Szajbus Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Witam Mam bardzo ograniczony dostęp do netu (przeglądełem to forum i strone creativa ale dalej mam wątpliwości) tak więc mało wiem o kartach dźwiękowych a mimo to robię utwory muzyczne (scena) i dźwięki do gier (konwersje, nakładki). Potrzebna mi jest karta dźwiękowa która będzie miała bardzo dużą redukcję szumu, nie potrzebuje dźwięku 5.1 czy jakiegoś lepszego bo pracuje ze słuchawkami, po prostu potrzebna mi jest dobra karta dźwiekowa abym mógł nagrywać czysty dźwiek. Jak dotąd miałem SB live ! ale jest już bardzo stary a z dźwięiem który nagrywałem miałem dużo pracy (głównie czyszczenie). Karta MUSI mieć metalowe/pozłacane we/wy bo plastiki to badziew ! Do moich wymagań moge jeszcze dodać aby karta nie obciążała zbytnio procesora bo mam P4 1,5 Ghz, 512 ram. Wydać na owy sprzęt moge max. 180-200 zł, uwzględniam tylko ceny na allegro bo sa najnizsze i tam chciałbym zamówić, więc możecie podawać linki od kogo można kupować. Zastanawiałem się nad SB Audigy ale nie wiem jaki jest najlepszy ! może ten model (nr. z allegro 44645515), zastanawiałem się nad kartą studyjną ale to już kompletnie nie wiem jaką wybrać (na kartę studyjną mogę wydać do 400-500 zł bo będzie mi potrzebna w przyszłości). Mój system to windows XP/DOS :).Byłbym bardzo wdzięczny za doradzenie jakiegoś dobrego sprzętu. Edytowane 13 Marca 2005 przez Szajbus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Witam, Polecam zastanowić się nad zakupem karty MAYA 44 MKII firmy Audiotrak. Na Allegro można ją dostać za mniej niż 500zł. Posiada ona 4 wejścia i 4 wyjścia analogowe oraz wyjście cyfrowe. Może współpracować z opcjonalną kartą dodatkową MI/ODI/O, która dodaje interfejs MIDI, oraz wejście i 2 wyjścia cyfrowe. Jakość dźwięku to 24-bit/96KHz przy bardzo dużej dynamice. Warto wspomnieć, że w przeciwieństwie do kart Audigy, karta MAYA 44 MKII ma cały tor audio 24-bitowy, a nie tylko przetworniki. Karta oczywiście pozwala na wprowadzanie i wyprowadzanie 4 kanałów audio jednocześnie, więc idealnie nadaje się dla DJ-ów. Sterownik jest dobrze napisany, więc obciążenie procesora jest mniejsze, niż w przypadku kart innych producentów. Edytowane 31 Marca 2005 przez Wojtek P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 w zalozonej przez Ciebie cenie to tylko burr brown na usb. tylko raczej nie bangla z dosem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...