/matthew/ Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 :> 1530806[/snapback] Przyglądam się Twojemu podpisowi i wnioskuję iż masz bójną fantazję.... Po co wypisujesz części, których nie posiadasz? i ponadto bezmyślnie wypisujesz oby jak najdroższe podzespoły z których nie da się złożyć kompa?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 @Crusio - chlodzenie AC Freezer 64+Ocz Ultra5+ - na ostatnim sccreenie pewnie zmylio cie to ze test juz zostal wstrzymany chwile przed screenem i stad taka temp Ostatnie boje z prockiem 1.5v w biosie i smallftt prime -ponad 1h 1530504[/snapback] gratuluje wyniku !!! procek super ja musze zapodać swojemu 1.584V (2808MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 To raczej mażenia niedokształconego nastolatka. Zestaw jest nie spójny, części nie pasują do siebie. Ale niech sam pomyśli co nie pasuje 1530823[/snapback] Hehe no ja na jego miejscu wpiałbym sobie jeszcze co najmniej 2xGF7800 Ultra Silent Pipe - albo nawet 4X, a co! No i koniecznie jekieś FC by sie do takiefo zestawu zdało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Panowie!! .... :dontfeedtrolls: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 A ja jeszcze bym doło.żył jakiś wypasiony cooler na LGA775, no albo FC :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Radzę skończyć ten nie prowadzący do nikąd temat i skupić się na Venice. A osoba z DDR2 + X2 + DFI NF4 nie sobie ćwiczy swoją wyobraźnie gdzie indziej… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no_mercy Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 CzeSC Kto mi powie jaka jest roznica pomiedzy A64 Venice a Winchester?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 CzeSC Kto mi powie jaka jest roznica pomiedzy A64 Venice a Winchester?? 1530991[/snapback] już było pisane z 1000x :lol: , człowieku poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Bo blend jest od tak sobie aby był nie do testowania CPU, równie dobrze możesz puścić sobie WinAmp-a to da podobny efekt. Do testowania CPU tylko i wyłącznie SmallFFT ! 1530793[/snapback] Nie zgadzam się z tą wypowiedzią! Blend jest zajebistym testem jeśli chcemy wycisnać z pamieci siodme poty, ten test "wyczywa" każdy podkecony Mhz. Jak zresztą jest napisane "LOTS of RAM tested" i dzieki niemu bedziemy wiedziec czy nie za duzo ześmy podkręcili pamieć. Bo co z tego że super hiper podkręciliśmy procka jak RAM nam sieje i sypie błędami?! A Memtest czy Goldmemory to swoją drogą, jakby sie ktoś przyczepił :wink: Wg mnie to dwa testy Prime'a są nieodłączne i to że ktoś testował tylko SmallFFT to tylko połowa sukcesu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Udalo mi sie troche urwac z superpi 9x330 div166 20 sekund wiec niezle jest 9x330 div166 Edytowane 5 Lipca 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Nie zgadzam się z tą wypowiedzią! Blend jest zajebistym testem jeśli chcemy wycisnać z pamieci siodme poty, ten test "wyczywa" każdy podkecony Mhz. Jak zresztą jest napisane "LOTS of RAM tested" i dzieki niemu bedziemy wiedziec czy nie za duzo ześmy podkręcili pamieć. Bo co z tego że super hiper podkręciliśmy procka jak RAM nam sieje i sypie błędami?! A Memtest czy Goldmemory to swoją drogą, jakby sie ktoś przyczepił :wink: Wg mnie to dwa testy Prime'a są nieodłączne i to że ktoś testował tylko SmallFFT to tylko połowa sukcesu. 1531139[/snapback] Do testowania pamięci Primem służy raczej Large Ftt. PS. Właśnie wygrzewam swoje ramy: Burn in Memory Bandwidth (Sandra) + Large Ftt (Prime) + Memory check (s&m) Może jeszcze coś proponujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Blend jest najlepszy do sprawdzania kontrolera pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 A ja zawsze używam w prime opcji custom ,max użycie pamięci ustawiam na 750Mb i procesor jest obciążony w 100 %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 @Metz: Do pamięci jest GoldMemory a nie żadne SP2004… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam! Dzisiaj kupilem DFI Lan Party nF3 UT Ultra-D i Venice 3000+ (0517DPAW)!!! Na venice zalozylem Pentagrama QVC 100Cu i temp w spoczynku wynosi 50*C!!!! MASAKRA! PS.Jakos z DFI nie moge sie oswoic (za duzo opcji) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zmien bios jesli tego nie zrobiles. moje dfi nf3 zawyzalo o 10 stopni. wiem ze to 754 ale w koncu tez nf3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zmien bios jesli tego nie zrobiles. moje dfi nf3 zawyzalo o 10 stopni. wiem ze to 754 ale w koncu tez nf3 :D 1531687[/snapback] Jeszcze nie widzialem biosu do tej pkyty...moze dlatego ze jest nowa! Jestem dosc ciemny (bardzo ciemny) jesli chodzi o s.939 i jestem ostro zmieszany z tymi HT itd... Nie wiem czy bios bym umial zmienic <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Własnie nabylem Venice 3000. Mam taka serie lbble 0520apbw. Czyli to jest 20 tydzien ? dobry 20? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_16 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Oj puki go nie ruszysz sam to cięzko powiedzieć ale 20 tydzień był ogulnie kijowy z tego co się naczytałem :P no ale zawsze może to być coś mocnego pamiętaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 no ale az tak zly to nie jest :D Moj chodzi 2,7GHz @ 1,55V troszke duzo jak na 2.7 ale lepiej niz pozniejsze wersje Winchesterkow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) A co mi tam superpi1M jak narazie, zobaczymy co dalej wyjdzie: Edytowane 6 Lipca 2005 przez zaba26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A co mi tam superpi1M jak narazie, zobaczymy co dalej wyjdzie: 1532073[/snapback] Brawo, zadziwiasz mnie, u mnie nei botowal na 2.9Ghz...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 @zaba26 Co zrobiłes ze poprawiłes tak znacznie wynik w spi ? bo na początku miałeś tak samo zdoopiony czas jak ja mimo duzego taktowania a teraz jest juz wporzo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 @zaba26 Co zrobiłes ze poprawiłes tak znacznie wynik w spi ? bo na początku miałeś tak samo zdoopiony czas jak ja mimo duzego taktowania a teraz jest juz wporzo.... 1532194[/snapback] Po prostu zainstalowalem windowsa na innej partycji(do testow),i wylaczylem smieszne efekty wizualne i jeszcze jedna rzecz zrobilem: w planowaniu uzycia procesora z programy zmienilem na uslugi dzialajace w tle i w uzyciu pamieci z programy zmienilem na bufor systemu, i jeszcze w menedzerze urzadzen powylaczalem wszystko co bylo do wylaczenia :mur: ale sie rozpisalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 U mnie po instalce czystego systemu i wywaleniu wszystkiego co się dało dostałem ~8-10s zysku w SPI na danych ustawieniach ! Raczej dużo jak dla mnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Tak już pytam bo mnie mój problem wkurza :| niby sobie podarowałem ale dlaczego mam być gorszy niż inni ;) rywalizacja leży w naturze Overclokera :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Dziś rano starałem się wykorzystać niską temperaturę i udało mi się mojego proca zmusić do działania przy 2,9GHz (na powietrzu). Ale niestety Prime Small Ftt doszedł do 22min i się wykoleił :( I nie pomogło nawet zwiększenie V do 1,625. Temp. w stresie 51*C. Czas chyba kanalizację na proca założyć :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 W zasadzie niska temp na dworze służy do testów typu Marki/PI a nie do Prime, bo co ci z tego że proc by zrobił na 2,9GHz w Prime jak i tak tego na co dzień używać nie możesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ale chciałem go przetestować czy jest stabilny na tych ustawieniach. I jak widać niestety nie jest :( Jego bariera to 2862MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...