Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawi jestem jak się kręcą Semprony 3000 939. dostałem dzisiaj kilka sztuk i będę musiał potestoać w sobotę . w końcu to też venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mardok cos kombinuje:) ale co tego jescze nie napisal

mam pytanko jzu na 100% wiemz e plyta ktore bedzie w moim komputerze to EPOX 9NDA3I wiecie moze jak z jej OC bo w wyszukiwarce forum cos cienko a jezeli chodiz o google to rowniez duzo sie nie dowiedzialem a patrzac bpo sygnaturkach tez nie latwo!

zaraz bedzie a dlavczego nie dfi poprostu sprawa jest zakrecona i moge mie cta plyte jak i kazda na agp pod s939 ale tylko nie dfi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego Venice zamienię już na AM2.

Moim osobistym (subiektywnym) zdaniem nie widzę sensu zamiany selekta Venice, na Opterona. Przyznam szczerze, iż rozważałem taką ewentualność (kupno Opka), ale doszedłem do konkluzji, iż nie ma to sensu na 4 miesiące przed premierą socketu AM2.

Moim następnym procesorem będzie najprawdopodobniej dwurdzeniowy CPU pod AM2.

cześć jestem posiadaczem płyty difi lan party nforce 4 sli-d i mam pytanie o napiecie dla ramu. (gdy miałem 2 x 512 geil ultra - x ) kręciły mi sie na 235 mhz przy napieciu 3,1 a po zmianie zworki dla pamieci na 5v juz przy napieciu 3,2 po paru minutach w memtescie zaczęło mi sypac błedami poprostu nie wiem jakie zastosowac chłodzenie dla mosfetu po zmianie zworki na 5v jeżeli weisz o co mi chodzi to prosze o odpowiedz pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedz ale ja zastosowałem wiatraczek 80mm 1,5 cm od radiatora i nic to nie dało dla tego sie pytam co by takiego zrobic zeby to chcialo chodezic bez blędów a dla przykładu z właczonym wiatraczkiem przy napieciu 3,6 v po 10 min miałem ponad 6000 tys błędów :(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@patryk1234:

po pierwsze to powinienes z tym pytanie uderzyc do topica o DFI bo to ma zwiazek z plyta a nie Venice

po drugie to moze twoje pamieci nie trawia takeigo duzego napiecia ... moje nawet na 3.4 robia błedy .. 3.3 +0.03 to ich max ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie skończyłem testy przy napieciu 3,4 v i ht x 3 i przy takich ustawieniach pamieci jak miałem przy napięciu 3,1 ( bez błedów w memtescie) i po 15 min testowania jak przyszełem zobaczyc co się dzieje to pokazało 477xxx tys błędów a posiadam dobre pamieci geile ultra x a ponoc one mogą dużo wytrzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie skończyłem testy przy napieciu 3,4 v i ht x 3 i przy takich ustawieniach pamieci jak miałem przy napięciu 3,1 ( bez błedów w memtescie) i po 15 min testowania jak przyszełem zobaczyc co się dzieje to pokazało 477xxx tys błędów a posiadam dobre pamieci geile ultra x a ponoc one mogą dużo wytrzymac

a ja posiadam Venice'a i one ponoc ponad 3ghz lataja a moj nie .. :P*

przenies sie z twoim problemem do tematu o DFI i nie rob balaganu w topicu o prockach

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
* - to jest ironia majaca na celu pokazac ci ze kazdy egzemplarz jest inny i niekoniecznie twoje tez tak sie kręcą
Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, chciabym sie dowiedzieć czy Podkładka miedziana pod procesor coś daje? czy będą jakieś odczówalne efekty? może ktoś to używa? prosze o jakąś wypowiedz na ten temat

Po co Ci podkładka w A64? Przecież już sama "czapka" chroni. Zresztą niektórzy nawet ją usuwają, żeby jeszcze więcej pocisnąć z proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, chciabym sie dowiedzieć czy Podkładka miedziana pod procesor coś daje? czy będą jakieś odczówalne efekty? może ktoś to używa? prosze o jakąś wypowiedz na ten temat

na IHS chciałeś zakładac podkładke miedzianą ???????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom 0601 to wejscie w nowy rok z nowymi procami a byl to menchester czy venice?

wlasnie bawie sie moim epoxem i nowym procem na 1,4V w biosie lata na 2700mhz nareszcie cos lepszego w moim kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe screeny po testach :D za kilka dni zrobie Prime na 3ghz tak z 2 godzinki ;)

3,1 ghz na 1,525v na oknie :D KLIK

1 stopnień na cpu na oknie przy 1,100v na 1800mhz ;) KLIK

superPI na próbce 1M przy 3,1ghz KLIK

szkoda że nie mam lepszych pamięci bo wynik mógłby być bardzo fajny :P

wszystko na AC Freezer 64PRO na paście OCZ'a ultra 5+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie w ostatnich dniach myslałem czy nie popadam troszke w paranoje :?

zmienilem wentyl na Beetla..uzywam go na srednich obrotach (2800rpm)..moj Venice aby smigac na 2700MHz potrzebuje 1,55V (wg progsów jest niby 1,59 wiec sam nie wiem w co wierzyc)..bude mam wentylowaną w miare ok (wiadomo przeszkadzaja troche zaslepki z przodu przed wentylem ale dzieki temu nie mam kurzu)...w IDLE mam 30C a w stressie 49C...i sie w sumie tym przejmuje ze mi dochodzi temp. do 50C..:?

zqawsze trzymalem procka aby mial max wlasnie 50C ale po przegladnieciu biosu dochodze do wniosku: po kiego wała?? jesli w biosie ostrzezenie mozna ustawic na minumum 65C a shutdown na 75C?? przeciez mi jeszce brakuje ze hohoho...przeciez przecietny kowalski co ma kompa z MM w lato bedzie mial pewnie z 60C na niekreconym Venice w budzie Codegena...to chyba rownoznaczne z tym ze w sumie teorie ze pow. 50 C jest niebezpieczne jest troszke "przekoloryzowana"..co innego jesli sa zwieszki..no to wiadomo ze temp..ale póki działa?? sam nie wiem co o tym myśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie w ostatnich dniach myslałem czy nie popadam troszke w paranoje icon_confused2.gif

zmienilem wentyl na Beetla..uzywam go na srednich obrotach (2800rpm)..moj Venice aby smigac na 2700MHz potrzebuje 1,55V (wg progsów jest niby 1,59 wiec sam nie wiem w co wierzyc)..bude mam wentylowaną w miare ok (wiadomo przeszkadzaja troche zaslepki z przodu przed wentylem ale dzieki temu nie mam kurzu)...w IDLE mam 30C a w stressie 49C...i sie w sumie tym przejmuje ze mi dochodzi temp. do 50C..icon_confused2.gif

zqawsze trzymalem procka aby mial max wlasnie 50C ale po przegladnieciu biosu dochodze do wniosku: po kiego wała?? jesli w biosie ostrzezenie mozna ustawic na minumum 65C a shutdown na 75C?? przeciez mi jeszce brakuje ze hohoho...przeciez przecietny kowalski co ma kompa z MM w lato bedzie mial pewnie z 60C na niekreconym Venice w budzie Codegena...to chyba rownoznaczne z tym ze w sumie teorie ze pow. 50 C jest niebezpieczne jest troszke "przekoloryzowana"..co innego jesli sa zwieszki..no to wiadomo ze temp..ale póki działa?? sam nie wiem co o tym myśleć

Latem na kompach z Media Marktu to można grillować :D Poza tym, to nigdy w MM nie widziałem kompa na platformie AMD (przynajmniej w opolskim MM). Są tylko P4 i Celofany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...