flasht Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Pewnie dsotał egemplarz rpzedprodukcyjny...4 kwietnai mają być w sprzedaży... 1335738[/snapback] Aha... czyli w Polsce to bedzie tak gdziesz 4 kwietnia 2006 ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 A najgorsze ze po ciezkim trudzie znalezienia spoko procka trzeba bedzie sie znowu meczyc i wydawac fortune na nowy :mur: :mur: 1335772[/snapback] Nikt Ci nie każe zmieniać procesor. :mur: bachus_anonymous: Według roadmapu AMD Toledo to właśnie Athlon FX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 gosh. niebawem mam zamiar przesiadke na A64. Poczatkowo planowalem łinczestera 3000+ i jakas mobo (nie wiem do teraz jaka) ale jak zobaczylem wynik powyzej 3 ghz to mi az wlosy deba stanely :D chyba jednak zaczekam na tego Venice!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuSo Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Ja juz wysiadam :mur: Od poczatku roku nastawiam sie na Winchestera i juz mialem go kupowac po swietach ( koniec marca ) a tu okazuje sie ze nowy rdzen ma wyjsc 4 kwietnia. Znofffu czekanie :cry: Sprawa bedzie nie najgorzej wygladala jesli w naszym kraju te procki pojawia sie pod koniec Kwietnia. Ale opierajac sie na wlasnych domyslach wydaje mi sie ze ten termin to tylko mazenie. Jesli jestem w bledzie to prosze niech ktos mnie poprawi. Bo ja mam juz po dziurki w nosie czekania :sad: Ale te potencjalne 3 GHz robia wrazenie :rolleyes: Edytowane 20 Marca 2005 przez LuSo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Venice to nie wszystko co ma zaoferowac nam AMD w tym roku. Ciekawa pozycja zapewne okaze sie AMD Turion, czlyli mobilna 64-bitowka. W wersji 3000+ ma on podobno pobierac jedynie 25 watow energii, 3200+ zas 35 watow !!! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=109262 - temacik o turionach dla zainteresowanych ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Raul: Turion już wyszedł. Podobnie jak Venice jest to rev E. Główna różnica to ta że Venice jest na s939. Szkoda tylko że AMD na razie nie planuje wydać jakiegoś dualcore w cenie <1000zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kurde no a ja w zeszlym tygodniu kupilem winchestera ... czy te nowe procki bedzie mozna wsadzic na VIA ?? dokladnie chodzi o plyte z podpisu ... nie chce mi sie wydawac siana na nowa grafe dlatego zostalem przy Agp ... SSE3 troche kusi :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 a co Ci daje SSE3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Czy Clawhammery i Newcastle będą również zastępowane Venice na s754? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) @Hamil_Hamster: Ale na s754 już masz mobila z SSE3 itd.. Edytowane 20 Marca 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Hamil_Hamster: Nie będzie Athlona 64 rev E na s754. Zostaje Ci Sempron i Turion 64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Dzięki za oświecenie :) Jeszcze pytanko odnośnie tego... Nie chce podnosić paru topiców na raz, więc spytam tutaj :) Były już jakieś testy z OC Turiona? Czy wydajność tego mobila poprawiła się w stosunku do desktopowych procków? Edytowane 20 Marca 2005 przez Hamil_Hamster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Testy były ale takie skromne i wypadł nie najgorzej ale z tego co widziałem to nie kręcili go jeszcze do max możliwości, albo ja tego jeszcze nie widziałem. Mowa o Turion... Edit: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=55174 Edytowane 20 Marca 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Hamil_Hamster: Nie będzie Athlona 64 rev E na s754. Zostaje Ci Sempron i Turion 64. 1339329[/snapback] Turion to własn ie rev E także nie wiem jak ma nie być a obecne Sempy to winchestery obcięte, ale w przyszłosci też będą rev. E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Szkoda, że nie ma żadnych konkretnych wyników w OC (bo tak nazwać 2ghz nie moge :P), tylko spekulacje i fantazje :P na podstawie małych wymagań co do napięcia tych procków. 1339619[/snapback] na Venice pękło 3300MHz niedawno, a przecież to to samo co Turion - myślę 3GHz w kieszeni gdzieś przy 1,5-1,6V :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Turion to własn ie rev E także nie wiem jak ma nie być a obecne Sempy to winchestery obcięte, ale w przyszłosci też będą rev. E 1339510[/snapback] Po pierwsze to że Turion to rev E to sam pisałem w poprzednim poście. Po drugie Turion to nie nazwa kodowa rdzenia tylko nazwa handlowa procesora więc w moim poście nie ma żadnego błędu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 No niby tylko 2GHz ale za to na jakim napięciu… a czy będzie/było więcej ja tam nie wiem bo jakoś nie specjalnie mnie 754 interesowało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Gorzej jak Turiony będą miało coś a'la "syndrom 2700Mhz"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Fakt, można już chyba mówić o „syndromie 2,7G” na Winch. Te procesory kręcą się bardzo dobrze (nie licząc modeli z 2005 roku) i na dość niskim napięciu ale powyżej 2,7G to już masakra ;/ Czasami 50-100MHz = 0,2v UP :/ Może Venice to zmieni a w zasadzie liczę na to ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTMuadip Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 z tego co zdazylem sie zorientowac to Turiony beda mialy maly mnoznik, a co za tym idzie trzeba bedzie je krecic tylko FSB; mnoznik pewnie da sie jeszcze zmniejszyc, ale czy zwiekszyc, ??? hmm ???; jesli mnoznika nie da sie zwiekszyc to w takim przypadku osiagi OC Turiona moga nie byc tak 'bardzo zadowalajace' jak na Venice, hm, ale kto wie jak w praktyce moze byc; sam mam teraz duzy dylemat, bo stoje przed zmiana sprzetu i zastanawialem sie czy s754 czy s939; wole jednak s939, bo testy juz sa dosc konkretne, a poza tym i tak mam zamiar chlodzic CPU, GPU, oraz czipset plyty woda, wiec ilosc ciepla zostanie odpowiednio stlumiona :}}} Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTMuadip Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) kurcze mialem napisac staly mnoznik, hehe, lol; ale faktycznie mnoznik 12 i FSB 250 to juz 3Ghz, a co gdy FSB pojdzie na 270, albo wiecej, loool; semprony z tego co widzialem po screenach ida na 300 i wiecje FSB; tak, wiec swietlana przyszlosc nastala dla s754, normalnie fajnie zaczyna sie robic, ale troche do 'pupy', bo wlansie stoje przed zakupem PC i nie wiem czy s939 czy s754, ale jednak tak jak juz pisalem wyzej chyba jednak bedzie to s939 :}}} Edytowane 22 Marca 2005 przez JTMuadip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Turion z mnożnikiem 12 będzie ksoztował fortune - chyba o tym nie pomysleliście... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Turion juz mi przeszedl bo bedzie jedynie na s757 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTMuadip Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) tez tak myslalem, ze bedzie tylko na s754, hmm; tak, wiec jego mozliwosci sprawdza osoby, ktore skusily sie na AMD64 na s754; zycze powodzenia dla tych osob, niskich cen Turionow oraz duzych osiagow OC :}}} ----- a co do Venice cos ju wiadomo, kiedy sie ukaze w Polsce, bo czekam nma tego gnojka i specjalnie dla niego odlozylem kupno NEW PC na pozniej, ale juz doczekac sie nie moge, bo moje P4 2.0@2.6 Ghz z grafa GF6800LE@GT nie ciagnie CSS tak jakbym chcial i FPS potrafi spasc nawet do 14, masakra; tak, wiec AMD daj mi tym razem strzala i pozwol zabijac na serwerach, ja chce Venice tylko kiedy on pojawi sie w Polsce ??? Edytowane 29 Marca 2005 przez JTMuadip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no i juz mam nastepnego proca, a cena wydaje mi sie ze bedzie wieksza niz zwyklego winiego bo z tego co czytałem jest robiony w jakies innej technologi cos z jakims atmomai jakiegos.... [ciach!]a :lol: narazie intel 2.8 sobie daje rady ale trzbe juz sprzedawac, 3.3ghz na a64= jakies 6ghz na p4 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ja tez czekam na Venice i wtedy sie przesiadam :D Przydaloby sie jeszcze DFI na Nforce 3 S939 i wtedy to juz by bylo super miodnie. Mam nadzieje ze wyjdzie do konca kwietnia, choc premiere juz byla wielokrotnie przekladana :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTMuadip Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 nic w takim razie faktycznie pozostaje mi czekac do konca kwietnia; raz, ze procesor, ktory fajnie sie kreci, a takiego wlasnie szykam, a dwa to plyta glowna dzieki ktorej mozna fajnie krecic; bylem zdecydowany na wczesniejszy zakup nowego PC, bo mialem taka mozliwosc, ale udalo mi sie przelozyc termin na pozniejszy; wszystko to spowodowane jest tym, iz jak narazie nie ma tak naprawde zadnej godnej plyty glownej ze zlaczem AGP pod AMD64 do OC, ktora moglaby wycisnac z niego wszystko; no moze MSI, bo na niej jak narazie najwieksze wyniki udalo sie osiagnac; zastanawialem sie nad Abitem AV8 i Asusem A8V z czipsetem VIA KT800, ale stabilnosc tych plyt przy mozliwosciach OC jest niezbyt kuszaca; mam nadzieje, ze warto bedzie czekac na DFI, bo na procka mysle, ze warto, ale jak DFI mnie rozczaruje to chyba odpadne, bo pod koniec kwietnia beda jakies 2 miesiace jak czekam z sianem na zakup odpowiedniego zestawu PC; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Ja tez mam taka nadzieje bo jeszcze mobo do mnie nie dotarla a tu juz szykowalaby sie zmiana na nowa :cry: 1356592[/snapback] Widać za mało czytasz. Na BIOSie 03/10 na DFI nf4 nie ma żadnych problemów z Venice(Zostało to sprawdzone). AMD wprawdzie zmieniło pare rzeczy ale nie wybiegło poza specyfikacje, którą przekazali producentom płyt więc jeżeli płyta jest zgodna z tą specyfikacją to nawet aktualizacja BIOS nie jest potrzebna. Jak narazie to tylko Abit i Epox mają problemy z nową rewizją ale ogłosili że wystarczy zmiana BIOSu więc nie ma się o co obawiać. A wracając do wyników OC to Venice jest very nice :D Edytowane 29 Marca 2005 przez Megabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Widać za mało czytasz. Na BIOSie 03/10 na DFI nf4 nie ma żadnych problemów z Venice(Zostało to sprawdzone). AMD wprawdzie zmieniło pare rzeczy ale nie wybiegło poza specyfikacje, którą przekazali producentom płyt więc jeżeli płyta jest zgodna z tą specyfikacją to nawet aktualizacja BIOS nie jest potrzebna. Jak narazie to tylko Abit i Epox mają problemy z nową rewizją ale ogłosili że wystarczy zmiana BIOSu więc nie ma się o co obawiać. A wracając do wyników OC to Venice jest very nice :D 1356624[/snapback] Wlasnie wiecej poczytalem B) wiec ja tez pomysle o tym Venice, bo ten Turion to dla mnie porazka. Socket 754 bleeee......po co sie uwsteczniac, ja potrzebuje DUAL CHANNEL :D a turion chyba nie ma dwukanalowego kontrolera :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow1221 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 wszystko fajnie, ale czekać około miesiąca to nie na moje nerwy już od około 2 miechów sie przymierzam do nowego kompa. Nawet na ebayu nikt nie sprzedaje Venice jeszcze a chyba w USA juz wyszedł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...