Skocz do zawartości
Hard-Pc

Chłodzenie Do R9550

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie na kościach mam radiatorki miedziane ale bez nawiewu, z tego co słyszałem to ponoć aluminiowe bez nawiewu są lepsze od miedzianych bez nawiewu. Mam stary radiator od athlona i planuję go pociąć, wyjdzie z niego 15 radiatorków. Czym je przymocować, taśmą dwustronną czy te które znajdują się na górze kart na pastę a te na dole na taśmę?? Planuje wykręcić z tej karty z obecnych 435/560 na 435/570-580 (bez v-moda) Jeszce jedno na starym radiatorze miałem płytkę miedzianą o wymiarach 48x50x3 czy można ją zastosować w chłodzeniu karty lub innego komponentu?? Od razu mówię że pod gpu nie wejdzie ponieważ kołki sa za któtkie i później nie mogę zapiąc radiatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem dwa komplety TAKICHradiatorów, kazdy ma po 6 cm. Ztarłem z nich taśme i pociałem je tak zeby kazdy miał po 4 cm, wypolerowałem je prawie na lustro, nasmarowałem arctic ceramiicue, dodałem kropelke kropelki na paste i przyklejiłem tak wszystkie 4 cm radiatory (jeden na dwie kosci). Słyszałem ze lepiej klejic silikonem bo łatwiej zerwac, ale mysle ze nie ebde miał problemów. Chodza bez nawiewu i mysle ze przydał by sie jakis dobry zdmuchiwacz oparów, bo nei powiem ale radiatory dosc dobrze sie nagrzewaja i czuc ciepłe opary nad radiatorkami. Co do miedziaków, to nie słyszałem zeby chłodziły gorzej bez nawiewu :|. Ta płytke jesli nie masz na prawde na co załozyc to potnij ja tak zeby wsadzic pod te aluminiowe radiatorki na pamieci, moze cos da :) (nie probowałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja zakupilem w komplecie 8 radiatorkow miedzianych na RAM przyklejanych na tasmie aluminiowej i jesli chodzi o chlodzenie kostek to odpukac jest bardzo dobrze, no i takie radiatorki zawsze bedzie mozna odkleic bo na kropelce to watpie. GPU potraktowalem Zalmanem ZM-NB47J (TAKI NIEBIESKI) spodnia strone srylem nozem pozbawiajac farby i rysujac go, na to wycisnolem troche srebrnej pasty i w ten sposob otrzymalem radka 9550 z calkowicie pasywnym chlodzeniem ktory po podkreceniu nie wiesza sie i nierobi artefaktow a koszt calosci to radiatorki - 18zl, tasma - spadla z tira B) , zalnan - 18zl, pasta - 0,50zl polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi