Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Jak zdjac HS z A64? Nie moge znalezc na google, moze zle wpisuje. 1436066[/snapback] http://www.burn-it.dk/index.php?page=forum...php&post_nr=375 to dunska strona ale zdjecia nie sa po dunsku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Ja uzylem zwykłej żyletki. 10 minut i po zabawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 1436115[/snapback] W sumie ciakawy pomysl z zastapieniem tego HS miedziana plytka. Jadro sie nie ukruszy, a jakby co to mozna caly proces odwrocic i na gwarancji oddac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 W sumie ciakawy pomysl z zastapieniem tego HS miedziana plytka. Jadro sie nie ukruszy, a jakby co to mozna caly proces odwrocic i na gwarancji oddac :) 1436147[/snapback] Odwrócić? Chyba nie będziesz przyklejał HSa? A nawet jeśli to na gwarze przecież się zorientują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Odwrócić? Chyba nie będziesz przyklejał HSa? A nawet jeśli to na gwarze przecież się zorientują... 1436156[/snapback] jak odpowiednio to zrobisz to sie nie zorientuja :wink: QUOTE(boryna @ May 9 2005, 21:00) W sumie ciakawy pomysl z zastapieniem tego HS miedziana plytka. Jadro sie nie ukruszy, a jakby co to mozna caly proces odwrocic i na gwarancji oddac o jakiej miedzianej plytce mowisz? przeciez to jest IHS tylko wyszlifowany i ponownie zalozony... Edytowane 9 Maja 2005 przez Ziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Ale jeśli nie masz problemów z temp to po co ściągać HS? Tylko wiążę się to z utratą gwarancji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Sadzicie ze warto zdjac (zarazem stracic gwarancje) zeby zbic troche stopni, myslalem o tym przed zamontowaniem WC (zamowilem juz kiedy i dalej czekam... troche dlugo MCS) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Nowy król Venice jeszcze się nie urodził a już umarł. Tutaj test X2: 1435807[/snapback] a doopa tam walduś. Zobacz ile to kosztuje. Pozatym mi nie jest potrzebny (jak i pewnie wiekszości tutaj) proc do oblicznia jakis wpyciarskich zadan jak naukowe eksperymenty fizyczne czy wój wie co jeszcze. A ja wole se wenecyjkę kupić, a proca zmieniac jak Komórczak zagości na dobre w PC. Szyja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) a doopa tam walduś. Zobacz ile to kosztuje. Pozatym mi nie jest potrzebny (jak i pewnie wiekszości tutaj) proc do oblicznia jakis wpyciarskich zadan jak naukowe eksperymenty fizyczne czy wój wie co jeszcze. A ja wole se wenecyjkę kupić, a proca zmieniac jak Komórczak zagości na dobre w PC. Szyja! 1436370[/snapback] Heh? Nic nie rozumiem .... ;-) Ma juz ktos tego Venice'a czy nie?? ;-) No chwalic sie! :D Edytowane 10 Maja 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Heh? Nic nie rozumiem .... ;-) Ma juz ktos tego Venice'a czy nie?? ;-) No chwalic sie! :D 1436656[/snapback] podobno w drodze.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Czwartek, w czwartek mają go już mieć ludzie w domach w tym i ja, wiec cierpliwości ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 niebawem na pcarenie bedzie recka venice bo rozmawialem z vaderem i powiedzilem zaby sie takie cos przydalo wiec takie cos bedzie:D sie robi poazadny service z nich! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Heh? Nic nie rozumiem .... ;-) Ma juz ktos tego Venice'a czy nie?? ;-) No chwalic sie! :D 1436656[/snapback] Elo, chodzi mi o to, ze ktoś napisał ze Venice umarł, bo X2 juz jest, ale po co komu ten X-2, gdzie najtańszy kosztuje z 2000 zł, jeśli chyba nikt nie wykorzystuje tych wielowątkowych aplikacji itp itd. I chodziło mi o to, że jesli bede się przesiadał na platformę dla wielowątkowych róznych zadań, to poczekam aż THE CELL (komórczak) bedzie już standardem w PC. Co on potrafiki - każdy wie, X2 chowa się do nory. Ale nie off-topujmy i jak co to nowy wątek o X2 załóżcie. Szyja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) o yeahhh !!!! Venice bedzie w czawartek i u mnie :P B) :) Edytowane 10 Maja 2005 przez VerB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Sprzedalem pamieci swoje i teraz kombinuje czy kupic 2x512 TwinMos SpeedPremium i Venice czy pamieci G.Skill, wolalbym raczej zeby pamieci szly 1:1 no ale nie moge sie zdecydowac :\ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
links Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No nie inaczej, ale to że akurat nie w grach daje lepsze efekty to nie znaczy że nie daje :) Może nareszcie intel straci swoją przewagę (kodowanie filmów, obróbka audio/wideo, itd. jeszcze tylko coś na wzór wielowątkowości by się przydało :)) 1407314[/snapback] znajomy który jest teraz w stanach za moją poradą kupil AMD Athlon 64 3000+ Venice 1GHz FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM za 149$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16819103536 a ze robi często w PhotoShopie to napewno bedzie lepiej bo dotej pory w;asnie intel wygrywal w testach nieraz o 20% dzieki tylko SSE3, bo tak sa napisane pluginy do tego programu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Sprzedalem pamieci swoje i teraz kombinuje czy kupic 2x512 TwinMos SpeedPremium i Venice czy pamieci G.Skill, wolalbym raczej zeby pamieci szly 1:1 no ale nie moge sie zdecydowac :\ 1437227[/snapback] Weź Twinmosy. ;) A64 + Mniej MHz na pamięciach, a lepsze timingi = lepsza wydajność. :) Zobacz na wyniki PITera w SuperPI. :) Na relatywnie słabym procu i BH-5 (heh?) 2-2-2-5-1T-7 250 MHz przeskoczył większość osób z CPU wyżej taktowanym i pamięciami TCCD 1:1 > 300 MHz... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 włsnie intel wygrywal w testach nieraz o 20% dzieki tylko SSE3, bo tak sa napisane pluginy do tego programu Nie jest powiedziane że z Venice będzie tak samo. Instrukcje niby te same, ale liczy się sposób implementacji. Jak dotychczas na SSE2 Athlony zbyt wiele nie zyskiwały. Zapewnia to tylko kompatybilność z P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 W testach implementacja SSE3 wygląda dużo lepiej niż SSE2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Do wszystkich oczekujacych :) Procki wjechały do Polski :D Zapisy na kolejną dostawę - walić na GG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no to teraz trzeba na listonoszy czekac :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no to teraz trzeba na listonoszy czekac :) 8) 1437824[/snapback] A ja czekam na efekty :) Odrazu się chwalić czy robią 9x300 na default :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) A ja czekam na efekty :) Odrazu się chwalić czy robią 9x300 na default :) 1437840[/snapback] tak jest ja sie pochwale wynikami na AC bo WC jeszcze nie mam , ale Mardok z checia pochwali sie wynikami na wodzie :) Edytowane 10 Maja 2005 przez VerB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Oj, wody to będzie, ale z kałuż rozlanych łez..... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Hanu po co od razu zakladac ze bedzie zle , trzeba byc optymista :wink: ale tez trzeba byc realista i to co mowisz tez jest jak najbardziej logiczne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Oj, wody to będzie, ale z kałuż rozlanych łez..... :lol: 1437864[/snapback] dochodze do podobnego :| ja na szczęście nie zamierzam sie rozstać z moim winnim - najpierw mod płyty niech dostanie 1.7V (a nie marne 1.53V) i zobaczymy co potrafi, a venice/san diego jak troche zaczekają nic im się nie stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 To ja kupuje Venice i się cudów nie spodziewam (przynajmniej za pierwszym razem) a co niektórzy mało ołtarzów nie budują by hołdy składać nowemu ZALEDWIE stepingowi… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ja tam wolę poczekać na selektowane, bo nie wierzę w swoje szczeście do 'kręćliwych' proców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Może przestańmy już gdybać i poczekajmy do tego czwartku... To tylko 2dni i wszystko się wyjaśni… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no wlasnie gadam z kumplem z usa i ma mi zamowic proca na pricewach tyle ze zastanawiam sie czy brac boxa czy oema jakies sugestie ?? w sumie 16 $ roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...