Gość christie_ Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ok, mam 17 tydzien. wyciagnalem 2.87 na powietrzu ale niestabilnie, pi przeliczyl przy 2.80, tylko prime cos sie krzaczy po paru minutach, stabilnie mi poszedl dopiero przy 2.73 (co i tak na marginesie nie jest zle :)) ale sadze ze to moze wina moich lipnych pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioholiq Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=51553520 piter juz sie nacieszyles procem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ok, mam 17 tydzien. wyciagnalem 2.87 na powietrzu ale niestabilnie, pi przeliczyl przy 2.80, tylko prime cos sie krzaczy po paru minutach, stabilnie mi poszedl dopiero przy 2.73 (co i tak na marginesie nie jest zle :)) ale sadze ze to moze wina moich lipnych pamieci. 1446406[/snapback] To zjedź z dzielnikiem pamieci do 100 i sprawdzaj. PITer, czemu sprzedajesz takiego kozaka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 mi wlasnie zamowil kumpel z usa 3200 boxa spadla troszku cena kupil mi za 202 dolary oem kosztuje 197 wiec roznica prawie zadna ma jeszcze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> mi GEILE 500 ultra i zobaczymy co to bedzie warte :) ale jeszcze poczekam troche na to za nim dojdzie no ale coz poczytam w tym czasie jak wam idzie w sumie z tego co widze nie jest zle prawei kazdy venice idzie jak dobry winch a ci ktorzy liczyli na wiecej i sprzedawali w posmiechu dobre winche no coz ... tak bywa. I niech ktos zapoda wyniki z 3d marka tzn bez podkrecania zeby porownac na standardzie wincha i veniece czy to see3 cos daje czy tylko chwyt marketingowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zamówięłm Venice w esc kurierem za pobraniem zobaczymy co będzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 To zjedź z dzielnikiem pamieci do 100 i sprawdzaj. 1446518[/snapback] nie no jasne, ciagnalem go na dzielniku 100. tak czy inaczej mimo ze pi 32m przechodzi bez problemu to prime sie wysypuje po paru minutach.. strange, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 nie no jasne, ciagnalem go na dzielniku 100. tak czy inaczej mimo ze pi 32m przechodzi bez problemu to prime sie wysypuje po paru minutach.. strange, co? 1446545[/snapback] hmmm no to co tu mają pamięci? procek więcej nie daje rady albo masz mobo które ma problemy z większym HTT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 nie no jasne, ciagnalem go na dzielniku 100. tak czy inaczej mimo ze pi 32m przechodzi bez problemu to prime sie wysypuje po paru minutach.. strange, co? 1446545[/snapback] Do stabilnosci w Prime95 od stabilnosci w Super PI nawet na probce 32M jest dluuuuuga droga B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Do stabilnosci w Prime95 od stabilnosci w Super PI nawet na probce 32M jest dluuuuuga droga B) 1446561[/snapback] Ehehe, a ja miałem na odwrót :/ Pi sypało już przy 512kb, a Stress Prime hulał całą noc... :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Bo się używa Prime95 nie jakieś tam SP ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ehehe, a ja miałem na odwrót :/ Pi sypało już przy 512kb, a Stress Prime hulał całą noc... :mur: :mur: 1446570[/snapback] Zalezy ktory prime, bo jak pusciles small FTT ktory obciaza tylko proca a cos nie tak miales z pamiatkami to PI sie sypalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Do stabilnosci w Prime95 od stabilnosci w Super PI nawet na probce 32M jest dluuuuuga droga B) 1446561[/snapback] Dlatego sprzedaje proca, przy 2.8g 1.5v wywala prime ale wszystko smiga, 3dmarki, Pi i.t.d natomiast 2720Mhz 1.42v juz nie wywala primie i wszystk osmiga ok. Znajde sobie lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 PITer to ile maksymalnie idzie twoj procek stabilnie ? I czy probowales cos wiecej niz 1.5v ( np. 1.65V ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zamówiłem właśnie 1 szt San Diego 3700+, w przyszłym tyg powinienem ją mieć - obadamy co potrafi... Oczywiście zdam relację z testów :) 1444184[/snapback] to jak tam testy ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) @Racuch Przemyśl to co napisałeś, czy Ty może coś piłeś? Chłop jak byk napisał że zamówił wczoraj, a Ty dzisiaj (niedziela) już chcesz żeby dostał proca??? Zresztą sam stwierdził że przesyłki spodziewa się w przyszłym tygodniu... :mur: Sorx za posta, ale jak widze taksty w stylu "to jak tam testy?" to chętnie bym kogoś odstrzelił... :mur: Edytowane 15 Maja 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zakupilem Venice w ESC. Czekam, az dojedzie :) Przy okazji, kto chce kupic Winchestera, FULL STABLE 2500MHz na 1,44V?? Dalej nie testowalem, ale zamierzam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalakamil Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Witam uzytkownik pure chyba nie bedzie zadowolony ale jego procek jest zeczywiscie z 16 tygodnia i o dziwo jak dostal zalmana 7000cu to juz chodzi na 2600mhz a w srode przyjdzie nowa plytka i dopiero zaczna sie testy :) narazie to co jest to na mobo msi neo2 platinum nf3 :-P Edytowane 15 Maja 2005 przez kalakamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam uzytkownik pure chyba nie bedzie zadowolony ale jego procek jest zeczywiscie z 16 tygodnia i o dziwo jak dostal zalmana 7000cu to juz chodzi na 2600mhz a w srode przyjdzie nowa plytka i dopiero zaczna sie testy :) narazie to co jest to na mobo msi neo2 platinum nf3 :-P 1447068[/snapback] Czyli krótko mówiąc, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Czyli krótko mówiąc, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) 1447090[/snapback] dokladnie :] nie ma rzeczy nie podkrecalnych ;) powiedz tylko na jakim napieciu masz te 2600 MHz :-P czy juz ktos z was dawal na wasze venice powyzej 1,7V ?? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 @Miravo" "czy juz ktos z was dawal na wasze venice powyzej 1,7V ?? " | \/ Ziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ziku dawal ale juz nie daje :wink: Teraz 1,536V@2720MHz Prime95 stable B) zauwazylem ze od 2700 kazde 10 MHz na procu to juz sie wiaze z podniesieniem napiecia: 2700@1,488V 2710@1,52V 2720@1,536V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 to ile jest juz w PL sklepow co maja venice ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Mój CPU to samo co u Ziku… dosłownie identycznie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 To chyba plotki o 0517 ;) mnie sie trafił calkiem niezly okaz ale jeszcze nic pewnego... trza go dluzej potorturowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalakamil Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) dokladnie :] nie ma rzeczy nie podkrecalnych ;) powiedz tylko na jakim napieciu masz te 2600 MHz :-P czy juz ktos z was dawal na wasze venice powyzej 1,7V ?? :rolleyes: 1447123[/snapback] napiecie 1.50v ... Edytowane 15 Maja 2005 przez kalakamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 To chyba plotki o 0517 ;) mnie sie trafił calkiem niezly okaz ale jeszcze nic pewnego... trza go dluzej potorturowac 1447283[/snapback] raczej, moj 17 smiga duuuzo stabilniej i wyzej niz 16 ktory testowalem. Na 16 2.6 to byl koniec mozliwosci na 1.7v, nowy 17 wstal na standardowym napieciu przy 2.6.. :rolleyes: wiec chyba bez komentarza :) inna sprawa ze mogl mi sie po prostu trafic padaczkowy 16 i bardzo dobry 17 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 moj wstal na AC 2,8 @1,5 i troszke testow przeszedl ale nie za wiele bo czasu nie bylo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 @Racuch Przemyśl to co napisałeś, czy Ty może coś piłeś? Chłop jak byk napisał że zamówił wczoraj, a Ty dzisiaj (niedziela) już chcesz żeby dostał proca??? Zresztą sam stwierdził że przesyłki spodziewa się w przyszłym tygodniu... :mur: Sorx za posta, ale jak widze taksty w stylu "to jak tam testy?" to chętnie bym kogoś odstrzelił... :mur: 1447007[/snapback] Pan sobie daruje teksty na poziomie 2-letniego szympansa.Miało to być przypomnieniem i zarazem zachętą dla Ibiza,nic więcej. Nawet jak piłem to i tak za swoje ;-) (_)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 To chyba plotki o 0517 ;) mnie sie trafił calkiem niezly okaz ale jeszcze nic pewnego... trza go dluzej potorturowac 1447283[/snapback] pewnie, ze to tylko plotki, np. na xtremesystems kolo ma z 0517 i mu sie kreci 2700 MHz na default ;) apel do posiadaczy venice -> dajcie im troche pradu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Pan sobie daruje teksty na poziomie 2-letniego szympansa.Miało to być przypomnieniem i zarazem zachętą dla Ibiza,nic więcej. Nawet jak piłem to i tak za swoje ;-) (_)] 1447405[/snapback] Też się już nie mogę doczekać :) W międzyczasie padła mi mobo od testowania pamięci ( za 100 kpl Vitest na niej przetestowałem ) chyba uwaliłem gniazdo bo już nie kuma DDRów i jadę na singlu ( dobrze że wygrzebałem z pudła 1 GB kości A-DATY :) ) Jest więc okazja do przejścia na DFI tylko coś ze swoim 6800 GT na AGP muszę zrobić.. jest ktoś chętny??? Proc powinien dotrzeć do końca tyg, ale nie wiem w jaki dzień jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...