adamlop Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 4x przebierane :lol: no z grala to bym nic nie bral , wszystko poprzebierane:) procki to juz wogole odpady E tam odpady na def na pewno działają :P w to nie waptie:) Nom ale aby być w 100% szczery muszę dodać iż nie liczył bym na dużo więcej niż def ;) Czym sie sugerujecie, bo sie napalilem na tego procka a do grala mam 15min z buta ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Czym sie sugerujecie, bo sie napalilem na tego procka a do grala mam 15min z buta ???chyba tym :D -------- remont Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) chyba tym :D -------- remont a czy boxy sa jakos zabezpieczone, czy mozna miec pewnosc ze nikt ich nie dotykal swoimi brudnymi łapskami :D ??? Czyli w tym momencie niema najmniejszego znaczenia czy kupie 3200 OEM za 398zl, czy 3000 BOX za 414 i tu i tu lipa ? Edytowane 17 Maja 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Jezeli boxy nie mają zerwanej plomby to nie mogły byc testowane, bo jak wyjąć procka bez zrywania? ;) Edytowane 17 Maja 2006 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jezeli boxy nie mają zerwanej plomby to nie mogły byc testowane, bo jak wyjąć procka bez zrywania? ;) Piter sprzedaje selekcjonowane BOX'y :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 [...]Czyli w tym momencie niema najmniejszego znaczenia czy kupie 3200 OEM za 398zl, czy 3000 BOX za 414 i tu i tu lipa ?Raczej nie ma.. ale na Twoim miejscu bym się zastanawiał nad innym wyborem: Barć w Gralu czy w innym sklepie. Odpowiedź sama się nasuwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Piter sprzedaje selekcjonowane BOX'y :blink: Ja tez sprzedaje selekcjonowane BOXy...ale innego sposobu niz wyjecie procka wraz z kartonem z pudełka BOXowego nie widze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Raczej nie ma.. ale na Twoim miejscu bym się zastanawiał nad innym wyborem: Barć w Gralu czy w innym sklepie. Odpowiedź sama się nasuwa. A wiadomo cos na temat komputronika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A wiadomo cos na temat komputronika ? Jeszcze mozesz zobaczyc Escape w okolicach Slowackiego w Gdansku (www.esc.pl) ceny maja nie najgorsze a komputronik do tanich nie nalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Jeszcze mozesz zobaczyc Escape w okolicach Slowackiego w Gdansku (www.esc.pl) ceny maja nie najgorsze a komputronik do tanich nie nalezy. Ta esc jest ok. Polecam! Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Proce w jednych sklepach przebierają w innych nie ale BOX zawsze powinien być zamknięty ! Jak ja bym dostał z jakieś sklepu procesor w wersji BOX z odklejaną/przeciętą plombą od razu bym dzwonił z pretensjami, nie ma co się czarować odklejona plomba w 99% przypadków znaczy iż proc to odpad z selekcji :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Z gdańskich sklepów polecam zdecydowanie camino i esc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ja kupiłem miesiąc temu venica 3000+ box'a w proline pierwszego lepszego z brzegu i na 300x9 przy 1.5V śmiga jak ta lala więc poco przepłacać? Na 1.45V normalnie się bootuje wchodzi do windowsa i tak dalej, ale kontroler pamięci jest nie dovoltowany i się prime sypie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 ale kontroler pamięci jest nie dovoltowany i się prime sypie :/ ciekawa teoria :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Jak mowa o small_fft to w 99% przypadków nie jest to wina kontrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Ja kupiłem miesiąc temu venica 3000+ box'a w proline pierwszego lepszego z brzegu i na 300x9 przy 1.5V śmiga jak ta lala więc poco przepłacać? Na 1.45V normalnie się bootuje wchodzi do windowsa i tak dalej, ale kontroler pamięci jest nie dovoltowany i się prime sypie :/ Jeśli sprawdzasz smallFFt to to po prostu to jest granica stabilności procka, przy blend mozna mówic o błedzie kontrolera pamieci lub pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Dla mnie pełna stabilność procka oznacza że przechodzi wszystkie testy prime. Stąd też 1.5V Edytowane 19 Maja 2006 przez Tomek24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Dla mnie pełna stabilność procka oznacza że przechodzi wszystkie testy prime. Stąd też 1.5V Nikt nie twierdzi że ma być inaczej, całą sprawa rozchodzi się o błąd rzeczowy w twoim poprzednim poście. Gdyż winą wywalania się small_fft nie jest kontroler a rdzeń lub któraś z pamięci cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Ahaaa a to przepraszam, nie wiedziałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 jakie firmy jest dobra pasta pod procka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 raczej na proca. arctic silver 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 co sądzicie o sprawdzeniu stabilności jakimś wymagającym programem typu paker KGB? obciąża procesor i pamięć napewno bardziej niż prime... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Posiadam A64 3700+ sandiego. płyta Epox 9npa3 Ultra temeratura procka 39 - 41 idle, w biosie przy starcie 44C po starcie Win. spada do 41. wentyl to Zalman 7000A dokręcony na max, pasta - srebro. Chyba za wysoka??? wasze opinie i rady. Edytowane 21 Maja 2006 przez byzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 idla masz dobrego, ale w stresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Kupiłem AMD Athlon 64 3700+ Sandiego a program AMD64 TCaseMax informuje że : Procesor : AMD Athlon A 64 3700+ ( Toledo) co jest grane ? CPU-Z już opisuje jako Sandiego Edytowane 21 Maja 2006 przez byzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Kupiłem AMD Athlon 64 3700+ Sandiego a program AMD64 TCaseMax informuje że : Procesor : AMD Athlon A 64 3700+ ( Toledo) co jest grane ? CPU-Z już opisuje jako Sandiego ściagnij najnowszego cpu-z - to co tam bedzie pisać to to masz :) poprostu ten TCase ma starą biblioteke :) mojego venice wykrywa jako manchester :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 bylem dzis na gieldzie na batorego (w warszawie) i rozgladalem sie za a3000+ venice i wszyscy, ale to wszyscy mieli te proce z serji 611. czy ktos ma procka z tej serji? jesli tak to czy moze powiedziec na ile go wykrecil? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 bylem dzis na gieldzie na batorego (w warszawie) i rozgladalem sie za a3000+ venice i wszyscy, ale to wszyscy mieli te proce z serji 611. czy ktos ma procka z tej serji? jesli tak to czy moze powiedziec na ile go wykrecil? loteria, jeden może pójdzie na 2,8 a drugi na 2,5 Ghz... :wink: poza tym oemy są selekcjonowane na giełdzie w większości przypadków :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Proce w jednych sklepach przebierają w innych nie ale BOX zawsze powinien być zamknięty ! Jak ja bym dostał z jakieś sklepu procesor w wersji BOX z odklejaną/przeciętą plombą od razu bym dzwonił z pretensjami, nie ma co się czarować odklejona plomba w 99% przypadków znaczy iż proc to odpad z selekcji :/powiem wiecej w 99% zaklejona plomba oznacza że proc po selekcji ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...