Picius Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 a nie macie wrazenia ze w tym acerze spacja jest troche "niewygodna"? jakby zbyt gleboko osadzona (ponizej poziomu oboduwy, "wklęsnieta"), takze przy uderzaniu kciukiem w spacje uderza sie rowniez o obudowe? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 a nie macie wrazenia ze w tym acerze spacja jest troche "niewygodna"? jakby zbyt gleboko osadzona (ponizej poziomu oboduwy, "wklęsnieta"), takze przy uderzaniu kciukiem w spacje uderza sie rowniez o obudowe? :/ 1403575[/snapback] U mnie nie. Jest idealna IMO. Bardzo dobrze mi sie na tej klawiaturze pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Też zastanawiam się nad tym laptopem, ale chętnie poznałbym więcej opinii na tamat wyświetlacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 jezeli masz mozliwosc to najlepiej sam ocen. ja swojego kupilem troche w ciemno, tzn nie widzialem go na zywe oczy wczesniej. nie zawiodlem sie, nie mam jednak duzego odniesienia do matryc innych laptopow, widzialem ich zaledwie kilka i to przez krotki okres czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picius Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 ok, przywyczailem sie juz do spacji ;) a powiedzcie prosze jak wyglada sprawa z tym modulem bluetooth ktory mozna dokupic do acerka 4002WLMi? Da sie to dostac gdzies w polsce? (widzialem kiedys to w usa, ale teraz nie moge znalezc). Kupil ktos z was juz moze to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) ok, przywyczailem sie juz do spacji ;) a powiedzcie prosze jak wyglada sprawa z tym modulem bluetooth ktory mozna dokupic do acerka 4002WLMi? Da sie to dostac gdzies w polsce? (widzialem kiedys to w usa, ale teraz nie moge znalezc). Kupil ktos z was juz moze to? 1409533[/snapback] W Polsce nie do dostania, poza Acerem... W Karenie mi powiedzieli, 80$ + CLO, PODATEK, MARZA, ze wyszloby to okolo 500zl... :P :lol:, a do tego jeszcze Ci tego nie zamontuja... W Acerze, a i owszem, ale ciezko bedzie... ze sprowadzeniem, bo normalnie tej czesci nie maja na stanie. Montaz samodzielny wykluczam. Zeby zamontowac to ustrojstwo trzeba rozebrac polowe laptopa! Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kag Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 1 szybkie pytanie: co zrobilem zenie widze osd zmian poziomu jasnosci/glosnosci? :P musialem cos zamieszac ale nie wiem co ;c jedynie mute/unmute widze na osd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 1 szybkie pytanie: co zrobilem zenie widze osd zmian poziomu jasnosci/glosnosci? :P musialem cos zamieszac ale nie wiem co ;c jedynie mute/unmute widze na osd 1409932[/snapback] Jasnosci nigdy OSD nie bylo... Co do reszty to zainstaluj ACer eManager od nowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Bardzo fajna recenzja, bardzo fajny laptok ;) Acer faktycznie jest na fali z taka oferta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Podłanczaliscie moze Acerka TM 4002 do telewizorka.Ja chcialem go podlaczyc ale jakos komp nie wykrywa polaczenia.Ostal mi sie stary kabel z radka 9500 ktora mialem w desktopie i byc moze on jest przyczyna.Ten kabl co mam ma 8 pinow w 3 rzedach(2 dolne rzedy po 3 piny:-) Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Podłanczaliscie moze Acerka TM 4002 do telewizorka.Ja chcialem go podlaczyc ale jakos komp nie wykrywa polaczenia.Ostal mi sie stary kabel z radka 9500 ktora mialem w desktopie i byc moze on jest przyczyna.Ten kabl co mam ma 8 pinow w 3 rzedach(2 dolne rzedy po 3 piny:-) Pozdrowionka 1411363[/snapback] Ja podlaczalem, ale takim kablem... http://allegro.pl/show_item.php?item=43421162 Polecam, kabel jest bardzo dobrej jakosci, obraz zyleta!!! Nie robie tu nikomu reklam, ale kabelek jest naprawde bardzo dobry. Ma pozlacane wtyczki w aluminiowych obudowach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jeszcze jedno pytanko do posiadczy, jak wam się pracuje na tym dysku 4200obr.? Warto dopłacać do 4502WLMi który ma mniejszy dysk ale szybszy? Jak w codziennym użytkowaniu się sprawuje? Podczas kopiowania czy uruchamiania kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko do posiadczy, jak wam się pracuje na tym dysku 4200obr.? Warto dopłacać do 4502WLMi który ma mniejszy dysk ale szybszy? Jak w codziennym użytkowaniu się sprawuje? Podczas kopiowania czy uruchamiania kompa? 1411947[/snapback] No w sumie to nie mam odniesienia, ale moze to Ci pomoze... http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/HDD_Test_1.jpg Ja nie narzekam, aczkolwiek na pewno jak bede potrzebowal wiecej miejsca na hdd, to bede pod koniec roku, albo w przyszlym zmienial dysk na wiekszy i szybszy. Moze juz beda 120GB 7200rpm 8MB cache... Bo juz sie pojawily Seagate'y Momentusy 120GB 5400rpm 8MB cache. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Dzięki śliczne, screen cenny.A jak wymieniałeś RAM to ktoś ci to robił czy jest dostęp normalnie do kości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Dzięki śliczne, screen cenny.A jak wymieniałeś RAM to ktoś ci to robił czy jest dostęp normalnie do kości ? 1412123[/snapback] Sam wymienialem... Masz od spodu dostep do HDD, RAMu, WiFi, CPU bez zadnych plomb i kombinowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Aha,dzięki śliczne za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakom Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A jak oceniacie grzanie/hałas laptopika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) A jak oceniacie grzanie/hałas laptopika ? 1412800[/snapback] Grzeje sie umiarkowanie... Hałas... A co to takiego??? :) Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kag Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 mam problem z moim 4002 - dzis zaczal cos mi rzezic w nim hdd - co jakis czas slyszalem wyrazne stukanie [nie jestem w stanie tego inaczej okreslic] wiec wzialem sie za backup danych i w pewnym momencie zrobilem res windy , system nie chcial wstac [ pasek ekranu startowego windows jezdzi jezdzi i nic] - poszedl w ruch recovery cd i instalki windy, proces sie zakonczyl winda nadal nie startuje. Co lepsze komp w biosie nie wykrywa hdd. I teraz nie wiem, czy jest cos co moge jeszcze sam zrobic czy teraz zostalo mi juz tylko oddanie do serwisu? Czy moge go podpiac przez kabel [normalny serial czy jaki?] do desktopa i tak sie sprobowac do hdd na nim dobrac? Jednym slowem - pomocy :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 mam problem z moim 4002 - dzis zaczal cos mi rzezic w nim hdd - co jakis czas slyszalem wyrazne stukanie [nie jestem w stanie tego inaczej okreslic] wiec wzialem sie za backup danych i w pewnym momencie zrobilem res windy , system nie chcial wstac [ pasek ekranu startowego windows jezdzi jezdzi i nic] - poszedl w ruch recovery cd i instalki windy, proces sie zakonczyl winda nadal nie startuje. Co lepsze komp w biosie nie wykrywa hdd. I teraz nie wiem, czy jest cos co moge jeszcze sam zrobic czy teraz zostalo mi juz tylko oddanie do serwisu? Czy moge go podpiac przez kabel [normalny serial czy jaki?] do desktopa i tak sie sprobowac do hdd na nim dobrac? Jednym slowem - pomocy :x 1418062[/snapback] Jednym slowem serwis... Druga sprawa, to mozesz podpiac, ale musisz miec przejsciowke do podlaczenia do normlnej duzej tasmy i zasilania. Napisz dokladnie jaki masz w soim kompie dysk... Producent i dokladne oznaczenie modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kag Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 po wczorajszym zawirowaniu i braku kontaktu mobo z hdd dalem sobie spokoj... po 30 minutach wlaczylem komp jeszcze1 w sumie bez wyraznego powodu i ... wstala winda po recovery, ktore wczesniej nie chcialo zakonczyc procesu [bo brak hdd]. po prostu x files. teraz all ok, hdd pacuje normalnie, laptok pod obserwacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 po wczorajszym zawirowaniu i braku kontaktu mobo z hdd dalem sobie spokoj... po 30 minutach wlaczylem komp jeszcze1 w sumie bez wyraznego powodu i ... wstala winda po recovery, ktore wczesniej nie chcialo zakonczyc procesu [bo brak hdd]. po prostu x files. teraz all ok, hdd pacuje normalnie, laptok pod obserwacja 1418447[/snapback] Podaj typ i producenta tego hdd... :P Moj masz w podpisie, ciekaw jestem czy masz taka sama Toshibke :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakom Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Sprawiłem sobie to cudeńko i nie żałuję! Martwi mnie jednak trochę grzanie, szczególnie od spodu (stoi płasko na blacie). Po dłuższej pracy on bardzo ciepły (żeby nie powidzieć gorący). U was też tak jest ? Stosujecie może jakieś podstawki ? Czy może poprostu przesadzam i jest to normalne ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Sprawiłem sobie to cudeńko i nie żałuję! Martwi mnie jednak trochę grzanie, szczególnie od spodu (stoi płasko na blacie). Po dłuższej pracy on bardzo ciepły (żeby nie powidzieć gorący). U was też tak jest ? Stosujecie może jakieś podstawki ? Czy może poprostu przesadzam i jest to normalne ? Pozdrawiam 1420561[/snapback] Moze troszke przesadzasz... Zalezy to takze od trybu pracy, jesli pracujesz na Max performance to nie ma sie co dziwic, bo procek wtedy nie ma wlaczonego SpeedStepa, a co za tym idzie caly czas leci sobie 1.6GHz. Sugerowalbym Ci ustawic w ACer ePower Managment - CPU Speed na High, bedzie wtedy dzialal SpeedStep i znacznie mniej wtedy bedzie sie wlaczal wentylatorek. Ja caly czas pracuje w takim trybie, nie ma potrzeby przelaczac sie na wyzszy, bo podczas grania czy tez innych obciazajacych CPU operacji czestotliwosc taktowania jest maxymalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravcry Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Mam pytanie w sprawie baterii, otóż w czasie pracy na zasilaczu stan naladowania baterii ePowerMenagment, stan naladowania beterii wynosi 95-98%. W zwiazku z tym pytam czy tak powinno byc, czy tez stan baterii po naladowaniu powinien wskazac 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Mam pytanie w sprawie baterii, otóż w czasie pracy na zasilaczu stan naladowania baterii ePowerMenagment, stan naladowania beterii wynosi 95-98%. W zwiazku z tym pytam czy tak powinno byc, czy tez stan baterii po naladowaniu powinien wskazac 100% 1436056[/snapback] Nie ma sie czym przejmowac... Wszystko jest jak najbardziej prawidlowo, jeszcze nie wynaleziono takiej baterii ktora by sie dalo naladowac idealnie na 100% ;) A tak powaznie, to ja tez nie widzialem 100%, zawsze oscyluje w granicach 95 - 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 :) u mnie obecnie miernik energii wskazuje 100% DesktopSidebar to samo a ePowerManagement 99% ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) :) u mnie obecnie miernik energii wskazuje 100% DesktopSidebar to samo a ePowerManagement 99% ;P 1436180[/snapback] Nie ufam programom typu "desktop sidebar", najpewniejszy jest soft producenta... Ale i tak nie ma sie czym przejmowac :D Edytowane 10 Maja 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Zainstalowalem sobie programik riva tuner i nie bardzo tam mozna podkrecic pamiec i procesor(tzn nie bardzo wiem jak,uzywalem tego programu na desktopie na radku 9500 i krecilo sie wszystko:)pozatym program ten pokazuje mi ze moj radek jest 4xAGP.Czy w Acerku 4002 radek jest 4XAGP??Jakim programem krecicie karte?? pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 pewnie tak na aspire1682 tez mam x4 plyta glowna jest chyba identyczna jak ta z tm4002 do krecenia ja uzywam atitiool'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...