Namod Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 a czy sklep nie moze miec swojego serwisu??A czy ja napisałem,że nie może ? ( SL Computer :wink: ) W tym wypadku sklep i serwis to dwa różne miejsca. Proponuję nie ciągnąć tej dyskusji a w przyszłość JASNO I CZYTELNIE opisywać zdarzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 A czy ja napisałem,że nie może ? ( SL Computer :wink: ) W tym wypadku sklep i serwis to dwa różne miejsca. Proponuję nie ciągnąć tej dyskusji a w przyszłość JASNO I CZYTELNIE opisywać zdarzenia. nie wymawiaj przy mnie tej nazwy ;] niby i 2 rozne miejsca, ale pod jedna "marka". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Tak czy inaczej w przypadku wymiany, która tu miała miejsce powinien przyjść sprzęt o taki sam lub lepszy (tak jak pisał PITer) ale nie gorszy, reklamuj tego proca. Z drugiej strony przy wymianie powinien dostać proca nowego (co innego przy naprawie) bo taki kupił i taki mu się należy, i ewentualna wymiana na inny (używany egzemplarz) powinna być dokonana tylko za jego zgodą (tak by postąpił porządny sklep). Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jak dal mnie sprawa jest prosta i jak już pisałem Wini to nie Venice więc nie widzę innego wyjścia jak się „kłócić” i żądać wymiany na powiedzmy „prawidłowy” CPU i tyle. Co do używanych CPU z serwisu może dostać i używany ale z nową gwarancją, miałem taki przypadek z mobo jeszcze za czasów SocketA dostałem używaną mobo (bo nowe raczej zakurzone dookoła socketa i AGP nie są) z płytą problemów nie było to i ja ich nie robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Tak czy inaczej w przypadku wymiany, która tu miała miejsce powinien przyjść sprzęt o taki sam lub lepszy (tak jak pisał PITer) ale nie gorszy, reklamuj tego proca. Z drugiej strony przy wymianie powinien dostać proca nowego (co innego przy naprawie) bo taki kupił i taki mu się należy, i ewentualna wymiana na inny (używany egzemplarz) powinna być dokonana tylko za jego zgodą (tak by postąpił porządny sklep). Pozdr Dzis dzwoniłem do osoby w serwisu, powiedział mi ze to jest nie mozliwe, ale troche z nim pojechałem i staneło na tym , ze mam go odesłac i wysla mi nowy. Dałem mu do zrozumienia ze procesor ma byc w zamknietym pudełku, ale podobno oni cos skanuja ze srodka, ale tam jest tylko numer ktory znajduje sie na opakowaniu, wiec cos mi tu smierdzi :? Mam mu go odesłac i w dniu kiedy dostanie go do reki wysle ten nowy(obiecał ze bedzie w opakowaniu nie naruszonym) troche mi na tym zalezy poniewaz w miedzy czasie kupilem nowy i tego chce wystawic na allegro. Jesli ktos jest zainteresowany zakupem to prosze o info na priv B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ale temperatura podpadajaca z[ciach!]y czujnik czy open window?przeciez napisalem ze przy oknie :) Dzis moze znow cos powalcze, tak fajnie wieje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 kurcze skozda ze ja jestem chory to tez moze by sobie otworzyl okno bo -11C za oknem hehehhe:D a bez okna nie wejdzie na takie taktowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 moj proc na asusie a8n-e nie chodzil stabilnie na 9*300@1,55V a na DFI biega stabilnie na 1,5V. na wiecej nie mam narazie czasu. bedziesz tak miły i dokończysz/sprecyzujesZ? :) testowałes jeszcze? brat ma tego asusa i u niego w biosie 1.55v to 1.6v w cpuz - ty dawałeś w biosie 1.55v czy to nap. z cpuz? (pytam bo zastanawiam sie na ile może mnie mo abit hamować a na asusie swojego troszke go testowałem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 napiecie na asusie z biosu. a czasu nie wiem na to, zeby sempa na DFI wyzej pogonic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 napiecie na asusie z biosu. a czasu nie wiem na to, zeby sempa na DFI wyzej pogonic. aha, dzieki, to wrecz tragedia, bo zauważyłem w prawie wszyske asusy nf4 maja większe odczyty w Win. popytam jeszcze. dzieki Niemiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 kurcze skozda ze ja jestem chory to tez moze by sobie otworzyl okno bo -11C za oknem hehehhe:D a bez okna nie wejdzie na takie taktowania?Niestety, moj proc jest troszke dziwny bo przy temperaturze 42 robi freeza albo wywala spi16M lub sp2004. Po prostu temperatura 42 stopni jest dla niego koncem :mur: Tcase 55 stopni. Dzis/jutro znow powalcze B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 czyli mowisz ze przy otwrtym oknie znacznie lkepiej CI sie kreci? bez okna ile maszmhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Niestety, moj proc jest troszke dziwny bo przy temperaturze 42 robi freeza albo wywala spi16M lub sp2004. Po prostu temperatura 42 stopni jest dla niego koncem :mur: Tcase 55 stopni. Dzis/jutro znow powalcze B) Tcase 55... http://sklep.gral.pl/~piter/Forum/TWEAK/2.9.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 czym chlodzone piter? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Tcase 55... http://sklep.gral.pl/~piter/Forum/TWEAK/2.9.JPG Nie chodzilo mi ze maly tcase to sie slabo kreci, chodzi mi o to ze przy takim tcase temperatura 42 stopni blokuje mu juz stabilna prace. Ciekawe co by bylo gdybym mu czapeczke zdjal :wink: @pcmax bez okna 2700 przy 1.55 w bios'ie Edytowane 18 Stycznia 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a przy otwartym oknie na tym samym napieciu nie pojdzie juz wiecej? moze ktos ma taka serie jak ja?: ADA3000DAA4BW LBBWE 0537CPDW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 2872 MHz (wczorajszy wynik) na napieciu z BIOS'u 1.691 (1.632 w cpu-Z) - juz wczoraj nie mialem sily dalej walczyc, a dzisiaj niestety zaczal padac snieg ,a nie chce miec w budzie zasp wiec jak narazie odpuszczam do jutra. Musze to zrobic do soboty bo najprawdopodobniej w sobote dotrze do mnie 5 opkow 144 i jednego bedzie trzeba potestowac B) wiec venice pojdzie w odstawke :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 to masz fajna zabawe w sobote zazdroszce! napisz mi na pw ile rzczysz sobie za egzemplarz bo jestem zainteresowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) maly offtopic stosuje ktos do chlodzenia CPU ogniwo peltiera? Zastanawiam sie wlasnie czy sobie nie sprawic i nie wiem czy wystarczy 89W czy 267W. Na ogniwie bylby freezer 64. I jakich wtedy temperatur moge sie spodziewac na CPU? @pcmax Ciiiiiiii wole nie zapeszac, bo jak sie okaze ze ich nie dosla to sie zestresuja spokojnie mowiac. Dam Ci znac na PW jak juz u mnie na stole wyladuja @PITer to jak zdradzisz co to za magiczne miejsce bylo gdzie tamtem opek lezal ? Edytowane 18 Stycznia 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 o pelcie poczytaj :P do pelta potrzeba przemocarnego chlodzenia, zeby odebrac cieplo generowane przez procka i pelta. taniej wyjdzie FC zamowic u ktoregos z forumowiczow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ogniwo wyjdzie drozej niz FC? Jakos uwierzyc nie umiem. Jaka jest cena "zestawu" FC ? P.S.: sorki za oftopic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 czym chlodzone piter? WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 jakby byl jaki chetny to mam a64 2800mhz 1.4v cpuz sp2004 full stable , sprzedaje na alegro go] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 blue daj link do aukcji na pw chociaz jak mozesz nom to jakies dobre wc pier masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 jakby byl jaki chetny to mam a64 2800mhz 1.4v cpuz sp2004 full stable , sprzedaje na alegro go] A gwarę na niego jakąś masz? Bo wiesz, takie pitolenie, ze możesz dać namiary na selekcjonera to nie bardzo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 blue daj link do aukcji na pw chociaz jak mozesz nom to jakies dobre wc pier masz Czemu tak sadzisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 nom bo tak ladnie sie kreci i takie wysokie napiecie i takie niska temp! cos pieknego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 nom bo tak ladnie sie kreci i takie wysokie napiecie i takie niska temp! cos pieknegoa jakie to problem .. napiecie podobne .. 22* w pokoju i AC http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/d...35-237prime.png wiec jak na WC to normalna temperatura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 albo wc z nagrzewnica na balkonie :P tak czy inaczej - fajna sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja mam tylko jedno male pytanie odnośnie procka z tematu czyli Venica 3000+ na 939: "Jakie jest maxymalne bezpieczne napięcie dla niego?" Bo na 1,5 V wyzej niz 280 FSB juz nie idzie :( Czyli ponad 2,52 juz nie startuje, tzn przez BIOS przechodzi ale pozniej jest testowanie DMI Update i tego nawet nie wyswietla tylko jakies 3 sekundy stoi a pozniej sie sam restartuje.... Systemu nawet nie laduje :| Wie ktos moze co jest grane ? I jakie jest napiecie maxymalne bezpieczne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...