Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

OMF :blink: 3,5 GHz na 1,73V :D Toż to potwór nie procesor.

Coraz ładniejsze wyniki, ale nadal bez cudów. Choć procek Pitera świetny. Z chęcią odkupię :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może trochę z innej beczki - pojawiły się już San Diego - na razie tylko 1 model - 3700+

Taktowanie ma ... 2200 MHz...  :blink:

Cache oczywiście 1 MB, ale rating 3700???

Cena powyżej 1400 zł za boxa

Napiszcie co sądzicie o tym ratingu, bo mnie trochę zaskoczył...

z drugiej strony zobaczcie co znalazłem w necie:

1443915[/snapback]

Extremalnie naciągane przez AMD <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMF :blink: 3,5 GHz na 1,73V :D  Toż to potwór nie procesor.

Coraz ładniejsze wyniki, ale nadal bez cudów. Choć procek Pitera świetny. Z chęcią odkupię :)))

1443970[/snapback]

Jak znajde lepszego to sprzedam ;p ale i tak mialem farta z tym cpu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nigdzie nie ma 3500+ Venice?! Ja chce 3500!!  :razz:  :razz:  Płace jak za prezydenta  :wink:

1443316[/snapback]

Hehe... nie wiem czy jest sens pakowania sie w 3500+ bo wcale nie jest lepszy przy podkrecaniu :P a swoje kosztuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... nie wiem czy jest sens pakowania sie w 3500+ bo wcale nie jest lepszy przy podkrecaniu :P a swoje kosztuje :D

1444160[/snapback]

W większości właśnie na 3500+ osiągali ponad 3GHz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1444159[/snapback]

no bad, 3200+ 779, w brawkompie "jedyne" 60 zl drozej ;)

btw. jak sadzicie, czy 3000 a 3200 roznia sie od siebie pod wzgledem technicznym, czy jedynie sa wyselekcjonowanymi do wyzszych mozliwosci? ja stawiam na to 2 ;)

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I have been browsing several forums as well as this one and have noticed a disturbing pattern. New Venice chips are overclocking very badly. And let me explain badly.

These people, including me, have not been able to get their chips above 2.4 ghz. Mine fails Prime95 within seconds @ 2.6 ghz @ 1.6v. So if you are interested in buying a Venice chip, then I suggest you go out to a store and try to chose a good stepping. Sorry if this is off topic, but I just thought we should have a warning for everyone.

Mysle ze jezeli kupowac venice to tylko teraz....dobre serie skonczyly sie zanim wogle byly:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I have been browsing several forums as well as this one and have noticed a disturbing pattern. New Venice chips are overclocking very badly. And let me explain badly.

These people, including me, have not been able to get their chips above 2.4 ghz. Mine fails Prime95 within seconds @ 2.6 ghz @ 1.6v. So if you are interested in buying a Venice chip, then I suggest you go out to a store and try to chose a good stepping. Sorry if this is off topic, but I just thought we should have a warning for everyone.

Mysle ze jezeli kupowac venice to tylko teraz....dobre serie skonczyly sie zanim wogle byly:)

1444869[/snapback]

heh ameryki nie odkryłeś :-P

Wiadomo jak to w polsce było jest i pewnie będzie, zawsze do PL trafia towar gorszej jakości, tak jest z kompami samochodami i prawie wszystkim :-|

W USA procki było już od miesiąca do polski trafiły resztki 516 i 517 najlepsze sztuki zebrali inni....

Jeszcze miesiąc będzie tak samo jak z Czesterkami, najnowszym cięzko będzie zrobić 2,2-,2,4 ghz....

Cóż i nie ma co sie dziwic że na XS 3Ghz i więcej nie jest niczym dzinwym....

Ja składając teraz kompa brałbym tylko części z USA raz taniej dwa lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze ameryki nie odkrylem:) tylko wszyscy sie tu tak jarali tymi prockami , a co z tego wyszlo widac a bedzie jeszcze gorzej ... znowu dobre winni beda w cenie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...