Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

a co do segregacji - wielkie mi cos poswiecac czas wystarczy popatrzec na  serie i obadac 4 cyferki i juz sie wie co daje dany proc ( no nie do konca bo trefne  selekcjonowanych tez sie zdazaja)

pozdro

1425540[/snapback]

taaa

nic nie wiesz to sie nie odzywaj lepiej

/a tak na marginesie mój proc z podpisu poszedł za 680/

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Ziku ma rację. Wszyscy by chcieli najlepiej za darmo takiego Winnie. Znajdź tu w obecnych seriach takiego co zrobi te 2,65 GHz, a to już  niezły wynik. Za 350 zeta to żaden szaleniec nie będzie sprzedawał. IMHO dobra sztuka powinna być w cenie nówki sklepowej. 350 to rzeczywiście selekcjonowany.... ale Barton.

1425486[/snapback]

produkt kosztuje tylko tyle ile ktoś sprzedajacemu za niego oferuje - sprzedajacy sprzedawać nie musi - niech mu sięproc kisi w szafie :) nikt nikogo do sprzedaży nie zmusza :) t osprzedajacy chce siępozbyć towaru i ma tylko jeden sposób - sprzedać - a jak jest małe zainteresowanie to ma z tym kłopot .... kupujący moze olać bo i tak na rynku jest procesorów w diabły a zaraz allegro zostanie zalane Winchesterami i to wcale nie byle jakimi i ceny spadną na łeb na szyję :)

Moim zdaniem każdy kto skąpi powienien sobie liczyć na szczęście i kupować w sklepie :D

Dobrze kręcąca się sztuka powinna być droższa od tej na półce sklepowej - bo niby miałby ktoś za frajer poświęcać swój czas na segregację ??

1425498[/snapback]

i właśnie - wolę tam w sklepie bo i w sklepie mogę zamówić selekcjowanego :)

hm :) dobrze kręcąca sie sztuka moze być droższa od zwykłej z półki ale po pewnymi warunkami .... musi być z 1 ręki - czyli ze sklepu a nie po 5 właścicielu ... niczym się nie różnić od nowiutkiego procka, mieć pełną gwarancję na pełny okres 12 miesięcy dla OEM i 36 miesięcy dla BOX ... jeśli BOX to musi być do tego wentylek (pro forma) bo w razie problemów bez wentyla nie przyjmują zwrotów gwarancyjnych ....

skoro ktoś ma procek BOX - któremu zostało tylko połowe okresu gwarancyjnego i żąda za niego tyle co za nowy to niech się wypcha .... niech sobie idzie do sklepu w którym go kupił i powie im że chce np. Venice za dopłatą ... co siestanie? w sklepie powiedzą mu, że jako że sprzęt jest używany, z nepełną gwarancją - ni to OEM ni BOX - to mogą mu dać za niego najwyzej 50% ceny z faktury :) ... i niech sie cieszy ... bo jak w sklepie nie ma znajomego to więcej i tak nie dostanie :) ... no i warunek taki, ze nowego Viniego też musi kupić w tym samym sklepie a jeśli chce selekcjonowanego to niech zabuli :) i wychodzi na jedno .... kupa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

produkt kosztuje tylko tyle ile ktoś sprzedajacemu za niego oferuje - sprzedajacy sprzedawać nie musi - niech mu sięproc kisi w szafie :) nikt nikogo do sprzedaży nie zmusza :) t osprzedajacy chce siępozbyć towaru i ma tylko jeden sposób - sprzedać - a jak jest małe zainteresowanie to ma z tym kłopot .... kupujący moze olać bo i tak na rynku jest procesorów w diabły a zaraz allegro zostanie zalane Winchesterami i to wcale nie byle jakimi i ceny spadną na łeb na szyję :)

to jeszcze zdradź jakiż to sklep selekcjonuje procki :lol: (pewnie Pana Kazia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem… nagle ludzie zaczęli „płakać” ze cena za selekcjonowanego Winiego jest za duża i marzy im się Wini 2,8G za 350zł kurde fajnie… jak już znajdziecie takiego za taki „kesz” dajcie znać biorę 3…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1425824[/snapback]

hehe ja akurat znam sklepy gdzie sprzedawcy nie wiedza nawet jak nazywa sie nazwa kodowa rdzenia procesora ktory sprzedaja o selekcji to pewnie nawet nie slyszeli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze zdradź jakiż to sklep selekcjonuje procki  :lol:  (pewnie Pana Kazia)

1425829[/snapback]

Nie no swojego czasu 4speed selekcjonowane winchestery miał :) Ale to czysty przypadek bo chłopaki sobie wybierali najlepsze, a resztę też dobrze się kręcących sprzedawali jako selekcjonowane :) Mowa offkoz o OEMach :) Ale zwrotów nawet za połowę ceny to ja jeszcze nie widziałem w sklepach :D Lub wymiany z dopłatą na nowszy model :D No może poza skynetem, ale oni mają oprócz normalnego sklepu jeszcze skup/sprzedaż używanych części. Więc to trochę inazcej wygląda :) No ale przyznaj Yoto, pofantazjować można ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_

Hehe no na przykład ja - tyle że mój wini jest po selekcji "negartwnej"  :-P

1425891[/snapback]

a gdzie zaczyna sie ta negatywna? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_

procek który z ledwością wyciąga 2ghz:)

1425989[/snapback]

to sa takie? ;)

moj newcastle nie taki zly jak widze.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze że niektórym ludzią się w głowach poprzewracało, jaki jest sens tracenia kasy 2.6 winchester sprzedawany z nazwą handlowaą tą z "+" kosztowałby ok 3oooPLN jeśli dla kogoś danie za taki procesor 7ooPLN to zły biznes to niech sobie łeb do klozetu wsadzi i spuści wode może wtedy ta gorączka w pogoni za MHz mu troche spadanie...

proc dobrze się kręcący na kilkuletniej gwarancji, sprzedawać poniżej ceny sklepowej ? rozumiem że to ma być tak organizacja harytatywna ala czerwony krzyż ? rotfl....

Edytowane przez HQ12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chetnie bym sie przesiadl na Venice, ale to dopiero jak pojawia sie procki na polskim rynku i beda sprawdzone, to takze zalezy za ile bede mogl sprzedac swojego a ile bede musial dolozyc... Jak widze wiekszosc overclockerow tutaj na tweaku planuje przesiadke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko w opisie nie rozumiem jendego - jak krecic wyzej nie pozwalaja mu pamieci ?

Przecież może wybrać dzielnik pamięci 200/100 czy inaczej 2:1 więc jak pamięci mogą blokować? Może ktoś wyjaśnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poczytasz FAQ to moze kiedys do tego dojdziesz. A co do proca PITRA to bym osobiscie nie bral takiego golego :D

1426461[/snapback]

Goly i wesoly :)

Ale uwierzcie mi trafiaja sie wariaci. Wcale mi nei zalezy na sprzedazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież może wybrać dzielnik pamięci 200/100 czy inaczej 2:1 więc jak pamięci mogą blokować? Może ktoś wyjaśnić?

1426485[/snapback]

Dokładnie przecieżto nie XP-ek gdzie najwydajniej jest w synchro... kolega chyba żyje w poprzedniej epoce :wink:

Goly i wesoly :)

Ale uwierzcie mi  trafiaja sie wariaci. Wcale mi nei zalezy na sprzedazy :)

1426646[/snapback]

Oj musi to być MAX wariat! :lol: Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...