randomize Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam !!! Dzisiaj chce wam przedstaiwć moje pierwsze WC. Na cpu umiesciłem X2P, Ciecz którą wykorzystałem do zwykła kranówka pompuje mi ją atman 304. Tradycyjnie w roli chłodnicy wykorzystałem nagrzewnice od kadeta (bez wentylatora), Pasta to zwykły silikon.... Temperatury: Na początku troche się temeraturkami zdziwiłem bo w spoczynku wynosiły one 47stopni a w stresie 55. Były one sprawdzane programem który dostałem do płytty głownej, jednak potem okazało sie że zawyza on temapeturki i w zeczywistosci są one nizsze (W spoczynku ok 37st w stresie 45) Musze dodać ze o te temperaturki to sie troche martwiłem tym bardzie ze koło węży od WC w odległosci jakis 4cm biegną rury od CO... Podsumowanie: Ciesze sie ze zmaniany chłodzenia z powietrzengo na wodne zwłaszcza ze na moim boxowym chłodzeniu wiatrak szumiał tak ze normalnie pracować sie niedało noi do tego miłem jeszcze 68stopni w stresie... A teraz jest cicho(układ jest praktycznie niesłyszalny) i temp są niższe... Zdjecie 1 Zdjecie 2 W niedalekiej przyszłosci chce zmienić zbiornik na coś ładniejszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Troche kiepsko jak uzywasz kranowki. Bloczek wyglada ladnie. Ale tak poza tym, to na tym zdj. chyba nawet nie ma wody w wezach, albo ja tylko tak widze. Dobrze by bylo dac nawiew na ta kadetowke i zrobic jakiegos shrouda. Z tych zdj. to za wiele nie wynika jak wyglada Twoje wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ad 1. O co chodzi z tą kranówką ?? zbyt wysokie tempertatury czy chodzi oto ze przewodzi prąd? Ad 2. Za niedługo będą nowe fotki z nowym zbiornikiem Ad 3. WC nie było napełnione Ad 4. Shroud jest w budowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) zamiast kranówy wlej demineralizowaną + Copal, albo Borygo, bo zanim sie obejrzysz zobaczysz ładne białe węże + pływające małe gadzinki :) A tak wogóle jaki ma sprzęt ? Edit: No ba B) Edytowane 13 Marca 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Lepiej nalej destylki i trochę boryga, chyba że planujesz założyć hodowlę glonów :D EDIT: hehe ubiegli mnie o ułamki sekund :D Edytowane 13 Marca 2005 przez donulung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Z glonami to wiem o co chodzi tylko chciałem to jak najszybiej złozyc i wyprobować bo byłem ciekawy jak działa to wszystko. Jutro bede miał Destylke ;) Moj sprzęt to : Pentium 2.8 Prescot, Radeon 9200, 2x80GB Dyski Płyta Soltek Sl-865Pro-775, Nagrywarka LG, DvD No Name :)) Zasilacz Mod Com 300Watów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Z glonami to wiem o co chodzi tylko chciałem to jak najszybiej złozyc i wyprobować bo byłem ciekawy jak działa to wszystko. Jutro bede miał Destylke ;) Moj sprzęt to : Pentium 2.8 Prescot, Radeon 9200, 2x80GB Dyski Płyta Soltek Sl-865Pro-775, Nagrywarka LG, DvD No Name :)) Zasilacz Mod Com 300Watów 1326765[/snapback] Mialem przez 4 miechy kranowe + algol - zadnego kamienia ani glonow nie bylo (ukl. otwarty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 No to spoko!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ile to cie kosztowalo?? wlasnie napisalem posta na poczatk o chlodzeniu lga775 i chce cos takiego zlozyc... :) ale zapolanowalem sobie zeby wszytko bylo pelnym profesjonalizmem za niweilka kase +/- 250 zł, w obudoiwe wiekszosc czesci, niezbyt grube weze, i wlasnie ten bloczek mi radza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 A jakie węże są w ukladzie??? Widzę, że średnice wew. mają pewnie 10mm, ale zewnętrzna wygląda mi tu na 13mm. Jaka to firma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Demineralizowana mozna juz kupic za 3 zl/5l, wiec chyba warto. I masz wieksza pewnosc niz przy kranowce ze syfy nie beda plywac. Ze ktos jezdzil po pijoku i nie zaparkowal na drzewie nie oznacza, ze Ty nie zaparkujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Demineralizowana mozna juz kupic za 3 zl/5l, wiec chyba warto. I masz wieksza pewnosc niz przy kranowce ze syfy nie beda plywac. Ze ktos jezdzil po pijoku i nie zaparkowal na drzewie nie oznacza, ze Ty nie zaparkujesz 1342038[/snapback] jezdzilem ..nie zaparkowalem na drzewie ale nie mam juz prawka.. wodnego juz zreszta tez :D czyli cos w tym jest ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Już mam destylke + Borygo eko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...