D

mam nadzieje że nikt sie nie przyczepi o posty pod rząd ale głupio by to wyglądało przy edycji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha....przy okazji jak zakładałem na proca tego freezera spisałem numery

jak możecie to określcie mi z którego jest tygodnia produkcji:

ADA3000DAA4BP

LBBLE0520EPMW

Z703986F51489

z góry dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha....przy okazji jak zakładałem na proca tego freezera spisałem numery

jak możecie to określcie mi z którego jest tygodnia produkcji:

ADA3000DAA4BP

LBBLE0520EPMW

Z703986F51489

z góry dzięki :D

20tydzien 2005roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kilka osób szuka dobrego, naprawdę dobrego Venice... Tak się składa, ze jest ode mnie do nabycia jeden 0517 EPAW ( wiadomo o co chodzi :lol: ). Szczegóły w dziale Sprzedam.....

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie małe pytanko. jest jakiś fan speen controler pod Venice 3000+ ? Chodzi mi o to czy jest jakiś programowy "ustawiacz" obrotów wiatraczka ?. Pytam bo chciałbym ustawić tak zeby obroty zawsze były na max lub prawie max. Jeżeli nie ma takiego programowego toola to jak to inaczej zrobić. Btw jade na boxowym narazie d;.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie już wszystko zaczęło dobrze działać łącznie z nałożeniem dobrze pasty....jest tylko jeden mały problem teraz na nowym chłodzeniu nie chce mi wejść na rzadnym napięciu na 3ghz a za czasów BOX'a wchodził bez problemu ...ale fakt na oknie :P może macie jakieś rady....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...