Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak widze po tym Dołączona grafika ,ze z 17 tygodnia(3200+) nie sa takie zle :lol: i nawet wiem gdzie mozna kupic te procki o tej samej serii(tyczy sie 3200+), ale jaka jest pewnosc ze wszystkie z tej serii beda sie tak krecic <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja troche z innej beczki poniewaz narazie nie mam sie czym chwalic i w zwiazku z tym pytanko, mam okazje kupic za 930zł 3500+ Winchestera z serii 0451 - nówke, warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja troche z innej beczki poniewaz narazie nie mam sie czym chwalic i w zwiazku z tym pytanko, mam okazje kupic za 930zł 3500+ Winchestera z serii 0451 - nówke, warto?

1449914[/snapback]

Jezeli wziac pod uwage cene za ktora mozesz kupic 3500+ to napewno warto(w proline kosztuje 1079zl), ale biorac pod uwage stosunek wydajnosci do ceny to juz nie (optymalnym wyborem bedzie venice 3000+ lub 3200+).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Blue

Daj jakies screeny potwierdzajace choc w malym stopniu stabilnosc twoich ustawien. Juz trzeciego posta napisales o testowanych ustawieniach wiec "prosimy" o potwierdzenie jakims zrzutem ;) Jestesmy strasznie niewierni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu, special for you...

Dołączona grafika

1450059[/snapback]

to juz chyba trzeci albo czwarty proc ktory robi prime 2,7GHz na 1,488V...

@dem

a sprobuj go na tym V na 2710MHz puscic, podejrzewam ze sie wylozy w przeciagu pol godziny

Edytowane przez Ziku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz chyba trzeci albo czwarty proc ktory robi prime 2,7GHz na 1,488V...

@dem

a sprobuj go na tym V na 2710MHz puscic, podejrzewam ze sie wylozy w przeciagu pol godziny

1450067[/snapback]

Wlasnie dalem 9x305, na razie leci... zobaczymy jak dlugo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dalem 9x305, na razie leci... zobaczymy jak dlugo ;)

1450086[/snapback]

uuu... to ladny przeskok zrobiles, jak pociagnie to 2745 na 1,488V to znaczy ze ladna sztuka :wink: , ja juz osiagnalem max stable swojego proca na rozsadnym napieciu 2720MHz@1,536V Prime95 leci juz od 8h, temp 48-50 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam testuje 1,45V i 2700 mhz chłodzenie BOX 47stopni :/

problem:

czemu ramy nierobią błeów żadnych na 252 mhz ale neichca ruszyć 9x309 (252 mhz ram) przez to mam ramy 466 :/ a nie 504

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam testuje 1,45V i 2700 mhz chłodzenie BOX 47stopni :/

problem:

czemu ramy nierobią błeów żadnych na 252 mhz ale neichca ruszyć 9x309 (252 mhz ram) przez to mam ramy 466 :/ a nie 504

1450115[/snapback]

a jaki masz bios?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

den testujesz go przy otwartym oknie i na max obrotach? troche wiecej szczegolow prosze  :wink:

1450200[/snapback]

Okno zamkniete, buda zamknieta, 120mm wyciagajace pod zasilka (900rpm), 120 nadmuch z boku na grafe (600rpm), zasilacz neotec z wentylem 120mm, obroty Frezera, to 2300rpm (czyli max). W pokoju ok. 23 stopnie.

To chyba tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym był czepliwy ;) ale te 2 pozostałe temperaturki masz wyższe od tej na cpu... Dziwne, bo u mnie to zawsze cpu ma najcieplej (a chłodzone, raczej efektywnie, wodą).

Jesteś pewien, że akurat to 38C to temp. cpu? :P ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdze jutro te 2700MHz na 1,45v Primem. SPI 32Mb przeszedl na 1.45v, ale obawiam sie ze Prime sie wywroci ;)

@zaba26

Ja mam slabszego proca od Pure, ale zupelnie mi to nie przeszkadza, mam do tych spraw raczej zdrowe podejscie ;)

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...