Skocz do zawartości
Yaa

Trwałe Wyłączenie Klawisza Na Klawiaturze.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy jest możliwe trwałe wyłączenie klawisza w Windows. W moim laptopie klawisz "ins" i "prawoklik" znajdują się bardzo blisko prawego klawisza "alt", a że klawisze są małe, to czasem zdarza się mi na nie nacisnąć. Chciałbym je na stałe wyłączyć, gdyż sprawiają wiele kłopotu, a do niczego mi niepotrzebne.

Czy jest to możliwe ?

Na laptopie mam Windows Me.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem z prawym klawiszem Win w laptopie. Szlag mnie trafia jak zamiast napisać "ł" wylogowuję się.

Jak całkowicie wyłączyć prawy (lewy jest ok) Win w Windowsie XP ?

1552727[/snapback]

http://www.internetstandard.pl/ftp/3496/KeyTweak%201.14.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pamiętam że był kiedyś taki program o wymownej nazwie "I hate this key", poszukam i jak znajdę to dam linka.

http://www.bytegems.com/ihatethiskey.shtml

Wg. autora "The program works under Windows 2000, XP and 2003." U mnie na XP chodzi.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na I Hate This Key trafiłem wcześniej przez google, ale on umożliwia tylko całkowite wyłączenie klawiszy Win, a mnie denerwował tylko prawy Win.

1554895[/snapback]

Wieeeeelkie dzięki. :D Teraz prawy Win to volume down, a context menu - volume up.

Zasłużyłeś na 'few pints of beer', ale niestety do Lublina mam trochę daleko. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi