Gość robot Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 roznie to z tym podkrecaniem bywa - oprocz 21DPMW i 17 tygodnia E3 nie ma jakis pewniakow i wszystko to loteria - a i tam zdarzaly sie duze roznice w max oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ktos pytal o 3200. ja bym bral, bo teraz mi tego mnoznika brakuje, zeby wyciagnac maxa z ramow i proca... musze cos poswiecic, zeby drugie podkrecic :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Winbond zdaje sie mowi ze ich kosci moga pracowac non-stop na napieciu 3.6V o ile ich temp nie przekracza 70stC, wiec masz zapas, na 3.3-3.4V na pewno Ci nie padna:) A skąd wiesz, że Chemik16 ma winbondy? Ja bym obstawiał raczej coś innego patrzcie w sygnaturkę (Kingstony 2-3-3-7) na winbondach nie jechał by z takimi timingami. A dla innych kości to bym z tymi napięciami uważał... Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A skąd wiesz, że Chemik16 ma winbondy? Ja bym obstawiał raczej coś innego patrzcie w sygnaturkę (Kingstony 2-3-3-7) na winbondach nie jechał by z takimi timingami. A dla innych kości to bym z tymi napięciami uważał... Pozdr mam Kingstone D3208DI6CT5A 0544PT03 911734,27 aktualnie idą ustawione na 2,5-3-3-7-2T 2,85V 230Mhz :) proc na 2,5Ghz i w takiej konfiguracji wszystko mi chodzi najwydajniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 roznie to z tym podkrecaniem bywa - oprocz 21DPMW i 17 tygodnia E3 nie ma jakis pewniakow i wszystko to loteria - a i tam zdarzaly sie duze roznice w max oc Proszę mi wyjaśnić o co chodzi z tymi E3, E6?? Czy te oznaczenie 21DPMW i 17 tygodnia E3, można sprawdzić jakoś przed kupnem?? Bo ponoć E3 są leprze więc najlepiej ich szukać...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Proszę mi wyjaśnić o co chodzi z tymi E3, E6?? Czy te oznaczenie 21DPMW i 17 tygodnia E3, można sprawdzić jakoś przed kupnem?? Bo ponoć E3 są leprze więc najlepiej ich szukać...?? Nie znajdziesz teraz nigdzie E3, one były zastąpione E6 jakoś w sierpniu/wrześniu albo troche wcześniej. E3 to jest rewizja rdzenia, tak samo E6. 21/17 DPMW/EPMW sa to tygodnie produkcji i seria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) leprze GRRRRR E3 i E6 są to rewizje procków. E6 jest nowsza i miała mieć poprawiony kontroler pamięci jednak tak nie jest... Oznaczenia masz napisane na czapie procka i spokojnie mozna wszystko odczytać. Grzesiu był szybszy :( :P Edytowane 8 Maja 2006 przez JROX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Czyli jak teraz kupie to nawet nie mam co liczyć że osiągne 2,9 Ghz przy jakimś sensownym napięciu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Czyli jak teraz kupie to nawet nie mam co liczyć że osiągne 2,9 Ghz przy jakimś sensownym napięciu?? 2.9GHz to nawet E3 na dobrym napięciu nie robiło, jedynie bardzo dobre sztuki, czego Ty wymagasz od E6. Jak bedziesz miał 2.7GHz na 1.55v E6 to bedzie już dobra sztuka ;) Takie taktowania to teraz jedynie SanDiego albo Venus (Opteron). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Liczyś możesz i nawet jakiś ułamek procenta szans na to masz. Lepiej jednak kupić selekta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Selekta... skąd? od kogo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 2.9GHz to nawet E3 na dobrym napięciu nie robiło, jedynie bardzo dobre sztuki, czego Ty wymagasz od E6. Jak bedziesz miał 2.7GHz na 1.55v E6 to bedzie już dobra sztuka ;) Takie taktowania to teraz jedynie SanDiego albo Venus (Opteron). Mój proc mówi do ciebie „wypraszam sobie !” ;) http://mardok.ovh.org/screen/sp2k4/SP5h_9x327_1.472v.png Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Mój proc mówi do ciebie „wypraszam sobie !” ;) http://mardok.ovh.org/screen/sp2k4/SP5h_9x327_1.472v.png Twój proc sie nie liczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
av8 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Selekta... skąd? od kogo?? czytac nie umiesz prawie na kazdej stornie jest chociaz jeden post mardoka a co on ma w sygnaturze SPRZEDAM i to dwa do wyboru,pozatym juz ktos pisal ze u ludzi na forum, tak ciezko zajrzec do sygnatury, ktora notabene rzuca sie w oczy, czy wcisnac ctrl+f i wpisac sprzedam, skorzystac z szukajki? ludzie no wkrzua mnie to masz na talerzu podane i pytasz jescze gdzie, mzoe jescze zadzwonic i umowic za ciebie handel, ghhhhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goshua Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ile mogę dac woltów mojemu 3000+ na Asusie A8N-SLI bez obawy, że coś się sknoci? Na razie jest 1,55 i nie ryzykowałem więcej... BTW, jakie nieprzyjemności wynikają z dania zbyt dużego napięcia? Czy coś może się gwałtownie i konkretnie zepsuć, czy ew. błędy widać od razu i wystarczy potem napięcie obniżyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ile mogę dac woltów mojemu 3000+ na Asusie A8N-SLI bez obawy, że coś się sknoci? Na razie jest 1,55 i nie ryzykowałem więcej... BTW, jakie nieprzyjemności wynikają z dania zbyt dużego napięcia? Czy coś może się gwałtownie i konkretnie zepsuć, czy ew. błędy widać od razu i wystarczy potem napięcie obniżyć? A poszukać to nie łaska :| ? Przy duzym napięciu i wysokiej temperaturze skraca się zywotnosc, im więcej voltów powyzej maxa zalecanego tym szybciej procek umrze. Niektóre procki na dosyć sporym napięciu nie chca w ogóle pracować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 czy ich pokopalo? 939 beda produkowane do konca tego roku :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 KUrcze nie wiem opłaca mi sie przesiadać na 939? Zobaczcie co mam aktualnie w sygnaturce. Myśle o zmianie ponieważ kusi mnie podkręcenie... ale jeżeli nie uda mi się go zbytnio podkręcić to bedzie kiszka... Bo z 500 zł musiałbym wyrzucić na to...? A selekty są zdecydoanie za drogie jak dla mnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 KUrcze nie wiem opłaca mi sie przesiadać na 939? Zobaczcie co mam aktualnie w sygnaturce. Myśle o zmianie ponieważ kusi mnie podkręcenie... ale jeżeli nie uda mi się go zbytnio podkręcić to bedzie kiszka... Bo z 500 zł musiałbym wyrzucić na to...? A selekty są zdecydoanie za drogie jak dla mnie... Dla tych 5% lepszej wydajności (pod warunkiem ze masz dwie kości aby stworzył Duala) nie warto wydawac tyle kasy. Zresztą Twój Athlon na 754 po o/c nie jest zły, a jezeli to Venice to juz w ogóle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Nie mam NewCastle yhhh Boje sie że trafie na takiego Venica co nie bedzie chciał przekroczyc np 2,2 Ghz... Wtedy to bym sie pochlastał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Hmm powiedzcie czy sie opłaca, znalazłęm na allegro selekty za 530 zł (nie daje linku bo jeszcze jakiego bana dostane:)) Gwarantowane taktowanie to 2500 Mhz przy napięciu 1,42-145, bynajmioej tak piszą. Koleś to super sprzedawca ma 3000 pozytywów. JAk mowicie opłaca sie to kupić?? Może np przy 1,55 wycisne z niego więcej... Prosze o jakies sugestie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 nie badz smieszny, tak samo dziala moj, a zaden selekt z niego nie jest :D gdyby robil tak 2,7 albo 2,8 to bierz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) nie no teraz juz 2.5ghz to selekt:) nie kupuj tam na pewno -bo masz duze szanse ze pierwszy lepszy z sklepu tyle poleci rownie dobrze te selekty moga miec mur nie do przjescia na 2.6ghz bo tak czesto jest Edytowane 8 Maja 2006 przez robot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4ni3lw Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 selekt?! kto chce kupic? tanio :D i z pewnej reki <hahaha> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 nieno 530zł to nie jest jakaś extremalna cena :) praktycznie po tyle chodzą w sklepach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 czy ich pokopalo? 939 beda produkowane do konca tego roku :( Nie procesory s939 a Athlon s939 będzie produkowany do końca tego roku bo Opek s939 będzie produkowany jeszcze długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Heh n aallegro są już po 425 zł oem ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Heh n aallegro są już po 425 zł oem ;pale tam są właśnie wyselekcjonowane odpadki co nie przebiją 2,2Ghz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) No to inaczej u siebie w mieście w sklepie (gdzie nikt nie sprzedaje odpadków) Venice 3000+ w wersji BOX jest po 480 zł więc... A zresztą tam na allegro tez co sprzedawał bo narazie nie wznowił aukcji sprzedawał je w dużych ilosciach i nie miał innych aukcji z selektami, więc sprzedawał je jak leci... a nie odpadki ;d Edytowane 9 Maja 2006 przez tony_tr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 kup co chcesz i tyle -nie rozumiem wogole o czym tu piszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...