alibudda Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja mam Venice i Gigabyte K8NF-9. Plytka wyciaga sporo ponad 300 HTT, a moj procek smiga na 2730MHz i 1.50 V. Ogolnie fajna kombinacja (i pasywne chlodzenie chipsetu to duzy +) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCorleone91 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam! Właśnie kupiłem ten procesor w sklepie 4speed.pl i mam do Was kilka pytań: 1)Jaką pastę termoprzewodzącą zastosować?? 2)Można jakoś sprawdzić serie(tzn udana czy nie)procesora po tych symbolach co są na froncie?? 3)Jaki cooler na niego założyć?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam! Właśnie kupiłem ten procesor w sklepie 4speed.pl i mam do Was kilka pytań: 1)Jaką pastę termoprzewodzącą zastosować?? 2)Można jakoś sprawdzić serie(tzn udana czy nie)procesora po tych symbolach co są na froncie?? 3)Jaki cooler na niego założyć?? Pozdrawiam 1) Ac ceramique/silver 5/ocz 5ultra+ 2)serie sprawdzić mozna, ale nie ma zadnej zasady ze procki z jakiejs tam serii (orpocz 0517/21) kręcą sie dobrze, nie ma zadnej powtarzalnosci. (100000000 raz to powtarzam chyba a nadal powstaja posty z takimi pytaniami :blink: ) 3) Freezer 64pro/ninja/->dział chłodzenie konwencjonalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak z nudów sprawdzałem na ilu Mhz działa mi się winda i na jakim VCore, znaczy się działa ale po włączeniu SPrime wywala <_< ...To tak wstępnie: http://img178.imageshack.us/img178/4886/a643ghz5za.jpg Of koz chłodzeniu jak w sigu. Ciekawi mnie jak u Was? Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez SzperSon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 jaki jest rekord e6 na wc 3000+?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) dawno mnie tu nie było...a widze że posiadaczy venice przybyło :) powracając do tematu rozgrzewania...mam to zrobić bez pasty w prime? Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez AdAm_00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 dawno mnie tu nie było...a widze że posiadaczy venice przybyło :) powracając do tematu rozgrzewania...mam to zrobić bez pasty w prime? Bez pasty? Chcesz zabić proca? Może się mylę ale na AXP to się po prostu dawało wysokie napięcie na proca i osłabiało chłodzenie, w ten sposób rosła temp i proc się wygrzewał. Ale wg mnie przy Venice ryzyko jest zbyt duże (ale oczywiście wszystko zależy od egzemplarza). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Do wygrzewania trzeba ustawić niskie taktowanie i wysokie napięcie przy dobrym chłodzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 hmm...największe napiecie jakie dawałem to 1.625v ale tak najlepiej to jakie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Stary biedny Venice ale jeszcze daje radę ;) SPI1M 3402MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Stary biedny Venice ale jeszcze daje radę ;) SPI1M 3402MHz Widze ze napisales sobie fajny programik do obliczania DIVA itd... :) A co do 3.4GHz hehe to niezle :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Widze ze napisales sobie fajny programik do obliczania DIVA itd... :) A co do 3.4GHz hehe to niezle :P Programik już dawno dostępny w temacie DFI, ze opcjami do liczenia RP na specjalne życzenie jednego z userów ;) Co do proca żałuję że DFI powiedziało „NIE” bo były bardzo duże szanse na SPI16M na tych zegarach :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No co do @ to ja swojego Venice (E3) jak narazie do 2,6Ghz przy 1,425V ale slyszalem ze podobno niezle sie kręcą tez rewizji E3 :) wiec jak bede mial wiecej czasu to zobacze na co go stać hehe pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No co do @ to ja swojego Venice (E3) jak narazie do 2,6Ghz przy 1,425V ale slyszalem ze podobno niezle sie kręcą tez rewizji E3 :) wiec jak bede mial wiecej czasu to zobacze na co go stać hehe pozdrawiam E3 jak E3, wszędzie trafiają się zarówno padaki jaki i perełki, choć ja na swojego E3 nie narzekam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No co do @ to ja swojego Venice (E3) jak narazie do 2,6Ghz przy 1,425V ale slyszalem ze podobno niezle sie kręcą tez rewizji E3 :) wiec jak bede mial wiecej czasu to zobacze na co go stać hehe pozdrawiamno to zapusc SP2004 na tym procku przy napieciu 1.425V i zobaczymy czy jest stabilny jak cisie wydaje ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Mam narazie boxowy wentyl (w wakacje zmieniam na coś frezer lub bt) i mam takie pytko: Ja ustawić aby obroty tego wentyla nie skchodziłu poniżej 5000rpm/s nawet w idlu ? chodzi o to ze w idlu ma być min 5000 obr a ja sie obciażenie zwiekszy to i predkośc obrotów aż do maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
av8 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) freez nawet na max obrotow nie dochodzi do 3000rpm a box z tego co pamietam tez chyba powyzej 3k czy 4k nie idzie, a na sile mozesz sobie ustawic podlacz 14V i bedziesz mial 5k> ale nie wiem jak dlugo pozyje wtedy wiatraczek Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez av8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 freez nawet na max obrotow nie dochodzi do 3000rpm a box z tego co pamietam tez chyba powyzej 3k czy 4k nie idzie, a na sile mozesz sobie ustawic podlacz 14V i bedziesz mial 5k> ale nie wiem jak dlugo pozyje wtedy wiatraczek??? u mnie max box chodzi powyżej 6000 rpm/min :blink: Mowimy o tym samym boxie ? i Nadal ponawiam wcześniejsze pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ??? u mnie max box chodzi powyżej 6000 rpm/min :blink: Mowimy o tym samym boxie ? i Nadal ponawiam wcześniejsze pytanie. Zapytaj się w temacie o swojej płycie głównej, a nie tu. Tam Ci szybciej pomogą :wink: Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 mam takie pytanko chce podkrecic mojego AMD64 3000+venice wchodze do biosa i ustawiam czestotliwosc 9x210 i mam tylko 1890MHz o 90 tylko w gore poszlo do ilu wytrzyma w wersji boxowej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 mam takie pytanko chce podkrecic mojego AMD64 3000+venice wchodze do biosa i ustawiam czestotliwosc 9x210 i mam tylko 1890MHz o 90 tylko w gore poszlo do ilu wytrzyma w wersji boxowej? Jak byś umiał szukać to byś wiedział że 2500MHz i czasem więcej… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 no no. szukalem tylko dziwi mnie to ze przy 2000 juz mam temperature 49stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 mam takie pytanko chce podkrecic mojego AMD64 3000+venice wchodze do biosa i ustawiam czestotliwosc 9x210 i mam tylko 1890MHz o 90 tylko w gore poszlo do ilu wytrzyma w wersji boxowej? ja mam 2600 na 1.456 wedlug smart-a i mam 28-31Cprzy otwartej budzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 to czemu tez mam boxowa wersje i taka duza temperature? voltage mam 1.392 - 1.408 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 to czemu tez mam boxowa wersje i taka duza temperature? voltage mam 1.392 - 1.408Może masz słabą wentylację w obudowie albo w biosie włączoną automatyczną regulację obrotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 w obudowie mam 3 wentylatory + na procesorze 1 czyli 4 a w biosie nic nie zmienialem na temat obrotow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) a mój problem pojawia się coraz częsciej gdy komp sobie dłużej postoi to po włączeniu monitor zatrybia staje na ostatniej czerwonej diodzie i obraz nie zostaje wyswietlony (tylko wszędzie czarno) po wciśnieciu restartu wszytko chodzi normalnie co to się może dziać ?? to samo sie dzieje przy standartowym napieciu i taktowaniu procesora pamieci i grafiki ?? czy ktoś mi na to coś poradzi pozdrawiam A ostatnio na drugiej stronce po uruchomieniu kompa zaczoł mi wyskakiwac komunikat "NVIDIA RAID IDE ROM BIOS 4.84" może ktoś po tym się kapnie co może boleć mojego kompa :/;/;/ Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez patryk1234 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubass53 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 w obudowie mam 3 wentylatory + na procesorze 1 czyli 4 a w biosie nic nie zmienialem na temat obrotow Rozumię, że w stresie masz te 49 stopni. U mnie na boxowym chłodzeniu czy to przy 2000MHz czy 2400MHz to zawsze w stresie 49-51 st. przy 1,37v. Z wlączoną opcją c'n'q w idle mam 33-35 st. Sprobuj tak ustawić, 9x267, pamięci daj 300MHz, przestawią się na 400MHz, 1,37v. lub 8x300MHz (nie działa c'n'q), pamięci 266MHz, przestawią się na 400MHz, 1,37v i wykonaj tesick w SP2004, dwie godziny, i czaj na temp, ja mialem maks 51st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 tzn w stresie jak w stresie powiedzmy ze gram, ale nawet jak nie gram temperatura osiaga nawet 45stopni, jezeli podkrece na 300MHz to mi sie spali przecierz teraz mam na 200 a nie wiadomo jak z wentylatorem i czy wytryma takie cisnienie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubass53 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 tzn w stresie jak w stresie powiedzmy ze gram, ale nawet jak nie gram temperatura osiaga nawet 45stopni, jezeli podkrece na 300MHz to mi sie spali przecierz teraz mam na 200 a nie wiadomo jak z wentylatorem i czy wytryma takie cisnienie... Hmm, nie możliwe żeby się spalił, najwyżej się nie uruchomi system. Jeśli masz temp 45 st. w idle to na serwis z prockiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...