mowa Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Witam. Potrzebuję dokładnego oznaczenia pinów złączki J5 (USB + IRDA + ps/2 mouse) na płycie podanej w tytule tematu ponieważ chcę podłączyć porty USB na śledziu. Próbowałem dostawić oddzielny kontroler USB 2.0 (chip VIA vt6212L) ale płyta nie chciała mi wystartować. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 13 Marca 2005 przez mowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabba1 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam. Potrzebuję dokładnego oznaczenia pinów złączki J5 (USB + IRDA + ps/2 mouse) na płycie podanej w tytule tematu ponieważ chcę podłączyć porty USB na śledziu. Próbowałem dostawić oddzielny kontroler USB 2.0 (chip VIA vt6212L) ale płyta nie chciała mi wystartować. Z góry dzięki za odpowiedź. 1326214[/snapback] Wejdź na stronę www.pcchips.com.tw i w wyszukiwarce podaj swoją plytę główną, znajdziesz stery i manual z obrazkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowa Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Wejdź na stronę www.pcchips.com.tw i w wyszukiwarce podaj swoją plytę główną, znajdziesz stery i manual z obrazkami. 1327371[/snapback] Tyle to ja już wczoraj zrobiłem.... na stronie wprawdzie jest instrukcja do tej płyty lecz nie ma kompletnie w niej oznaczeń pinów a na chybił - trafił to wole nie ryzykować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowa Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 OK już sobie poradziłem, jeśli komuś też potrzebny opis pinów to chetnie pomoge :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamoo Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 OK już sobie poradziłem, jeśli komuś też potrzebny opis pinów to chetnie pomoge :) 1335087[/snapback] witam,mozesz podeslac mi opis tych pinow???mam ten sam problem:) prosze, wyslij na adres: smr0@poczta.onet.pl Pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowa Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 witam,mozesz podeslac mi opis tych pinow???mam ten sam problem:) prosze, wyslij na adres: smr0@poczta.onet.pl Pozdrawiam Adam 1338952[/snapback] Pewnie - dziś podeśle opis pinów jak wróce od swojej kobiety :] Jeszcze jednej osobie miałem to wysłać wiec zaczekajcie kilka godzinek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Więc. Po mojej długiej walce z tą płytą i kontrolerkiem usb mogę się podzielić wiedzą :] Problem o którym pisałem występuje z tą płytą z kontrolerem USB 2.0 - NIE DZIAŁA Radze poszukać w komisie albo gdzieś w sklepie (o ile jeszcze są dostępne) kontroler USB 1.1 - działa - sam taki dla kumpla zainstalowałem. Jeśli chcemy zainstalować neostrade pod kontrolerkiem usb 1.1 też nie bedzie tak łatwo - przynajmniej u mnie nie było :) więc... 1. wrzucamy CD z aplikacją neostrady do cd-romu 2. Instalujemy modem USB 3. Resetujemy komputer 4. WAZNE - przy uruchamianiu systemu komuter staje (czarny ekran) wtedy na chwilke wyjmujemy wtyczkę od modemu z portu USB i kiedy odpalenie win 98 ruszy dalej wkladamy szybko wtyczke spowrotem. 5. Konfigurujemy neostrade i jazda :] 6. Niestety takie wyciaganie wtyczki musimy powtarzac przy kazdym uruchamianiu komputera :) (kiedy modem jest podlaczony komp sie nie odpala:) Drugim rozwiązaniem jest podłączenie USB na śledziu: opis pinow usb poniżej na mojej stronie: www.mowa.risp.pl/usb.jpg Jakieś ewentualne pytanka mowa@pro.wp.pl lub gg: 4523595 Pozdrawiam i powidzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...