Mardok Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Nie no bez jaj ;) Mi proca na 3,2GHz schłodziło BIE1 (jak ktoś nie wie to wielkości mniej więcej wiatraczka 120x120) a tu takie coś, no ale jak się ma miejsce w pokoju na składowanie kupy żelastwa to czemu nie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 To nie jest głupie jeśli łądnie odpicujesz to cudo, wyczyścisz, będziesz miał 3 bloczki oraz najlepiej peltierka :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 musze ja wyczyscic ladnie tylko i do pokoju ja bede wstawial:) Dzięki za poprawienie humoru ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm_ Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 po czesci masz racje, ale wiem, ze mobo to dfi a elementy budy sa z chiefteca lub anteca ;pProc Winchester, mobo DFI LP nF3 ULTRA-D, mem 1xKHX Winbond BH-5, 1x256MB Veritech (235MHz 2.5-3-3-5) Radeon 9800PRO@XT od Sapphire, dysk Samsung 80GB ATA,nagrywarka CD-RW LiteON, głośniki Samsung a buda to Chieftec dragon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Proc Winchester, mobo DFI LP nF3 ULTRA-D, mem 1xKHX Winbond BH-5, 1x256MB Veritech (235MHz 2.5-3-3-5) Radeon 9800PRO@XT od Sapphire, dysk Samsung 80GB ATA,nagrywarka CD-RW LiteON, głośniki Samsung a buda to Chieftec dragon a tapetka?? :> :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 siemka wszystkim mam pytanie jak dam napiecie 1.6v na proca na zwyklym colerze to sie spali z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Jeeezu ta chłodznica :)) Ona jest taka duża jak ta pralka, która koło niej stoi :) Możesz np zrobić instalacje i 4 kompy nią chłodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 siemka wszystkim mam pytanie jak dam napiecie 1.6v na proca na zwyklym colerze to sie spali z gory dziekiE3 czy E6? zresztą na BOX'ie sie takich napięć nie daje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 umarłem jak zobaczyłem tego biedaczka ze środka :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Szybkie pytanko : Macie jakieś doświadczenia z serią 0604FPMW ? generalnie jak kręcą się procki z 06xx ? trafiają się jakieś perełki czy raczej żmudne nadzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 większość procków z 06 to kicha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Szybkie pytanko : Macie jakieś doświadczenia z serią 0604FPMW ? generalnie jak kręcą się procki z 06xx ? trafiają się jakieś perełki czy raczej żmudne nadzieje? większość procków z 06 to kicha. Nie wiem jak w athlonach, ale sempy venice na 754 robią tak jak w podpisie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 nowe athlony z tego roku to padaki...nie ma co pakować kasy w nie jak bawisz sie w o/c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Nie wiem czy bym to użył. Zalezy czy to będzie estetycznie wyglądać w twoim pokoju. Może to wrzuć pod łóżko (mówię poważnie). Dużej wymiany powietrza chyba nie będzie potrzebować jak jest taka BIG.Przy takich rozmiarach to bym ją za okno wywalił (byleby na północną ścianę) - sąsiedzi by myśleli że sobie klimę zainstalowałeś :razz: . Ewentualnie piwnica - dawałoby to w miarę stabilną i wyrównaną temperaturę w układzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Byłoby zimno wiosną i jesienią. Zimą by mu zamarzła woda w wężach, a latem podgrzewałoby procka zamiast chłodzić :) Jak sie taka blacha nagrzeje latem to z 50*C będzie miała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 większość procków z 06 to kicha. Mój semp z 06 robi 2,7@1,39v wzialem pierwszego lepszego, ale faktycznie 06xx to kiszka. Mam 0604 2,5 1,4v 2,7 1,6v :) Idzie na allegro . . BTW jaka seria tego twojego, bo nie chce mi się szuakć ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Mój semp z 06 robi 2,7@1,39v wzialem pierwszego lepszego, ale faktycznie 06xx to kiszka. Mam 0604 2,5 1,4v 2,7 1,6v :) Idzie na allegro . . BTW jaka seria tego twojego, bo nie chce mi się szuakć ... to jakaś fajna sztuka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 BTW jaka seria tego twojego, bo nie chce mi się szuakć ...to chyba było do mnie? ;] 0520. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 grzesoiu no ja sparwdzalem rowniez sempka ale na 939 no i rowneiz przy tym napieciu na maxa lecial ok 2540mhz co oni zrobili wsyztskie proce rowne?? niemiec juz psialem o pompce ze caslkowicie wystarcza bo jzu sprawdzalem a dla pewnosci sprawdze jutro jak dojdzie paczuszka z realitynet ktora jak sie przed sek dowiedzialem wyslali z rana no super sprawa wmurowac chlodnice w polnocna sciane ale podejzewam ze latem i tak troskze ciepelko by bylo ale to by sie przykrylo kocem:P ale tak powaznie to kompa mam w takim miejscu gdzie znajde troskz emiejsca na ta chlodnice wiec mysle ze nie bedzie wiekszych problemow a licze na dobre oc i nieksie temperaturki:) o jakby ktos mogl to suzkam vmoda na moja plyte epoxa bo dla tego akurat modelu nie moge znalesc che na pamiatki dac ok 3,2V bo b-6 2x256mb sa wsadzone a lataja caly czas na 2,8V przy 227mhz cl 2 2 2 5 to troszke obciachowo wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 to chyba było do mnie? ;] 0520. No Ciebie cytowałem więc do ciebie ;] ak myślałem że to 0520. Mój 0604 póki co robi 2,5ghz 1,37v prime spi stable Box wczoraj przyszedł ze sklepu 36 mcy gwary. Mniej więcej ile moge za niego wołać. Da się coś więcej umcknąć niż wartość sklepowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetpe Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) większość procków z 06 to kicha. Hm.. chyba nie jest az tak zle moj venice jest 0602 no i kreci sie jak w podpisie (stab) i jeszcze ma troche zapasu. Gdybym mial wc pobawilbym sie wiecej :) Moze napiecie troszke wysokie ale dosc spokojnie robi wiecej niz 300x9 :] Edytowane 9 Marca 2006 przez zetpe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @zetpe z tego co widać to masz jedną z lepszych sztuk...:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 zetpe - chętnie zobaczyłbym screen ;) Mój 0604 póki co robi 2,5ghz 1,37v prime spi stable Box wczoraj przyszedł ze sklepu 36 mcy gwary. Mniej więcej ile moge za niego wołać. Da się coś więcej umcknąć niż wartość sklepowa? sprawdź ile robi na np. 1,45v lub 1,5 może być nawet nieźle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetpe Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Screen1 - 2718 na 1,55 (ponad 9 godzin w prime) Screen2 - 2763 na 1,55 (PI 16M i 40 minut w prime - nie chcialo mi sie czekac dluzej), ale jest stable pracuję teraz na takim ustawieniu. Na screenach napiecia troche przeklamane (moja plytka ma spore problemy z odczytami spod windy), ale przy pomiarach miernikiem zawsze jest bardzo stabilne 1,55V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 no to ładnie...sprawdzałeś ile wyciśniesz z niego najwięcej ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetpe Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 No wlasnie nie probowalem jeszcze wyzszych napiec.. na 1,55 wstaje max na 2850, ale w prime po mniej niz 30 minutach zwis. BTW. Myslalem nad wymiana coolerka (gigabyte zostal mi jeszcze z socket A), ale temp. 52 stopnie w duzym stresie to chyba nie tak zle.. moze nie jest tak cichy jak ninja + fander, ale wydajnosc na tym procku ma duzo wieksza niz na moim bartku 2500+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) zetpe - chętnie zobaczyłbym screen ;) sprawdź ile robi na np. 1,45v lub 1,5 może być nawet nieźle :) nie aktualne venice sprzedany :) mam jeszcze semprona 939 @ 2700mhz 1,39v http://private.coldgame.de/Sorcerer/sempro...mhz%201,39v.JPG na sprzedaż of course Edytowane 9 Marca 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 zetpe jak mozesz to podaj screen z ustawien a 64 tweakera ____2511mhz 1.39v__________testing :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetpe Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Moge zapodac, ale co to ma wspolnego z venicem? Zreszta nie mam zbyt wyostrzonych alph :) Tam nie ma na co patrzec, chyba ze tak bardzo Ci zalezy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @zetpe Temperatura 52 C może być przyczyną niestabilności.Graniczną wartością jest ok 50C ,powyżej może być różnie U mnie po przekroczeniu 49 C zaczynało się SP2004 wywalać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...