..::SNAP::.. Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 TEAC 40X czy Liteon 48X ?? co wybrac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ja mam LiteOn 40 przerobiony na 48, bo tak taniej i w niektórych testach był lepszy ale TEAC jest ogólnie lepszą firmą (a ten 8MB bufor w porównaniu do 2 w LiteOn) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 TEAC 40X czy Liteon 48X ?? co wybrac ?? Teac, jeżeli wolisz jakość, a LiteOn jeżeli szybkość - jednak z tą szybkością, to może być nawet odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 TEAC. Polecam nagrywarki tej firmy, uzywam Teacow od modelu 4x4x16 SCSI poprzez 8X, 12X, 24X (sprzedaje) i wreszcze 40X z ktorej jestem strasznie zadowolony :) napewno nie pozalujesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ja bym wolal LiteOn, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ehh ja kupiłem liteona wystarczy spojrzeć na testy na www.cdrinfo.pl po drugie mój kumpel ma teac 40x i odczytuje mu płyty z 40 sec! 8O koszmar. A mój liteon chodzi jak burza :) i tańszy gwarancja 2 latka - miodzio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 tylko teac mój znajomy "spawacz" miał wypalarek chyba z 20 róznych i róznistych(plexy,liteony,sony itp) wypala około 100cdrków dziennie na czym????? 3x teac -bo twierdzi ze nie ma nic lepszego!!! ps.ja tez tak twierdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 czyli Teac 40X ma 8 mb bufor? a Liteon tylko 2 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 czyli Teac 40X ma 8 mb bufor? a Liteon tylko 2 ????nom, ale i tak masz Burn proff czy smart proff więc przy tych zabezpieczeniach o nic się nie martwie. i poczytaj recenzje tych nagrywarek!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ehh ja kupiłem liteona wystarczy spojrzeć na testy na www.cdrinfo.pl po drugie mój kumpel ma teac 40x i odczytuje mu płyty z 40 sec! 8O koszmar. A mój liteon chodzi jak burza :) i tańszy gwarancja 2 latka - miodzio :) Twój qmpel pewno ma pechowy model. Ja sam mam TEAC, znam kilka osób które mają i nikt się nie skarzył. Polecam. Jeśli chodzi o LiteOn, to trochę się boję takich firm. Jak już płacisz $, to dobrze, żeby działało(wiem, że to troszkę hamskię, że mówi się LiteOn jest zły, bo był zły 2 lata temu, ale to już temat na inną dyskusje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wiec chyba wezme Teac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ehh ja kupiłem liteona wystarczy spojrzeć na testy na www.cdrinfo.pl po drugie mój kumpel ma teac 40x i odczytuje mu płyty z 40 sec! 8O koszmar. A mój liteon chodzi jak burza :) i tańszy gwarancja 2 latka - miodzio :) Twój qmpel pewno ma pechowy model. Ja sam mam TEAC, znam kilka osób które mają i nikt się nie skarzył. Polecam. Jeśli chodzi o LiteOn, to trochę się boję takich firm. Jak już płacisz $, to dobrze, żeby działało(wiem, że to troszkę hamskię, że mówi się LiteOn jest zły, bo był zły 2 lata temu, ale to już temat na inną dyskusje) ehh nie szkodzi, ze mowisz ze liteon to zła firma - to twoje zdanie. ja powiem tak 2 lata temu LiteOna nie było. Ale zanim ocenicie sprzet po "nazwie" to polecam przeczytac testy na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ja mieć Teac ja byc happy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 teac robil nagrywary odkad pamietam i zawsze byly zajebioza po takim czasie nie zaryzykuje sobie swojej marki ten sprzet jest naprawde dobry wiecejkosztuje ale i dluzej pozyje a z liteonem nie wieadomo jak z jego zywotnoscia ewentualnie nad plextorem mozesz sie zastanowic mam 2 lata i no problemo a moj kolega koopil razem ze mna yamahe i poszla w cholere czesto mu plyty zwala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 A ja polecam LiteOn. Sam mam 48x12x48 i nienarzekam, spawara lux :) . Jak ktos juz wyzej zauwazyl po co 8 MB bufor jak jest burn proof, pare razy gdy kopiowalem z cd na cd zatrzymalo nagrywanie bo naped zrodlowy mial problem z odczytem plyty ale plytka lux sie nagrala, wiec czy ten bufor to tylko chwyt marketingowy .... :? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Az sie dziwie,ze nikt jeszcze nie napisal ,iz Teac'i nie wspieraja standardow zapisu ,ktore ulatwiaja zycie ludziom zajmujacym sie kopiowaniem plyt zabezpieczonych (oczywiscie dla testow 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Az sie dziwie,ze nikt jeszcze nie napisal ,iz Teac'i nie wspieraja standardow zapisu ,ktore ulatwiaja zycie ludziom zajmujacym sie kopiowaniem plyt zabezpieczonych (oczywiscie dla testow 8) ) o tym nie wiedzialem najwiekszy w mojej wsi pirat na teacu wypala !! ja skoleji na moim plexie giereczki i takie tam moge kopiowac do woli i sie nei przejmowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Az sie dziwie,ze nikt jeszcze nie napisal ,iz Teac'i nie wspieraja standardow zapisu ,ktore ulatwiaja zycie ludziom zajmujacym sie kopiowaniem plyt zabezpieczonych (oczywiscie dla testow 8) ) po1. jak często spawa sie z orginału????myslę ze bardzo żadko po2. z odpowiednim softem wspomagającym teac wyspawa wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Az sie dziwie,ze nikt jeszcze nie napisal ,iz Teac'i nie wspieraja standardow zapisu ,ktore ulatwiaja zycie ludziom zajmujacym sie kopiowaniem plyt zabezpieczonych (oczywiscie dla testow 8) ) po1. jak często spawa sie z orginału????myslę ze bardzo żadko po2. z odpowiednim softem wspomagającym teac wyspawa wszystko Jak ktos pomyslal CloneCD to good :D TEAC roxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ja mam teac'a 16x10x40 i jak go kupowalem to wybulilem 560 PLN... i nie zaluje :):):):):) wypala naprawde zajebiscie !!!! Fakt, ze czas jaki mija od wlozenia plytki do napedu do zczytania jej nie jest rewelacyjny, ale... przecierz nagrywarka to nagrywarka a nie CD-ROM i ja ja uzywam praktycznie tylko do wypalania, wiec mi to nie przeszkadza. Moge ci polecic nagrywarki TEAC'a bo naprawde sie na niej nigdy nie zawiodlem, a co do Lite-On'ow to nigdy takiego nie uzywalem, wiec sie nie chce wypowiadac, ale z tego co slyszalem to tez sa bardzo dobre... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Tradycja nakazuje TEAC (miałem 2szt. 8x, 16x) ale od modeli 40x Liteon jakby ciut lepszy. Kupilem Liteona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 NIema się co rozwodzić TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC TEAC JEST NAJLEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Tylko jest jedno ale - Teac nie obsługuje SafeDisc 2.x a LiteOn go obsługuje. Jeżeli ci zależy na SafeDisc 2.x to bierz LiteOn'a a jak nie to Teac'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ja mieć Teac ja byc happy :DJa też mieć i też być happy :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 czyli Teac 40X ma 8 mb bufor? a Liteon tylko 2 ????nom, ale i tak masz Burn proff czy smart proff więc przy tych zabezpieczeniach o nic się nie martwie. i poczytaj recenzje tych nagrywarek!! ale ilość buforu ma znaczenie np. przy wypalaniu płyty pod dos'em (robienie boot'a do Norton Ghost'a). Tam raczej nie włącza się system ochrony zapisu. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 ehh ja kupiłem liteona wystarczy spojrzeć na testy na www.cdrinfo.pl po drugie mój kumpel ma teac 40x i odczytuje mu płyty z 40 sec! 8O koszmar. A mój liteon chodzi jak burza :) i tańszy gwarancja 2 latka - miodzio :) Twój qmpel pewno ma pechowy model. Ja sam mam TEAC, znam kilka osób które mają i nikt się nie skarzył. Polecam. Jeśli chodzi o LiteOn, to trochę się boję takich firm. Jak już płacisz $, to dobrze, żeby działało(wiem, że to troszkę hamskię, że mówi się LiteOn jest zły, bo był zły 2 lata temu, ale to już temat na inną dyskusje) ehh nie szkodzi, ze mowisz ze liteon to zła firma - to twoje zdanie. ja powiem tak 2 lata temu LiteOna nie było. Ale zanim ocenicie sprzet po "nazwie" to polecam przeczytac testy na www.cdrinfo.pl 2 lata temu liteona nie bylo ??? ja mam cdrom tejfirmy z przed 5 ciu lat 24x czyta wszystko a powiem ze oszczedzany nie byl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anik12 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 CO do TEAC mam mieszane uczucia. :? Rok temu wymieniem napęd Teca (podobno najbardziej niezawodny) na LG ponieważ nie czytal palonych plyt , mial rownież problemy z czytaniem orginalów . Teraz mam Litona i jestem zniego bardzo zadowolony.POLECAM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 ja mam teac'a 16x10x40 i jak go kupowalem to wybulilem 560 PLN... i nie zaluje :):):):):) wypala naprawde zajebiscie !!!! Fakt, ze czas jaki mija od wlozenia plytki do napedu do zczytania jej nie jest rewelacyjny, ale... przecierz nagrywarka to nagrywarka a nie CD-ROM i ja ja uzywam praktycznie tylko do wypalania, wiec mi to nie przeszkadza. Moge ci polecic nagrywarki TEAC'a bo naprawde sie na niej nigdy nie zawiodlem, a co do Lite-On'ow to nigdy takiego nie uzywalem, wiec sie nie chce wypowiadac, ale z tego co slyszalem to tez sa bardzo dobre...ja za swoją 12 teca dałem 600zł (dawno dawno temu) do tej pory chodzi bez zarzutu wypaliła pare tysięcy płytek:))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Pozatym, nie wiem jak to jest z TEAC'ami, ale ja w LiteOn'ie nie mam przycisku Play/Next na panelu, a czasami nagrywarkę trzeba wykorzystać jako CD-ZŁOM, np. gdy cd padnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 TEAC 40X czy Liteon 48X ?? co wybrac ?? Wybierz Teac'a. Mam co prawda 24x, ale jest super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...