Skocz do zawartości
model3100

Wentyl Na Xp2600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym sie poradzić was czy do 120zł znajdę coś dobrego na mojego athlona?? Obecnie mam chłodzenie by model3100 (czyli wymyślone przezemnie)

Mam radiator coolermaster i na to artic przyklejony klejem plastikowym mam bez grania 42-43stopnie otwarta buda.

Nie wiem czy znajdę w tej cenie cos dużo wydajniejszego tak np. żeby przy zamkniętej budzie w grach było te 42stopnie a jak nie gram to gdzieś 33 albo 35. Ale żeby było ciszej?? Znajde coś takiego?? Dzięki za odpowiedz i pomoc w wyborze.

P.S Tylko pamiętejcie ciche i wydajne bo ja mam cisze ale trochi gorąco jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważasz że to będzie lepsze od QC-80 Cu??

Na jaką moge temp liczyć?? Bo jak to jest gorsze od mojego zestawu to dziękuję.

Czy temp 42-43 przy windzie nie grając otwarta obudowa to dużo na procku nie kręconym 2600?? Przypominam że nie słysze tego wentyla tak jest cichutko.

Edytowane przez model3100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od QC-80Cu jest lepszy - testy mówią same za siebie, niewiele, ale lepszy.

Temperaturki będą lepsze, bo takie co masz teraz powinieneś mieć w zamkniętej budzie z 2 wentylami wydmuciach!ącym i wciągającym.

Kwestia wydajności zależy też od zastosowanej pasty i sposobu nałożenia. Ja mam np. Arctic Ceramique i jest na niej 3-4 stopnie mniej niż na jakiejś podłej pseudosrebrnej za 3 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi