ayem Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 u mnie to samo, jak gralem ostro w kotora to balem sie ze mi sie cos przypali, zastanawialem sie nawet nad jakims dodatkowym chlodzeniem od laptopa, cena jednak mnie odstraszyla. chyba inni posiadacze tego modelu juz maja wakacje. 1517315[/snapback] u mnie tez tak jest - ale co sie dziwisz jak karty graficzne grzeja sie do blisko 100C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravcry Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Musze popracowac jakis czas na win98 i zainstalowac go na dysku zewnetrznym podpietym do laptopa ale z tego co sie pobieznie rozgladalem na stronie acera nie ma zadnych sterownikow pod 98, wie ktos jak sobie z tym poradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Musze popracowac jakis czas na win98 i zainstalowac go na dysku zewnetrznym podpietym do laptopa ale z tego co sie pobieznie rozgladalem na stronie acera nie ma zadnych sterownikow pod 98, wie ktos jak sobie z tym poradzic? 1526109[/snapback] Ati zainstalujesz bez problemu... oryginalny driver, tylko zmodyfikowany narzedziem, ktore znajdziesz na www.driverheaven.net Co do reszty, to jak pogooglasz, to tez na pewno poznajdujesz stery, a wydaje mi sie, ze system i tak sporo rzeczy powinien wykryc (PCMCIA, MODEM...) Do reszty to nawet chyba na ftpie ACera byly drivery pod 98 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciorr Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 czy mozna do wbudowanej karty dzwiekowej, podlaczyc jakis zestaw 5.1 np. Creative Inspire P5800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 imo nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 SpiderMan - mozesz wrzucic jeszcze te fotki Acerka bo juz widze ze ich nie ma :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 SpiderMan - mozesz wrzucic jeszcze te fotki Acerka bo juz widze ze ich nie ma :cry: 1641958[/snapback] Sa na innm serwerze :P http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/tm4002wlmi/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciorr Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 czy w celu wyjecia napedu optycznego, musze rozkrecac calego notebooka? prosze o wskazowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 kumplowi padla nagrywara(liteon sosw-852s). oddal do serwisu. powiedzieli ze wymienia jakis element ale nie wiadomo jakiej firmy. padla mysl zeby od razu po odbiorze sprawnego lapka wykrecic dvdrw i sprzedac na allegro a kupic np toshibe. przez telefon serwisant powiedzial ze wymiana napedu mozliwa jest tylko w serwisie i zonk. jezeli jednak zdecydujesz sie na wyjecie napedu to zdaj relacje z tej czynnosci. ps. u mnie tez cos sie dzieje z tym felernym modelem liteona. plytke dvdr nagrywa mi ok 30 min. a bufor skacze jak poj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciorr Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 ps. u mnie tez cos sie dzieje z tym felernym modelem liteona. plytke dvdr nagrywa mi ok 30 min. a bufor skacze jak poj... 1711107[/snapback] mam identyczny problem z modelem SOSW-852S, poza tym nie da sie nagrywac na niektorych nosnikach, zle radzi sobie z odczytem porysowanych plyt etc. totalna porazka! oddawac calego notebooka do serwisu czy sam naped ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) zadzwon do nich. mysle ze odpowiedza ci tak jak mojemu kumplowi. niestety caly komp musial jechac do nich. na szczescie przyjechal po niego kurier w ramach gwarancji d2d, jednak naprawa zajela im ok 3 tygodni (podobno musieli sprowadzic jakas czesc), to troche dluga rozłąka. ja sie jeszcze wstrzymuje. moj naped nie ma problemow z odczytywaniem, a dvd nagrywam sporadycznie, czekam na odowiedniejszy moment. Edytowane 21 Października 2005 przez kenji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravcry Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Zakladam ze do 4002WLMi moge wlozyc 2x1Gb 400MHz, czy lepiej 333MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) No w sumie to nie mam odniesienia, ale moze to Ci pomoze... http://realitynet.mod4.us/spider/HDD_Test_1.jpg Ja nie narzekam, aczkolwiek na pewno jak bede potrzebowal wiecej miejsca na hdd, to bede pod koniec roku, albo w przyszlym zmienial dysk na wiekszy i szybszy. Moze juz beda 120GB 7200rpm 8MB cache... Bo juz sie pojawily Seagate'y Momentusy 120GB 5400rpm 8MB cache. Zmienilem HDD... niedawno. Juz mnie ten 4200rpm dysk zaczal wkurzac... teraz sluzy jako przenosny... Teraz na pokladzie mam dysk: Toshiba MK8032GAX 80GB 5400rpm 8MB Cache http://eris.rpg.pl/spider/HDD_Test_2.jpg Różnica pomiędzy tą nową Toshibką, a tą oryginalna jest duża!!! Nie dość, że jest znacznie szybsza, to zimniejsza i cichsza. Choć może suche liczby, aż tak dobrze nie wygladają, to 5400rpm jest odczuwalne jako znacznie szybsze!!! Edytowane 2 Czerwca 2006 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budziu Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Witam drogich forumowiczów, użytkowników TM 4002 WLMi :D Widzę, że nie tylko ja mam problem z nagrywarką LiteON SOSW-852. W moim notebooku już druga nagrywarka poległa. Głowica skacze, skrzeczy a płyty odczytać nie potrafi. Wprawdzie tłoczone płyty jeszcze odczytuje, ale żadnej nagranej nie da rady. Co do wymiany na własną rękę napędu optycznego, to nie wiem zupełnie jak serwis to wymiania - ja nie potrafiłem wymontować nagrywarki :? Napiszcie, jak sprawują się nagrywarki Pioneera - widzę, że montowane były zamiennie: albo LiteOn albo Pionieer. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam drogich forumowiczów, użytkowników TM 4002 WLMi :D Widzę, że nie tylko ja mam problem z nagrywarką LiteON SOSW-852. W moim notebooku już druga nagrywarka poległa. Głowica skacze, skrzeczy a płyty odczytać nie potrafi. Wprawdzie tłoczone płyty jeszcze odczytuje, ale żadnej nagranej nie da rady. Co do wymiany na własną rękę napędu optycznego, to nie wiem zupełnie jak serwis to wymiania - ja nie potrafiłem wymontować nagrywarki :? Napiszcie, jak sprawują się nagrywarki Pioneera - widzę, że montowane były zamiennie: albo LiteOn albo Pionieer. Pozdrawiam Wymiana nagrywarki wymaga odkrecenia 3 srub z tylu, zdjecia maskownicy wlacznika i przyciskow, odkreceniedwoch srubek trzymajacych klawiature, odpieciu wtyczki klawiatury i odkreceniu srubki mocujacej nagrywarke... U mnie Pioneer nawet dziala, nagrywa odczytuje... Nie strajkuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Nie ma... Mozna dokupic... 80$ :D http://www.notebookreview.com/forums/topic...?TOPIC_ID=12046 Tu masz stosowne info... Niestety ta strona już wygasła. Czy możesz o tym powiedzieć więcej? Pozdrawiam Bandek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) 10 sec szukania... LENIU... Part number 54.T48V7.001 http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1021752/3 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ac...=Szukaj&lr= Edytowane 3 Stycznia 2007 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 10 sec szukania... LENIU... Part number 54.T48V7.001 http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1021752/3 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ac...=Szukaj&lr= Dzięki! Troszkę podziałam w temacie. Jeśli tylko będą tego pozytywne rezultaty i to w rozsądnej cenie, to nieomieszkam o tym Was poinformować i poinstruować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...