Hard-Pc Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Obecnie na kościach mam radiatorki miedziane ale bez nawiewu, z tego co słyszałem to ponoć aluminiowe bez nawiewu są lepsze od miedzianych bez nawiewu. Mam stary radiator od athlona i planuję go pociąć, wyjdzie z niego 15 radiatorków. Czym je przymocować, taśmą dwustronną czy te które znajdują się na górze kart na pastę a te na dole na taśmę?? Planuje wykręcić z tej karty z obecnych 435/560 na 435/570-580 (bez v-moda) Jeszce jedno na starym radiatorze miałem płytkę miedzianą o wymiarach 48x50x3 czy można ją zastosować w chłodzeniu karty lub innego komponentu?? Od razu mówię że pod gpu nie wejdzie ponieważ kołki sa za któtkie i później nie mogę zapiąc radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ja kupiłem dwa komplety TAKICHradiatorów, kazdy ma po 6 cm. Ztarłem z nich taśme i pociałem je tak zeby kazdy miał po 4 cm, wypolerowałem je prawie na lustro, nasmarowałem arctic ceramiicue, dodałem kropelke kropelki na paste i przyklejiłem tak wszystkie 4 cm radiatory (jeden na dwie kosci). Słyszałem ze lepiej klejic silikonem bo łatwiej zerwac, ale mysle ze nie ebde miał problemów. Chodza bez nawiewu i mysle ze przydał by sie jakis dobry zdmuchiwacz oparów, bo nei powiem ale radiatory dosc dobrze sie nagrzewaja i czuc ciepłe opary nad radiatorkami. Co do miedziaków, to nie słyszałem zeby chłodziły gorzej bez nawiewu :|. Ta płytke jesli nie masz na prawde na co załozyc to potnij ja tak zeby wsadzic pod te aluminiowe radiatorki na pamieci, moze cos da :) (nie probowałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Dmesiash Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 No ja zakupilem w komplecie 8 radiatorkow miedzianych na RAM przyklejanych na tasmie aluminiowej i jesli chodzi o chlodzenie kostek to odpukac jest bardzo dobrze, no i takie radiatorki zawsze bedzie mozna odkleic bo na kropelce to watpie. GPU potraktowalem Zalmanem ZM-NB47J (TAKI NIEBIESKI) spodnia strone srylem nozem pozbawiajac farby i rysujac go, na to wycisnolem troche srebrnej pasty i w ten sposob otrzymalem radka 9550 z calkowicie pasywnym chlodzeniem ktory po podkreceniu nie wiesza sie i nierobi artefaktow a koszt calosci to radiatorki - 18zl, tasma - spadla z tira B) , zalnan - 18zl, pasta - 0,50zl polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) ten standardowy coolerek nawet nie zle sie sprawuje ale jak zacznie za bardzo hałasowac to mam na zbyciu radiator z athlona 850 :D Edytowane 13 Marca 2005 przez Pluskwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...