Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie ostatnio venice poszedł przy otwartym oknie na boxowym wiatraku na 3000mhz i był całkiem stabliny :) napięcie to było 1,55 ale przeskoczyłem od razu z 1,475 bo na takim sie sypał po 15 minutach w windowsie lub przy liczeniu PI więc może będzie działał na 1,5...sie zobaczy:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie ostatnio venice poszedł przy otwartym oknie na boxowym wiatraku na 3000mhz i był całkiem stabliny :) napięcie to było 1,55 ale przeskoczyłem od razu z 1,475 bo na takim sie sypał po 15 minutach w windowsie lub przy liczeniu PI więc może będzie działał na 1,5...sie zobaczy:P

otwarte okno to otwarte okno.. u mnie teraz przy otwartym jest o 10*C mniej ;]

btw. przy tym 3009MHz lecisz na 215MHz na tych elixirach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamek a zapusciles prockowi jakiegos stressa ze wiesz ze jest stabilny ??

sprawdzałem superPI 16M i wyliczył w pełni stabilnie....pozatym bawiłem sie systemem i grałem w nfs:most wanted:P

@arczi-

pamięci ustawiłem na ddr333 a jak będe znowu kręcił proca to ustawie na 400....ogranicza mnie tylko jak narazie ram ale wezme od kumpla geile:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to landie lata Ci procek! kurcze mze tez otworze okno i na swieta moze jakis wyniczek lepszy padnie:) musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sie do oc i chwalenia sie w necie bo zaniedbalem a to wsyztsko przez szkole i treningi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to landie lata Ci procek! kurcze mze tez otworze okno i na swieta moze jakis wyniczek lepszy padnie:) musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sie do oc i chwalenia sie w necie bo zaniedbalem a to wsyztsko przez szkole i treningi

2700 przy 1.65? to zapewne już z niego wiele nie wydusisz.. E6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adameksos

http://benchmark.pl/kalkulator/index.html

arczi

nom niestety e6 choc mysle ze pewnie i pojdzie wyzej! stac go na cos wiecej heheh! bo w sumie musze dojsc dlaczgeos ie resetuje musze sie pobawic troskze keidys swieta ida wiec moze bedzie troskze czasu:0 ale jescze kobiety sa kurcze i zabieraa znacznie duzo czasu i mysli:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arczi

nom niestety e6 choc mysle ze pewnie i pojdzie wyzej! stac go na cos wiecej heheh! bo w sumie musze dojsc dlaczgeos ie resetuje musze sie pobawic troskze keidys swieta ida wiec moze bedzie troskze czasu:0 ale jescze kobiety sa kurcze i zabieraa znacznie duzo czasu i mysli:)

z ciekawości... jakie masz temparaturki? pracujesz na codzień na 1.65V?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na codzien mam 210x9 1,37V

a na odczyt nie patrze bo ejst jebniety!!!!! totalnie mam 20C podobno bajka! i po oc 25 a ja mam moze i dobre chlodzenie ale bez przesady!!!

ja ustawiłeś napięcie 1,37?? <_< przecież napięciem vanice jest 1,4??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom ja juz lecialem na 0,8V! no co nie umiecie panowie zmieniac napiec czy co?

napięcia zmieniać to każdy umie tylko jak w dół?? <_< no ja też moge mieć 1,1v ale to jak mam q'n'q :-P a tak serio to jak to robicie że macie mniejsze niż standardowe napięcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napięcia zmieniać to każdy umie tylko jak w dół?? <_< no ja też moge mieć 1,1v ale to jak mam q'n'q :-P a tak serio to jak to robicie że macie mniejsze niż standardowe napięcie?

Ustawiamy np. 0,8V w biosie i zapisujemy :P A jakże inaczej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosze....

Nie wiem o czym myślał AdamekSOS jak pytał o to napięcie ale mi nie chodziło o to, że jest niższe niż nominalne tylko o tą konkretną wartość, bo pcmax ma jakiegoś Gigabyte na nf3 i jakoś wątpię aby ta płyta miała więcej kombinacji ustawień vcore niż DFI, a na DFUI się nie da takiego ustawić...

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja wszystkim. Zakupiłem na dniach nowe mobo i proca . Proc jest wyselekcjonowany przez PITera. Ma chodzic na 2700MHz przy 1.55V. I kurde nie moge osiągnąć stabilnego 2700MHz. Wchodzę do windy, popracuje chwilę i reset .

Moje ustawienia:

HT: x3

HTT: 300

Mnożnik: 9

Dzielnik: 133

Napięcie proca: 1.55V

Czy jest mozliwe, że resety wynikają z zbyt małego napięcia na pamięci?? Nie wiem jak się w tej płycie je zmienia . A moze HT ustawię na x2, czy to nie ma sensu?? Spadnie przez to wydajność??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja wszystkim. Zakupiłem na dniach nowe mobo i proca . Proc jest wyselekcjonowany przez PITera. Ma chodzic na 2700MHz przy 1.55V. I kurde nie moge osiągnąć stabilnego 2700MHz. Wchodzę do windy, popracuje chwilę i reset .

Moje ustawienia:

HT: x3

HTT: 300

Mnożnik: 9

Dzielnik: 133

Napięcie proca: 1.55V

Czy jest mozliwe, że resety wynikają z zbyt małego napięcia na pamięci?? Nie wiem jak się w tej płycie je zmienia . A moze HT ustawię na x2, czy to nie ma sensu?? Spadnie przez to wydajność??

a nie masz instrukcji do swojej plyty? Tam zobacz , jest na pewno opisany bios, chociaz ogólnie, popatrz takze do biosu, wejdź tam i rozejrzyj sie trochę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci raczej nie.. na 300x9 z dzielnikiem pamięci 133 powinno dać jakieś 193MHz na nich, na takiej częstotliwości powinny one być raczej stabilne, spróbuj ustawić dzielnik 100, HT x2, 1.55V na proca i zobacz co się będzie działo.. jeśli będzie niestabilnie to może PITer złego proca wysłał lub coś..

jakie masz temperaturki na tym Typhoonie?

Edytowane przez arczi-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie masz temperaturki na tym Typhoonie?

Mam 25 stopni w IDLU. Nie miałem jeszcze czasu go katować w stresie. A jak włączyłem Prima, żeby sprawdzić stbilność na 2620 MHz to zapomniałem na temp. popatrzyć :P. Na 2620 jest stabilny. Prome chodził przez 5h i looz.

link.mk

A nie łatwiej napisać do PITera w tej sprawie?

Patrzyłeś w wątku o tym Gigabyte'cie czy nie ma z nim problemów przy OC?

Napisz najpierw do PITera

Pisałem do PITera i narazie cicho. Pewnie jeszcze w pracy jest :P. Wieczorkiem się zobatrzy :P

A w biosie jest tylko coś takieg: DDR Voltage Control, i mam do wyboru: Normal, +0.1 i +0.2.

Edytowane przez link.mk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...