Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Hmm, mam pytanie do cwaniaków z Wc ;) Jakie macie maksymalne stabilne taktowanie ( sp2004 / prime ) na 1,55V ?? I jeszcze jedno do wszystkich :-P czy na niektórych biosach nie macie problemów z fsb powyżej 320 MHz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 nie wie ktos jak z 20 tygodniem ? mam teraz 2 sztuki LBBLE0520CPMW tylko nie wiem czy jest sens w ogole bawic sie w rozkrecanie kompa zeby je sprawdzac bo <2600MHz mnie nie urzadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Obawiam sie że masz małe szanse na porządne OC, ale mimo to radziłbym je przetestować ;) a nóż znajdziesz jakąś bestję :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Sprawdzaj, nie pytaj :) Ja mam 0520DPAW i chodzi tak jak w opisie. Masz szanse na lepsze sztuki nic moja. Jak dla mnie warto rozkrecac kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Na początku chciałbym zaznaczyć, że mam świadomość iż 30 minut SP2004 to mało, ale jest naprawdę poźno a ja chcę się kłaść spać .... ;) Zmieniłem swojego Winni na Venice i zacząłem go testować. Na 2,8GHz idzie na 1,42 vcore Przy 9x320 w biosie ustawione 1,45v + 6,6%, realne (?) widać na screenie. Temperatury jak widać, w pokoju było ok. 26 st. C. Pamięci puszczone na dzielniku 100. Gdy znajdę kres możliwości proca, zacznę szukać ustawień i dzielnika dla pamięci Przy takich ustawieniach komp dostaje nieźle w d.... Jeden z czujników panelu wcisnąłem między żeberka radiatora mosfetów. Nawiew nie był ustawiony na full i włączył się alarm (temp. większa niż 45 st.) Na default, cool@quiet, wentyle na min. radiator ma 30 st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exciter Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Kupil moze z was ktos tego venica 3000+ (0521 DPMW) z 4speed? Wszystkie proce z tej serii da sie wykrecic na 2900? czy moze nie warto sobie tym glowy zawracac (bo nie sa selekcjonowane) i wziac tego tanszego oema ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 nie wie ktos jak z 20 tygodniem ? mam teraz 2 sztuki LBBLE0520CPMW tylko nie wiem czy jest sens w ogole bawic sie w rozkrecanie kompa zeby je sprawdzac bo <2600MHz mnie nie urzadza 1538320[/snapback] no i sprawdzilem... oba nie laduja windowsa na 9x270 przy 1.45V (w biosie)... jeden przeszedl jakies 10 minut SP na 1.5V ale wiecej mi sie spreawdzac nie chcialo bo proce porazka i dalej nie mam na co wymienic swojego winniego :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ja kupiłem w 4speed.pl ale jeszcze do mnie nie doszedł. A pare zł więcej to nie dużo a może sie dobrze kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Chciałem tylko napisać bo może ktoś też miec taki problem. Vanice 3000+ i epox 9npa+ ultra kupiłem go w piątek więc niewiem jaki tydzień i idzie na 9x295 na 1.55 w everest pokazuje pod prime 1.50v i bez stresu 1.55v. ( chieftec 420w) Pamięci niechciały wcale iśc w biosie na 133, 166, tylko na 100 ( standardowo 9x200 procek i pamieci w biosie 200 full stabilnie), miałem cały czas w biosie pameici na auto i dałem reczne ustawienia i poszło mam 190Mhz czyli ddr 380 ( twinmos 512 ddr 400) i idą mi teraz na 2-3-3-7. Temp procesora przy prime95 max 48 stopni ( pentagram qvc-plus obroty 2400.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ot taki sobie wyniczek http://atomel.augustow.org//ATOMEL_PI%20best%2010072005b.jpg Teraz muszę chyba pomęczyć pamiątki. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) To może teraz ja się pochwalę: Super PI 16M 11:32 na POWIETRZU Niestety dalej mnie blokują pamięci bo dla nich max na tych timingach to 270 mhz co mnie nieco martwi. :mur: Może jakbym zapewnił dobry nawiew na nie to bym mógł lepszy wynik uzyskać? No nic będę jeszcze próbował, zobaczymy co z tego będzie. :) Aha bardzo jestem zadowolony z Big Typhoona, na takim napięciu jak mam dopiero pokazał na co go stać. Cieszę się że go wziąłem zamiast Arctic Freezera 64. Warto było. Edytowane 10 Lipca 2005 przez lyzkov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 U mnie freezer wymiękał już na 1,56 :? Chwilowo mam okazję benchować na czyms fajniejszym :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Takie małe pytanie do walczących z SPi - próbował ktoś liczyć w trybie awaryjnym (gdzie jak wiadomo winda wyłącza wszystkie niepotrzebna śmieci sama :) ) U mnie wyniki bardzo pozytywnie się poprawiły - np. 4M o 5 sek. Niestety powyżej 4m nie chciał mi już liczyć. Tak więc jakby ktoś mógł sprawdzić czy to taka przypadłość awaryjnego czy może jakaś niestabilność u mnie. Sma niestety nie powalczę bo jak się wydaje wingroza mi sie posypała i będę musiał walczyć z jej reanimacją lub system od nowa stawiać. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Ja próbowałem, niestety wyniki nie uległy poprawie wiec dałem sobie spokój, wydaje mi sie ze w awaryjnym winda wyłącza aż za duzo rzeczy, niektóych wręcz potrzebnych do pi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Właśnie mi Vinc doszedł. Musze złapać kuzyna żeby mi udzielił pomocy z testami bo płytki narazie niemam, Tylko wydaje mi sie że jedna nóżka jesk skrzywiona, a dokładniej to jak sie procka ustawi tak żeby ten złoty trójkąt był w lewym górnym rogu to nóżka z prawego górnego rogu wydaje sie być skrzywiona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Właśnie mi Vinc doszedł. Musze złapać kuzyna żeby mi udzielił pomocy z testami bo płytki narazie niemam, Tylko wydaje mi sie że jedna nóżka jesk skrzywiona, a dokładniej to jak sie procka ustawi tak żeby ten złoty trójkąt był w lewym górnym rogu to nóżka z prawego górnego rogu wydaje sie być skrzywiona. 1540597[/snapback] Jeśli nie jest mocno wykrzywiona, to naprostuje się po włożeniu do socketa. Socket ma cudowne właściwości rehabilitacyjne/korygujące ... :D A jak trochę mocniej to BARDZO delikatnie wyprostuj ją a resztę załatwi socket ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jest tak jakby od połowy w góre wykrzywiona. Mam nadzieje że wszysko bedzie w porządku bo jak mówisz że sacket ma właściwosci rehabilitacyjne to musi być dobrze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Juz nie raz dostalem paczke od bestcomu i proski mialy nozki krzywe! ile sie nakrzyczalo na tych co pakuja sprzet komputerowy jak kartofle i tak dalej to robia. Mimo to procki dzialaja ale trzeba bylo podjac ryzyko i je prostowac palcami :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jedyna możliwość to kupywać boxy. No ale co mi po boxie? Wyprostowałem dziada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jedyna możliwość to kupywać boxy. No ale co mi po boxie? Wyprostowałem dziada. 1540675[/snapback] Masz gwarancję 3 letnią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 A po roku zmienic procka, ja nie widze specjalnego sensu kupowac boxa tylko dlatego ze masz GW 3lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) A po roku zmienic procka, ja nie widze specjalnego sensu kupowac boxa tylko dlatego ze masz GW 3lata 1540719[/snapback] Sprzedając możesz napisać, że ma jeszcze dwa lata gwarancji .... ;) Albo dużo więcej. Tak jak ja teraz (patrz sygnaturka ;) ) Edytowane 11 Lipca 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 3 lata to 3 lata. Ale i tak sie komuś opchnie za dobrą cene :P ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Ja tam kupiłem sobie oemka i ciagle coś z niego wyciskam po pare MHz, ostatni wynik :D http://photobucket.com/albums/b315/HipoPL/sp161132.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Nieżle Hipo. czym chłodzisz ten shit :P Ja też mam oema ale niemam płyty jeszcze :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 WC, bez lodu jakby kto pytał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 @Hipo: Fajny zegar na CPU ale wnioskując po czasie to mem już nie dały rady a szkoda bo mógł by być świetny wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 @Mardok Niestety div 150 do najszczęśliwszych nie należy, nie wiem czy mój procek nie ma słabego kontrolera pamięci bo jak wczesniej już dyskutowalismy, div 166 i 180 moge zastosować na mniejszych częstotliwościach CPU i memki ciagnąć ~270, natomiast tutaj 250Mhz i to mam 4 błedy w GoldMemory. Co sie tyczy czasu to jak wiesz mam problemy z tym ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Wreszcie juz jest nowa pompka :lol: , trzeba przegonic Mardoka :wink: (oczywiscie jak sie uda) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Wreszcie juz jest nowa pompka :lol: , trzeba przegonic Mardoka :wink: (oczywiscie jak sie uda) 1540955[/snapback] Czemu ta pompka padła? Pompka z podpisu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...