dudek146 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam! Po założeniu WC zachciało mi się podkręcać Bartka 2800, najpierw puściłem go 12,5x200 i napięciu 1,85 i odpalił, ale niezbyt stabilnie nie ryzykowałem ze zwiększaniem napięcia więc chciałem odblokować mnożnik. Zamalowałem mostek drugi od prawej na l 5 (tak mi się wydaje) i …….. komputer umarł. Na szczęście okazała się to śmierć kliniczna. Walczyłem parę godzin żeby go odpalić, nie mogłem dostać się do biosu płyta (asus a7n8x-deluxe) nie dawała oznak życia (brak dźwięku głośniczka) po prostu nic…… ale po ciężkich bojach jakoś się udało i cale szczęście że miałem dyskietkę z biosem do płyty i programem fleszującym.(warto mieć takie coś na czarną godzinę) A tak zwani spece z serwisów (dzwoniłem do kilku) mówili ze to procesor miał zwarcie i że spalił płytę i w ogóle całość jest do wymiany, całe szczęście że ich nie posłuchałem. Mimo tej nieprzyjemnej przygody dalej myślę żeby odblokować ten mnożnik i puścić procka i pamięć na 200 mhz . więc proszę o radę , które mostki trzeba zamalować, a może ktoś ma aparat z dobrym trybem MAKRO i wrzuciłby fotkę na forum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek146 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 kurczę sorry za ten drugi temat , chciałem go edytować i jakoś tak wyszło :oops: proszę admina o skasowanie tego drugiego tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...