Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość christie_

ok, mam 17 tydzien.

wyciagnalem 2.87 na powietrzu ale niestabilnie, pi przeliczyl przy 2.80, tylko prime cos sie krzaczy po paru minutach, stabilnie mi poszedl dopiero przy 2.73 (co i tak na marginesie nie jest zle :)) ale sadze ze to moze wina moich lipnych pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, mam 17 tydzien.

wyciagnalem 2.87 na powietrzu ale niestabilnie, pi przeliczyl przy 2.80, tylko prime cos sie krzaczy po paru minutach, stabilnie mi poszedl dopiero przy 2.73 (co i tak na marginesie nie jest zle :)) ale sadze ze to moze wina moich lipnych pamieci.

1446406[/snapback]

To zjedź z dzielnikiem pamieci do 100 i sprawdzaj.

PITer, czemu sprzedajesz takiego kozaka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wlasnie zamowil kumpel z usa 3200 boxa spadla troszku cena kupil mi za 202 dolary oem kosztuje 197 wiec roznica prawie zadna ma jeszcze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> mi GEILE 500 ultra i zobaczymy co to bedzie warte :) ale jeszcze poczekam troche na to

za nim dojdzie no ale coz poczytam w tym czasie jak wam idzie w sumie z tego co widze nie jest zle prawei kazdy venice idzie jak dobry winch a ci ktorzy liczyli na wiecej i sprzedawali w posmiechu dobre winche no coz ... tak bywa.

I niech ktos zapoda wyniki z 3d marka tzn bez podkrecania zeby porownac na standardzie wincha i veniece czy to see3 cos daje czy tylko chwyt marketingowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_

To zjedź z dzielnikiem pamieci do 100 i sprawdzaj.

1446518[/snapback]

nie no jasne, ciagnalem go na dzielniku 100. tak czy inaczej mimo ze pi 32m przechodzi bez problemu to prime sie wysypuje po paru minutach..

strange, co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no jasne, ciagnalem go na dzielniku 100. tak czy inaczej mimo ze pi 32m przechodzi bez problemu to prime sie wysypuje po paru minutach..

strange, co?

1446545[/snapback]

hmmm no to co tu mają pamięci?

procek więcej nie daje rady albo masz mobo które ma problemy z większym HTT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strange, co?

1446545[/snapback]

Do stabilnosci w Prime95 od stabilnosci w Super PI nawet na probce 32M jest dluuuuuga droga B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do stabilnosci w Prime95 od stabilnosci w Super PI nawet na probce 32M jest dluuuuuga droga B)

1446561[/snapback]

Ehehe, a ja miałem na odwrót :/ Pi sypało już przy 512kb, a Stress Prime hulał całą noc... :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehehe, a ja miałem na odwrót :/ Pi sypało już przy 512kb, a Stress Prime hulał całą noc...  :mur:  :mur:

1446570[/snapback]

Zalezy ktory prime, bo jak pusciles small FTT ktory obciaza tylko proca a cos nie tak miales z pamiatkami to PI sie sypalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1446561[/snapback]

Dlatego sprzedaje proca, przy 2.8g 1.5v wywala prime ale wszystko smiga, 3dmarki, Pi i.t.d natomiast 2720Mhz 1.42v juz nie wywala primie i wszystk osmiga ok. Znajde sobie lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem właśnie 1 szt San Diego 3700+, w przyszłym tyg powinienem ją mieć - obadamy co potrafi...

Oczywiście zdam relację z testów :)

1444184[/snapback]

to jak tam testy ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch

Przemyśl to co napisałeś, czy Ty może coś piłeś?

Chłop jak byk napisał że zamówił wczoraj, a Ty dzisiaj (niedziela) już chcesz żeby dostał proca??? Zresztą sam stwierdził że przesyłki spodziewa się w przyszłym tygodniu... :mur:

Sorx za posta, ale jak widze taksty w stylu "to jak tam testy?" to chętnie bym kogoś odstrzelił... :mur:

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uzytkownik pure chyba nie bedzie zadowolony ale jego procek jest zeczywiscie z 16 tygodnia i o dziwo jak dostal zalmana 7000cu to juz chodzi na 2600mhz a w srode przyjdzie nowa plytka i dopiero zaczna sie testy :) narazie to co jest to na mobo msi neo2 platinum nf3 :-P

Edytowane przez kalakamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uzytkownik pure chyba nie bedzie zadowolony ale jego procek jest zeczywiscie z 16 tygodnia i o dziwo jak dostal zalmana 7000cu to juz chodzi na 2600mhz a w srode przyjdzie nowa plytka i dopiero zaczna sie testy  :) narazie to co jest to na mobo msi neo2 platinum nf3  :-P

1447068[/snapback]

Czyli krótko mówiąc, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli krótko mówiąc, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

1447090[/snapback]

dokladnie :] nie ma rzeczy nie podkrecalnych ;) powiedz tylko na jakim napieciu masz te 2600 MHz :-P

czy juz ktos z was dawal na wasze venice powyzej 1,7V ?? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziku dawal ale juz nie daje :wink:

Teraz 1,536V@2720MHz Prime95 stable B)

zauwazylem ze od 2700 kazde 10 MHz na procu to juz sie wiaze z podniesieniem napiecia:

2700@1,488V

2710@1,52V

2720@1,536V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie :] nie ma rzeczy nie podkrecalnych ;) powiedz tylko na jakim napieciu masz te 2600 MHz  :-P

czy juz ktos z was dawal na wasze venice powyzej 1,7V ??  :rolleyes:

1447123[/snapback]

napiecie 1.50v ...

Edytowane przez kalakamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_

To chyba plotki o 0517 ;)

mnie sie trafił calkiem niezly okaz ale jeszcze nic pewnego...

trza go dluzej potorturowac

1447283[/snapback]

raczej, moj 17 smiga duuuzo stabilniej i wyzej niz 16 ktory testowalem. Na 16 2.6 to byl koniec mozliwosci na 1.7v, nowy 17 wstal na standardowym napieciu przy 2.6.. :rolleyes: wiec chyba bez komentarza :)

inna sprawa ze mogl mi sie po prostu trafic padaczkowy 16 i bardzo dobry 17 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch

Przemyśl to co napisałeś, czy Ty może coś piłeś?

Chłop jak byk napisał że zamówił wczoraj, a Ty dzisiaj (niedziela) już chcesz żeby dostał proca??? Zresztą sam stwierdził że przesyłki spodziewa się w przyszłym tygodniu...  :mur:

Sorx za posta, ale jak widze taksty w stylu "to jak tam testy?" to chętnie bym kogoś odstrzelił...  :mur:

1447007[/snapback]

Pan sobie daruje teksty na poziomie 2-letniego szympansa.Miało to być przypomnieniem i zarazem zachętą dla Ibiza,nic więcej.

Nawet jak piłem to i tak za swoje ;-)

(_)]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba plotki o 0517 ;)

mnie sie trafił calkiem niezly okaz ale jeszcze nic pewnego...

trza go dluzej potorturowac

1447283[/snapback]

pewnie, ze to tylko plotki, np. na xtremesystems kolo ma z 0517 i mu sie kreci 2700 MHz na default ;)

apel do posiadaczy venice -> dajcie im troche pradu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan sobie daruje teksty na poziomie 2-letniego szympansa.Miało to być przypomnieniem i zarazem zachętą dla Ibiza,nic więcej.

Nawet jak piłem to i tak za swoje ;-)

(_)]

1447405[/snapback]

Też się już nie mogę doczekać :)

W międzyczasie padła mi mobo od testowania pamięci ( za 100 kpl Vitest na niej przetestowałem ) chyba uwaliłem gniazdo bo już nie kuma DDRów i jadę na singlu ( dobrze że wygrzebałem z pudła 1 GB kości A-DATY :) )

Jest więc okazja do przejścia na DFI tylko coś ze swoim 6800 GT na AGP muszę zrobić..

jest ktoś chętny???

Proc powinien dotrzeć do końca tyg, ale nie wiem w jaki dzień jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...