Gość Przemq Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Mam ta płytke no i jak chce coś zmienić w biosie to od razu wyskakuje mi błąd "rom bios error", po ponownym uruchomieniu komputera ( zaraz przed okienkiem z biosem). Wesja biosu jest stara bo nigdy nie zmieniana od nowości. Po wyjęciu baterii nastepuje reset biosu, ale dalej nic nie moge zmienić. Pierwsze takie objawy pojawiały sie jak kręciłem proca juz dawno temu, a teraz jak tylko cos chce zmienic to od razu zonk!!! Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić ??? Bo chyba tylko aktualizacja biosu pomoże??? Edytowane 13 Marca 2005 przez przemek_18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Sprobuj wgrac najnowsza wersje biosu i zobacz czy cos sie zmieni, jak nie to pewnie kosc biosu jest uszkodzona(?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 A da sie wymienić kość biosu?? Bo jak nie to czeka mnie wymuszony upgrade komputera. Jednak wpierw zaaktualizuje bios do wersji Q10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Tak, kosc bez problemu np na allegro :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...