Hipo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 jak na serie E3 to nic specjalnego - probuj zdecydowanie wiecej chyba ze masz duzo czasu i chcesz go zabic :) No na E3 też sie potrafiły trafić gnioty :) poza tym kolega dopiero rozpoczął zabawe. Jednak patrząc po wzroscie napiecia do kolejnych testów to raczej rewelacji nie należy sie spodziewać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Hmm słyszałem o takim programiku, który sprawdza maxymalną bezpieczną temp dla danego procka. Macie może linka ? :D. Mój bez oc w stresie ma 45 stopni ;e i wydaje mi sie ze to juz troche dużo. Co sądzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 A64 Max Tcase Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 @yuucOm Maksymalną temperature pracy jądra masz podaną na procku w postacji kody literowocyfrowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Aż taki pr0 to ja nie jestem :P. Ale na szczeście zapisałem kody z "blaszki" procka o to one: ADA3000DAA4BP LBBLE 0520BPAW Z702036E51779 Nie wiem, które to temp max. Był bym bardzo wdzięczny jak byście to dla mnie rozszyfrowali :P. No i dzieki Grzechu za program. Edytowane 14 Grudnia 2005 przez yuucOm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 tcase to nie jest maxymalan temperatura pracy jadra... jest to temperatura obudowy, poniezej temperatury poprostu nie maja prawa wystapic jakiekolwiek nie stabilnosci... Pytalem kiedys amd o tcase, oto odpowiedz: Tak - można określić właściwości temperaturowe procesorów AMD na podstawie liter oznaczenia OPN. Szczegółowe opisy znajdują się w dokumencie http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._tech_docs/3041 7.pdf. Niestety Operony w sokecie 939 produkowane są w rewizji E, która charakteryzuje się zmiennymi wartościami zasilania i max. Temp. Obudowy. Generalnie powinno dobierać się chłodzenie dla max. Mocy przypisanej dla danego modelu (w przypadku 148 będzie to 85 W) ale jeden z nich będzie poprawnie pracować z tą samą max. Wydajnością już przy zasilaniu 1,35V inny dopiero przy 1,4V co związane jest z max. Pobieraną/wydzielaną mocą, która przekłada się na temperaturę obudowy. Z drugiej strony nie powinno być niestabilności przy temperaturach pracy w okolicach 60 st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Po odpaleniu A64 MaxTemp wyświetliło mi MaxTCase 55 stopni C. Mój proc przy pracy w stresie (czy. granie w css przez ok 4h itp) nigdy nie przekracza 45 stopni. Mimo,że mam bardzo "słabą" wentylacje w obudowie. Oczywiście procek nie kręcony (jeszcze :P), ale imo musze sobie kupić jakieś dobre chłodzenie czy to normal czy WC. Thx za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Po odpaleniu A64 MaxTemp wyświetliło mi MaxTCase 55 stopni C. Mój proc przy pracy w stresie (czy. granie w css przez ok 4h itp) nigdy nie przekracza 45 stopni. Mimo,że mam bardzo "słabą" wentylacje w obudowie. Oczywiście procek nie kręcony (jeszcze :P ), ale imo musze sobie kupić jakieś dobre chłodzenie czy to normal czy WC. Thx za odpowiedzi. też mam TCase 55 st C, i uprzedzając nastepne pytanie powiem, że idzi na 2,6 GHz przy 1,47, a na 2,4GHz przy 1,4. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 a dla mojego sempa tcaso pokazalo 69st. oc nie znam, bo dalej DFI nie chce z nim chodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mój Venice 0517 DPAW ma Tcase=59*C i chodzi z WC SuperPi CPU stress test na 2970MHz przy 1,55V. Max co z niego wyciągnąłem to 3112MHz w SuperPi 16M przy 1,65V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ja tylko tak przelotem :D na jednej z hurtowni pokazał się; AMD Athlon 64 3200 Socket 939 0,09nm BOX na jądrze Manchester, na tym samym które robione są X2 ciekawe jakie będzie miał mozliwości OC, jak ktoś miał styczność to proszę o info, może pokaże się 3000+ :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ja tylko tak przelotem :D na jednej z hurtowni pokazał się; AMD Athlon 64 3200 Socket 939 0,09nm BOX na jądrze Manchester, na tym samym które robione są X2 ciekawe jakie będzie miał mozliwości OC, jak ktoś miał styczność to proszę o info, może pokaże się 3000+ :rolleyes: a wpisz w wyszukiwarce manchester ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ktoś podskoczy ?? a teraz najlepsze chłodzenie Arctic Freezer 64 :P:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ktoś podskoczy ?? Słabo :] jeszcze sie przynaj ile mrozu dziś było i Ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Słabo :] jeszcze sie przynaj ile mrozu dziś było i Ciebie :D Jak na AC to nie tak słabo :P Komputer stał 5cm od parapetu :F ..gdybym go niechcący pchnął to spadłby z 3 piętra :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Temperatura mojego procka (venice 3200+, jescze nie kręcony, mam go jeden dzień - ale podobno do 2,7 na 1,55) w czasie normalnej pracy to 37* (wg Everestu). Chłodze go arctic freezerem 64 pro. Czy nie jest to zdecydowanie zbyt dużo? Arctica mam zamontowanego w ten sposób, że idealnie przylega do dolnego i lewego brzegu procka, ale trochę, ok. 2 mm, czapki wystaje spod miedzi przy dwóch pozostałych brzegach (podstawa coolera jest mniejsza niż czapka) - czy powinienem cooler próbować zamontować idealnie na środku, czy tak jest ok? Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Arti_S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ja tylko tak przelotem :D na jednej z hurtowni pokazał się; AMD Athlon 64 3200 Socket 939 0,09nm BOX na jądrze Manchester, na tym samym które robione są X2 ciekawe jakie będzie miał mozliwości OC, jak ktoś miał styczność to proszę o info, może pokaże się 3000+ :rolleyes: Gdybys czytal uwaznie forum to bys wiedzial ze od pewnego czasu sa Manchestery, nawet mialem selekcjonowane. teraz jest problem z kupnem 3000+ BOX VENICE, same Winchestery maja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie strasz :wink: Najprawdopodobniej zaraz po Świętach kupię (mam nadzieję, że zdążę) Venice'a 3000+ BOX. Winchester raczej byłby nie ciekawą alternatywą, znów Manchester za drogi (a może pojawi się 3000+ :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 A tak na marginesie to ile ghz musi miec venice zeby napedzic 7800gt na zegarzch 480/1200? U mnie miedzy 2,7 a 2.9 3dmarki 03 i 05 nie wykazuja wzrostu. Strzelam ze jakies 3,6 wpedziloby karte na maksymalne obroty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 a może dlatego nie ma wzrostu bo karta jest już napędzana na 100% przy zegarze 2.7 GHz ? wkońcu to odpowiednik okolo 4GHz intelowskich zreszta w tych markach proc nie ma nic do gadania, czyli jeśli zmiana zegara nie przynosi zysków w punktach to znaczy że proc "wyrabia" z tą kartą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzuś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Jak rozpoznać jakiej rewizji jest ten procesor???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Np, tak: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 @dem ile masz w stresie stopni na tym twoim chlodzeniu?buda zamknieta? ja mam u siebie na 2800mhz 1.42v w stresie 44C, a Ty widze 2900 1.58v i 39C ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 a mi pokazuje MaxTCase 69 stopni.sam już nie wiem czy to dobrze czy źle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 moglibyście mi pomóc znaleźć kalkulator mocy athlona 64 venice?? z góry dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 @dem ile masz w stresie stopni na tym twoim chlodzeniu?buda zamknieta? ja mam u siebie na 2800mhz 1.42v w stresie 44C, a Ty widze 2900 1.58v i 39C ? 1. Mam gołe jajko. 2. Test był robiony przy otwartym oknie. W normalnych warunkach mam max. 38 stopni, przy procku 2700MHz na fabrycznym Vcore (zamkniete okna i zamknięta, optymalnie wentylowana obudowa). Innych ustawień używam tylko testowo, więc trudno powiedzieć, gdyż jak to podczas testów - robię wszystko, by temperatura była jak najniższa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzuś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ale jak rozpoznać z cyferek na nim?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 umnie roznica pomiedzy 2800 a 2900 to dla pierwszej pozycji 1.4v a do drugiej juz ponad 1.52v a wiec duzo, mysle ze nie warto dla 100mhz tyle dawac na proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 panowie o co tutaj chodzi.. mam zwykłe kingstony 2x256 w dualu, śmigają na 268MHz i 1T, ale gdy wkładam je do drugiego kompa z AXP3200+, Gigabyte GA-7N400L to nie chcą nawet przekroczyć 210MHz na słabych timingach.. [nie z winy proca/płyty] czy to kontroler w venice'ach daje aż tak dużo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 panowie o co tutaj chodzi.. mam zwykłe kingstony 2x256 w dualu, śmigają na 268MHz i 1T, ale gdy wkładam je do drugiego kompa z AXP3200+, Gigabyte GA-7N400L to nie chcą nawet przekroczyć 210MHz na słabych timingach.. [nie z winy proca/płyty] czy to kontroler w venice'ach daje aż tak dużo? skad wiesz ze nie z winy plyty? a na venice moze masz dzielnik i htt masz ustawione na 268 a w rzeczywistosci taktowane sa mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...