Buu Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Czyli nowy bożek to BW i 0518 :lol: ;) 1576591[/snapback] U mnie leza do przetestowania 3 BI ( niestety ) z 20 tygodnia i jeden tez BI z 17, wszystkie EMPW ( czy EPMW nie pamietam juz z E na poczatku :wink: ) tylko musze wybrac dobra plyte :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) Mogę dodać ten rezultat do zestawienia?: 1576731[/snapback]nie ma problemu, wydawalo mi sie ze ci go podsylalem , jest juz w kategorii WC, tylko w WC jest 24 godziny. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez mieciop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 tylko musze wybrac dobra plyte :/ 1576750[/snapback] jak to to jeszcze niewiesz co wybrac??? DFI nf4 Lanparty Ultra-D !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Czy Ktoś widział już w sklepach oficjalnie Venice E6 w Polsce?? Siuwar sprawdź koniecznie jak kręci Ci się ten Procek :D I napisz czy to był jakiś Selekt?? PITer--> Już niedługo będziesz miał do selekcj Venice e6 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Właśnie dostałem procka od PITera... Leci SP2004 Small FFT @ 2.8 GHz przy 1.36v wg CPU-Z. :) 1.4v w BIOS... Jak na razie jestem poztywnie zaskoczony, bo PITerowi działał @ 2.8 ale przy 1.4v (1.45 w BIOS). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 mowiles cos o 3ghz:)takich po 2.8ghz to pelno na tłiku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 mowiles cos o 3ghz:)takich po 2.8ghz to pelno na tłiku 1577061[/snapback] Na FC? Chwileczkę poproszę. Aczkolwiek nie jest to procesor, którego się spodziewałem... :( 1.36 - 2.8 | 1.40 - 2.83 | 1.422 - 2.86 | 1.46 - 2.88 | 1.489 - 2.9 GHz ... co dalej? Nie wiem. Woda za ciepła. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Moja nowwa zabawka :D http://sklep.gral.pl/~piter/komputer/A64/2925.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Uuu fajna zabaweczka ;] Widać ze procek ma zje… potencjał ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 PITer weź nie dobijaj posiadaczy normalnych Venisów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 PITer weź nie dobijaj posiadaczy normalnych Venisów ;) 1577271[/snapback] dopiero was dobije jutro albo za kilka godzin :) http://sklep.gral.pl/~piter/komputer/1mm.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wynik super ! ale nie dawaj screena z PI bo zaś % dostaniemy…. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wynik super ! ale nie dawaj screena z PI bo zaś % dostaniemy…. 1577320[/snapback] to jest wynik z CPU-Z, SPI tam sie znalazlo przez przypadek - zapomnialem zamknac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Czy macie doświadczenia ze współpracy Venice z 4x512 - w tym wypadku geil na tccd Bardzo proszę o posty na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam Kręce Venice i mam problem. Staram sie uzyskac 2700 MHz jednak nawet na napięciu 1.55 V Prime po kilkunastu minutach wysypuje się. 2600 MHz uzsykuje na 1.5 V. Temp to max 47' C wiec wydaje mi sie że mozna jeszce troche mu dac. Ale nie wiem czy to bezpieczne, bo słyszałem że na Venice nie powinno sie dawac wiecej niz 1.55 V. HT ustawione na 3x, pamięci na 133, timmingi spisane i ustawione z 200 MHz, temp chipsetu to max 43'C. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 hardy99 1.55v ustawione w biosie czy tak Ci pokazuje program monitorujacy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 1.55 V ustawione w BIOSie, gdyz podobno ta płyta ma zakłamania co do odczytu. Programy pokazują tak ok 1.46 V. Na 1.55 V proc grzeje sie max na 50'C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 pewnie real jest wiekszy niz ustawienie w biosie (przynajmniej tak jest w przypadku nf4 u dfi) wiec procek bez rewelacji jak na 17 tydzien , a raczje bym powiedzial padaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 1.55 V ustawione w BIOSie, gdyz podobno ta płyta ma zakłamania co do odczytu. Programy pokazują tak ok 1.46 V. Na 1.55 V proc grzeje sie max na 50'C. 1578274[/snapback] czyli realne napiecie na procku to cos w granicach 1.55-1.60v jak napisal robot, procek padaka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Moze pobawic sie timingami pamięci jeszcze ? Bo z tego co widze to jak ustawie 133 MHz daje z nich timmingi, a pamiec pracuje na 200 MHz, cześć z nich spisałęm i ustawiłem ręcznie, ale nie wszystkie. Moze napięcie na chipset zmienic, bo nie ruszałem ? Jest jeszce cos czym mógłbym sie pobawic czy mam sie cieszyc z 2600 MHz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Tyminigi szczególnie źle dobrane alpcha potrafią skutecznie zastopować możliwości CPU szczególnie na DFI więc warto spróbować choć na cuda bym nie liczył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Wiec tak. Wina lezy po strone proca. Sprawdzałem z obniżonym mnośznikem do 8 na 300 MHz i na 311 MHz. Wszystko chodzi dobrze. 2700 MHz za nic nie moge wycisnąć. Ile max moge mu dac napięcia by go nie zjarac ? Doszłem do 1.6 V i dalej nic. Mam AC Freezera 64, temp po testach w Prime max 51'C. Ile to bezpieczna granica ? Słyszałem o 55'C i 1.55V. Acha i czy moge zjarac proc porostu dajac mu za wysokie napięcie, nawet jesli teoretycznie grzac się nie będzie ? Bo jezeli nie to moge mu dawac napiecie dopuki mi sie temp nie spodoba, no oczywiscie bez przesady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 1.6v na co dzień to moim zdaniem dużo za dużo i temp powyżej 50stC tego A64 też za bardzo nie lubi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Wiec zostane przy 2600 MHz i 1.475 V. Mam jednak pytanie czy jest jakis program który pozwala na podkręcanie pamięci. Bo ja w tej chwili mam 185 MHz, a chciałbym troche ponad 200 MHz. Jak ustawie 166 MHz w BIOSie to bede miał ok 236 MHz czego niestety moje pamięci nie wytrzymają. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Wiec zostane przy 2600 MHz i 1.475 V. Mam jednak pytanie czy jest jakis program który pozwala na podkręcanie pamięci. Bo ja w tej chwili mam 185 MHz, a chciałbym troche ponad 200 MHz. Jak ustawie 166 MHz w BIOSie to bede miał ok 236 MHz czego niestety moje pamięci nie wytrzymają. Pozdro 1578666[/snapback] Ustaw 9x289=2601 MHz(1,475V) div150 RAM 216,75 MHz może wytrzymają jak nie to niższy dzielnik(143, 133). Spokojnie z tym prockiem wygrzej go trochę na tym ustawieniu(prime)popracuj nad chłodzeniem( przewiew w obudowie ),myślę że po jakims czasie pójdzie na 2700MHz . :) Edit W przypadku gdy nie pójdą na div150 możesz luzować timingi bo zejście na kolejny niższy dzielnik to strata wydajności. Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Problem w tym ze mam tylko dzielniki 100/133/166/200. poszukuje jakiegos programu, który by pozwalał na zmiane ustawien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Problem w tym ze mam tylko dzielniki 100/133/166/200. poszukuje jakiegos programu, który by pozwalał na zmiane ustawien. 1578703[/snapback] Oj sry nie wiedziałem że ta DFI LP ma tak mało dzielników pozostałe to mają pełną gamę. O programach o które pytasz nie słyszałem. Edit Jedyne co Ci pozostaje to luzować timingi na div166 ew tryb 2T i tak powinno być wydajniejsze od div133 :) Edit Kurdę ale sie popisałem <_< najśmieszniejsze jest to, że mam ten program (A64 Tweaker) i go używam lecz głównie do odczytu parametrów :) Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 @hardy99: Np. w A64 Tweaker v0.60 można zmienić dzielnik pod windowsem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 A64 tweaker podzro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pyza Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Czy znacie jakiś program do zmiany napięcia poniżej 1,4V który będzie działał na płycie Abit AV8 na chipsecie VIA K8T800 PRO? Na tej płycie można ustawić minimalnie w biosie 1,4V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...